Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Kompanija Sony – dvadeset godina u Srbiji

Inovativnost, kvalitet i dizajn – to su asocijacije na japanskog giganta na polju potrošačke elektronike, kompaniju Sony, koja već dve decenije posluje na tržištu Srbije. Predstavništvo kompanije otvoreno je 1996. godine u tadašnjoj SR Jugoslaviji, ali ovaj legendarni brend je bio prisutan na ovim prostorima i mnogo ranije.

 

sony_make_believe_jpg

 

„Zahvaljujući ugovoru o uvozu firme Jugoslavija Komerc, Sony uređaji su bili zvanično dostupni potrošačima u SFRJ već 1968. godine, što znači da možemo da se pohvalimo istorijom dugom impresivnih 48 godina“, objašnjava Nebojša Popovski, direktor prodaje u kompaniji Sony Srbija.

 

Godine 1996. Sony otvara zvanično predstavništvo u Beogradu, tada na čelu sa direktorom Vakaizumi Kodžijem (Wakaizumi Koji), koje uspešno posluje već dvadeset godina.

 

Inače, ove godine Sony slavi i rođendan, tj. 70 godina od početka poslovanja 1946. godine u Tokiju. Čuvena po Trinitron televizorima, portabl tranzistorima, Walkman, Discman i drugim uređajima koji su postavili standarde za mnoge proizvođače današnjice, ova kompanija nastavlja da inspiriše svojim revolucionarnim tehnološkim rešenjima.

 

Više o istoriji kompanije Sony možete saznati ovde.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela