Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » LG zahvaljujući sopstvenom čipu ubrzava razvoj veštačke inteligencije

Kao deo strategije ubrzanja razvoja kućnih uređaja sa veštačkom inteligencijom, kompanija LG Electronics (LG) razvila je sopstveni čip baziran na veštačkoj inteligenciji (AI Chip), nazvan LG Neural Engine, kako bi bolje oponašao neuronske mreže ljudskog mozga i na taj način u velikoj meri poboljšao obradu algoritama dubokog učenja (deep learning).

 

Neural Engine - LG AI čip

 

U AI čipu je inkorporirana i vizuelna inteligencija za bolje prepoznavanje i razlikovanje prostora, lokacije, objekata i korisnika, dok glasovna inteligencija precizno prepoznaje glasove i karakteristike zvukova. Dodatno, ovaj čip unapređuje kvalitete uređaja detektovanjem fizičkih i hemijskih promena u okruženju. Čip takođe omogućava promenu prilagođenih AI servisa učenjem iz audio i vizuelnih podataka i njihovom preradom u cilju unapređenja prepoznavanja emocija i ponašanja korisnika, kao i konteksta situacije.

 

Proizvodi koji će koristiti LG AI čip moći će da funkcionišu i bez mrežne konekcije. Štaviše, AI čip kompanije LG koristi snažan sigurnosni mehanizam za još bolju zaštitu ličnih podataka od hakovanja. Obrada podataka koja ne zahteva visok nivo bezbednosti radi u opštoj zoni, a poslovi koji zahtevaju viši nivo bezbednosti obavljaju se u posebnoj hardverski implementiranoj sigurnosnoj zoni.

 

LG AI čip dizajniran je kako bi poboljšao performanse prepoznavanja kod uređaja u koje je ugrađen, poput naprednog sistema za simultanu lokalizaciju i mapiranje (SLAM). Na primer, njegova funkcija obrade slika je toliko moćna da ispravlja izobličenja koja pravi širokougaono sočivo, pritom stvarajući jasnije i svetlije slike u mračnom okruženju.

 

Kompanija LG Electronics planira da koristi AI čipove kod robotskih usisivača, mašina za pranje veša, frižidera, pa čak i klima uređaja. Osim toga, LG će proširiti domet svojih rešenja za veštačku inteligenciju kroz saradnje sa drugim kompanijama, univerzitetima i istraživačkim laboratorijama.

 

Naš AI čip dizajniran je tako da omogući optimizovana rešenja veštačke inteligencije za buduće LG proizvode”, rekao je dr I.P. Park, predsednik i tehnološki direktor kompanije LG. „Na taj način dodatno ćemo poboljšati tri ključna stuba naše strategije za veštačku inteligenciju – razvoj, povezivanje i otvaranje – i obezbediti korisnicima poboljšano iskustvo za bolji život”.

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela