Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Nepo System – Vaš serviser malih kućnih aparata!

Sigurno ste nekad dok ste bili u poseti baki i deki, uz popodnevnu kafu ili posle večere, kada se porodica okupi (i stari i mladi) slušali priče kako su se nekad obavljali kućni poslovi. Slušali bi ste i ostali u čudu koliko su te dnevne obaveze oduzimale vremena i razmišljali kad sve poslove završite, a kod kojih nema odlaganja, ne bi Vam preostalo ništa drugo nego da legnete da spavate jer ne bi ste imali snage za neki svoj ugođaj. I onda postavite sebi logično pitanje: “Gde sam tu ja? Čemu onda sve?”. Slušate o preceduri za pranje veša: potopi veš u bure, sipaj pepeo, sačekaj preko noći da se ukiseli, odnesi na izvor, lupaj do iznemoglosti, isperi 11 puta. Ili priprema hleba za celu porodicu (a porodice su brojile tad u proseku 7-8 i više članova). Kad se završe sve obaveze oko kuće i prođe večera, mislite da je vreme za odmor, baš tu grešite, tad je na redu priprema testa. Ogromna vangla, mešanje testa, pa se ostavi do ujutru da odstoji, potom se raspali dobra vatra, bilo leto, bila zima, pa konstanto praćenje da vatra ne bude jaka jer će hleb pregoreti. O pranju sudova tek da ne počinjemo za toliku porodicu, još ako nije bilo vodovoda, pa provlačenje sudova iz jedne vode u drugu dok ne dođete do željene čistine. Čuvanje namirnica, pa ništa lakše, sve ćete osoliti ili osušiti. Svaki put kada prodjem pijacom i osetim miris kajmaka setim se moje bake koja je neumorno mleko pretvarala u druge preradjevine da bi bili dugotrajni i imali hrane preko cele godine. Ako ništa drugo nemaš, kriška sira i hleba je više nego dobra da se pregura dan.

 

Nepo-System-bela-tehnika

 

Sve u svemu, starima moramo odati priznanje na njihovoj upornosti, strpljenju i osobama koje su svi ovi procesi neverovatno nervirali i konstantno razmišljali kako da smanje potrošnju vremena i ljudskog rada, pruže vam slobodu i dati vam te cenjene trenutke da možete da se posvetite svojoj porodici i sebi u nekom drugom aspektu. I tako nastade bela tehnika – popularan naziv u našem narodu za kućne aparate koji su odmena za vaše ruke, neumorni pomoćnici u bespoštednom ratu na relaciji vas i funkcionisanja jednog doma. Generacija nakon bake i deke, naši očevi i majke, osetili su boljitak, došli su ti sjajni izumi do njih, s tim što si morao narodski rečeno pošteno da odvojiš od usta ne bi li kupio veš mašinu ili neku drugu napravu, a svi znate priču veš mašina je radila 20 godina bez kvara. Danas imamo mašinu koja i pere i suši, ne troši puno struje, dovoljno je pametna da prepozna koliko je veš prljav pa će shodno tome produžiti ili skratiti vreme za rad. Nakon toga vam osuši veš i vama jedino preostaje da složite i spakujete (eh, kako nema mašina i za to…). Usisivač, svi se sećamo duguljastog plavog čuda, bučnijeg od kamiona koje ne preza da proguta sve što mu se nađe na putu, koliko prašine usisa bar jedan deo vrati kroz izduv. Danas imamo HEPA filtere, štapne usisivače koji imaju punjive baterije, lako za odlaganje, praktično za primenu. Pa seta za malim frižiderom gde svaki put morate da čučnete ne bi ste li uzeli neku namirnicu ili zamrzivača sandučara gde je uvek postojao strah da će poklopac da se zatvori dok izvlačite pile za ručak, da ne spominjemo čišćenje i otapanje. Danas imate sve u jednom, gde nema leda, svaka vitrina ima svoju namenu bez mešanja mirisa između njih. U mašinu za sudove svaka domaćica se kune, suvišno i pisati koliko odmene vam pruži. Rerne su tu da po vašoj želji spreme obed, sa ventilatorima, gornjim i donjim grejačima…

Uređaji koje pomažu oko kućne radinosti danas ima na pretek, dobrih servisa kad uređaji zataje iskreno ne baš. Belu tehniku koristimo svakodnevno i baš zbog toga u nekom momentu će neki deo otkazati i potreban vam je servis koji će brzo i kvalitetno otkloniti kvar. Na raspolaganju vam je Nepo System, servis koji je prepoznatljiv na našem tržištu po kvalitetu usluge i drugačijeg pristupa ka korisnicima. Zajedno sa renomiranom kompanijom Beko koja je lider kako na našem, tako i na svetskom tržištu u sferi proizvodnje bele tehnike, i koja je izabrala Nepo System da vrši sve garantne i vangarantne popravke vaših uređaja. Kao što mudro birate svog proizvođača tako je bitno da mudro izabere i svoj servis. Nepo System ceni vaše vreme i zna koliko je bitan svaki uređaj u vašem domaćinstvu.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela