Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » LENOVO ostvario značajne rezultate

Kompanija Lenovo objavila je finansijske rezultate za treći fiskalni kvartal koji se završio 31. decembra 2015. godine. Prihod u ovom kvartalu iznosio je 12,9 milijardi američkih dolara uz smanjenje od 8 odsto u odnosu na prethodnu godinu, ili 2 odsto na osnovu konstantnog monetarnog kursa. Zarada u trećem kvartalu pre oporezivanja, izuzimajući keš transakcije, računovodstvene troškove vezane za spajanje i akvizicije u iznosu od 77 miliona američkih dolara, iznosila je 397 miliona američkih dolara, dok je prijavljeni prihod pre oporezivanja iznosio 320 miliona američkih dolara, što predstavlja porast od 17 odsto i nadmašuje procene finansijskih analitičara. Neto prihod iznosio je 300 miliona američkih dolara, što predstavlja porast od 19 odsto i takođe nadmašuje očekivanja analitičara.

 

 

Lenovo financial Q3

 

Inovativni proizvodi, operativna efikasnost i reorganizacija kompanije uticali su na zavidne rezultate Lenova u trećem kvartalu, uprkos poteškoćama u sferi ekonomije i industrije

 

  • Uspostavljena je profitabilnosti u trećem kvartalu – pri čemu je dohodak pre oporezivanja (izuzimajući keš transakcije, računovodstvene troškove vezane za spajanje i akvizicije) iznosio 397 miliona američkih dolara, prijavljen prihod pre oporezivanja iznosio je 320 miliona američkih dolara, što predstavlja povećanje od 17 odsto u odnosu na prethodnu godinu i neto prihod od 300 miliona američkih dolara nakon restrukturiranja i jednokratnih troškova koji su uzrokovali gubitak u drugom kvartalu.
  • Prihod je iznosio 12,9 milijardi američkih dolara, 8 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu, tj. 2 odsto manje na osnovu konstantnog monetarnog kursa.
  • Kompanija Lenovo efikasno je sprovela svoj plan o restrukturiranju, i na putu je da uštedi 650 miliona američkih dolara u drugoj polovini godine, kao i 1,35 milijardi na godipnjem nivou
  • Kompanija Lenovo postigla je zacrtane ciljeve koji se odnose na ostvarivanje „pozitivne nule“ u jedinici za mobilne uređaje 4-6 kvartala nakon prestanka saradnje sa kompanijom Motorola, i na dobrom je putu da ostvari prihod od 5 milijardi američkih dolara, na osnovu konstantnog monetarnog kursa
  • Kompanija Lenovo povećala je svoj udeo na tržištu PC računara i postigla rekordni udeo od 21,6 odsto*
  • Osnovna zarada po akciji iznosi 2,71 američkih centi, ili 21,01 hongkonških centi

Ako se ostvari trenutni trend u ekonomiji, plan za reorganizaciju kompanije koji je Lenovo objavio u avgustu 2015. godine doneće kompaniji uštedu od 1,35 milijardi američkih dolara za godinu dana. Ova ušteda obezbediće kompaniji Lenovo strukturu troškova koja će biti značajno niža nego kod konkurentskih kompanija. Uz efikasno sprovođenje poslova i planiranim inovacijama, kompanija Lenovo transformiše svoj poslovni model, procese i organizaciju, pozicionirajući se tako da može da održi profitabilno poslovanje u skladu sa trenutnim okruženjem.

„Iako su globalno usporavanje makro-ekonomije, fluktuacija valuta na ključnim tržištima i pad na tržištu personalnih računara imali uticaja na celokupno tržište, u prethodnom kvartalu kompanija Lenovo ostvarila je rekordan profit i opravdala našu posvećenost i poslovne promene u okviru jedinice za mobilne telefona ”, izjavio je Juanking Jang (Yuanqing Yang), predsednik i generalni direktor kompanije Lenovo. „Kada je u pitanju jedinica za PC računare,mi ćemo iskoristiti nove trendove koji se odnose na konsolidaciju tržišta, promenu na tržištu komercijalnih računara i inovativne proizvode kako bismo ostvarili rast. Kada je u pitanju jedinica za mobilne uređaje, planiramo da povećamo razmeru i efikasnost proizvodnje koji će podstaći naš dalji rast na novim tržištima, ali i proboj na već razvijenim tržištima uz pomoć inovativnih proizvoda i brendova, a planiramo i da proširimo otvoreno tržište u Kini boljim asortimanom proizvoda. Vodićemo računa i o našim korporativnim klijentima, gde planiramo da iskoristimo napredne tehnologije i strateška partnerstva kako bismo ostvarili rast i profitabilnost u okviru ove jedinice.”

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela