Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Objavljeni novi Gartner izveštaji za SWG i CASB – Symantec među vodećima!

Kraj godine je dobro počeo za kompaniju Symantec ako je suditi po Gartneru. Čak u dva izveštaja za poslednjih mesec dana Symantec je dobio status vodećeg rešenja u svojim kategorijama.

Novi Gartner-ov izveštaj za Secure Web Gateway proizvode lansiran početkom novembra meseca potvrđuje da je Symantec povukao odličan potez odlučivši se na akviziciju Blue Coata pod čijim imenom je tehnologija 9 godina za redom proglašavana vodećim SWG rešenjem na tržištu. Zadnje dve godine to je rešenje pod vođstvom Symantec-a nastavilo svoju dominaciju, što potvrđuje statusom lidera u SWG-u 11 uzastopnih godina. Symantec je ujedno i jedini lider po Gartneru koji u svojoj ponudi ima on-premise, cloud i hibridnu ponudu SWG rešenja prilagođavajući se potrebama korisnika.

 

1

 

Uz vodeće pozicioniranje u segmentu SWG-a Symantec je 2017. nastavio jačati svoju ponudu na području zaštite web i mail prometa/cirkulacije te je akvizicijom kompanije Fireglass ušao u područje remote browser izolacije pretnji danas poznato kao Symantec Web i Email Isolation.

Drugi Gartner-ov izveštaj za Cloud Access Security Broker (CASB) proizvode, drugu godinu za redom pozicionira Symantec u vodeće. Zanimljivo je porediti statistike: ove godine, kao i prošle Gartner predviđa da će do 2020. godine 60% velikih organizacija koristiti CASB proizvode za upravljanje cloud servisima, ali predviđa i rast od 100% korišćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Detalje o Symantec-ovom CloudSOC paketu možete pronaći na oficijalnom sajtu kompanije Symantec.

Nove Gartner izvještaje za 2018. godinu za SWG i CASB možete preuzeti na Symantec web stranicama i sami se uveriti zašto je Symantec i dalje u samom vrhu ponude.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela