Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Novo Philipsovo postolje za monitor

MMD, vodeća tehnološka kompanija i brend licencirani partner za Philipsove monitore, najavljuje univerzalno rešenje za sve radne stolove. Reč je o najnovijem Philipsovom USB postolju pomoću kojeg korisnici mogu jednostavno priključiti svoj laptop preko USB kabla i staviti u pogon svoj omiljeni VESA monitor. Rezultat toga je jednostavan pristup svim perifernim uređajima i internetu preko jednog, super brzog USB 3.0 ulaza. Zajedno sa Philipsovim monitorom, postolje omogućava produktivnost i praktičnost uz bolje iskustvo gledanja.

 

SB4B1928_1

 

Više povezivanja, manje komplikacija                            

Najnovije Philipsovo USB postolje SB4B1928UB čini sofisticirani, ergonomski dizajn uz pomoć kojeg se korisnici mogu povezati s novim Philipsovim monitorom po izboru pod uslovom da podržava VESA-u (100 x 100 dimenzije ulaza). Podržavajući monitore veličine 19 do 28 inča (48 do 71 cm), novo postolje omogućava veliku fleksibilnost pri samom odabiru, a dobro idu i uz nove tanke prenosne kompjutere, omiljena među poslovnim profesionalcima koji su neprestano u pokretu i rade na više lokacija. Imajući na umu nedostatak lakših i tanjih prenosnih računara koji obično imaju ograničen broj ulaza, novo postolje za povezivanje pruža integrisani USB 3.0 ulaz i Ethernet.

„Korisnici se mogu priključiti i odmah baciti na posao“, kaže Thomas Schade, potpredsednik EMEA u MMD-u. „Ne moraju raditi u neredu koji čine mnogobrojni kablovi za stolom. Zbog univerzalnosti USB ulaza, novo postolje odgovara bilo kom prenosnom računaru sa USB ulazom. To korisnicima omogućava trenutni pristup perifernim uređajima, internetu i napajanju putem samo jednog kabla.”

 

 

Bolje iskustvo gledanja

Uz ovo postolje, korisnici mogu sami odlučiti o veličini i rezoluciji monitora kao i tehnologiji koja najbolje odgovara aplikacijama koje koriste. Krajnji rezultat je kristalno jasna slika visoke 4K UHD rezolucije s 3840 x 2160 piksela. A ako jedan monitor nije dovoljan, na postolje se može povezati čak 6 monitora, putem HDMI, Display Port-a i USB ulaza i dalje koristeći samo jedan USB kabl koji spaja postolje i računar. Tako se na jednostavan način postiže uredan poslovni prostor koji istovremeno omogućava povećanu produktivnost uz korišćenje većeg broj monitora.

Zdravlje korisnika na prvom mestu

Zahvaljujući all-in-one jednostavnosti, Philipsovo postolje za povezivanje ne poznaje ograničenja. Pomoću Philips SmartErgoBase dizajna, postolje se može spustiti ili podignuti, nagnuti, okrenuti i zakrenuti kako bi se monitor smestio u savršenu poziciju za rad korisnika. Vrhunska podesivost monitora osigurava maksimalnu udobnost pri čitanju, posebno za korisnike koji nose dioptrijske naočare. Osim što postolje sa svojim jedinstvenim USB 3.0 ulazom eliminiše nered koji mnogobrojni kablovi čine na stolu, ima i niz dodatnih mogućnosti kako bi se radni prostor održao urednim i profesionalnim.

Najnovije Philipsovo USB postolje za povezivanje, će uskoro biti dostupan na našem tržištu po ceni od 179 EUR.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela