Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Odmorite od novih tehnologija uz besplatan letnji bioskom na otovorenom

Uz projekciju domaćeg kratkometražnog filma „Izlaz u slučaju opasnosti“ zvanično je otvoren novi letnji bioskop na platou isperd Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu

Od 2011. godine, na globalnom nivou, komapnija Pernod Ricard sprovodi inicijativu “Dan odgovornosti” u okviru koje organizuje društveno odgovorne akcije u svim zemljama širom sveta u kojima posluje. Oslanjajući se na ove vrednosti i želju za boljim životom, zaposleni u Pernod Ricard Srbija i ove godine priključili su se akciji i učestvovali u renoviranju dela Fakulteta Dramskih Umetnosti kako bi studentima obezbedili udobniji i lepši prostor za rad i druženje. Pored toga, oni su i donirali deo opreme potrebne za formiranje letnjeg bioskopa ispred fakulteta, gde će se tokom leta emitovati besplatne projekcije domaćih filmova, otvorene za sve građane.

 

letnji bioskop 4

 

Fakultet Dramskih Umetnosti u Beogradu je najznačajnija institucija za umetničko i naučno dramsko obrazovanje u Srbiji. Od sada, on je bogatiji i za letnji bioskop koji će studentima i široj javnosti pružiti mogućnost da besplatno uživaju u retkim filmovima pod vedrim nebom. Letnji bioskop zvanično je otvoren projekcijom domaćeg petnaestominutnog filma “Izlaz u slučaju opasnosti” Vladimira Tagića, a projekcije će biti održavane tokom celog leta. Imajući u vidu povezanost Jameson brenda i filmske umetnosti još od 1998, zvanice su na koktelu povodom otvranja bioskopa mogle da isprobaju različita pića sa Jamesonom. Još više od crvenog tepiha, svetla bioskopske sale i kokica, Jameson podržava ljudske priče koje se provlače kroz film i ponosno pomaže novim autorima u nastojanjima da se njihov glas čuje.

Dekan Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu, Profesor Zoran Popović, je ovom prilikom izjavio:

„Saradnja između kompanije Pernod Ricard i našeg fakulteta je logičan korak, s obzirom da su u pitanju dve društveno odgovorne instucije, veoma aktivne po pitanju doprinosa zajednici.”

Ove godine, Grupacija Pernod Ricard je u 87 kompanija, sedmi put za redom, obeležila “Dan odgovornosti” tako što je njenih 18.500 zaposlenih provelo dan bez uobičajenih radnih obaveza, a u cilju pružanja podrške lokalnim zajednicama kroz više od 100 inicijativa širom sveta.

Na koktelu povodom otvaranja bioskopa, pored Zorana Popovića, dekana FDU-a, prisustvovali su i Predrag Amidžić, direktor Pernod Ricard Srbija, Bojan Perić, glumac, Velimir Dejanović, TV kuvar i profesor na FDU i mnogi drugi.

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela