Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Kompanija TRANSSION vlasnik brenda TECNO – ostvaruje vrtoglavi rast

Prema podacima nezavisne Međunarodne korporacije za podatke (IDC), koja se bavi kvartalnim praćenjem prodaje mobilnih telefona u svetu, globalna isporuka pametnih telefona povećala se za 7,8% u odnosu na prethodnu godinu, dostigavši 289,4 miliona jedinica u prvom kvartalu 2024. godine. Iako industrija još uvek nije potpuno izašla iz problema, budući da makroekonomski izazovi i dalje predstavljaju problem na mnogim tržištima, ovaj rast je snažan pokazatelj da je oporavak u toku.

„Kao što se i očekivalo, oporavak prodaje pametnih telefona nastavlja se sa optimizmom na tržištu koje polako raste među vodećim brendovima“, rekao je Ryan Reith, potpredsednik grupe u IDC-ovim svetskim mobilnim i potrošačkim uređajima.

„Tržište pametnih telefona izlazi iz turbulencije u poslednje dve godine „, rekla je Nabila Popal, direktorka istraživanja u IDC timu Worldwide Tracker. „Prvo, nastavlja se rast vrednosti i prosečnih prodajnih cena (ASPs) jer potrošači biraju skuplje uređaje znajući da će ih duže zadržati. Drugo, dolazi do promene moći među Top 5 kompanija, što će verovatno nastaviti dok učesnici na tržištu prilagođavaju svoje strategije u oporavku tržišta. Transsion, u čijem vlasništvu se nalazi poznati brend TECNO, postaje stabilno prisutan među Top 5 kompanija sa agresivnim rastom na međunarodnim tržištima.“

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela