Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Kompanija LG predstavila najnapredniju energetski efikasnu toplotnu pumpu do sada

Kompanija LG Electronics predstavila je novu Therma V™ R290 monobloc toplotnu pumpu vazduh-voda, na Međunarodnom kongresu i izložbi o KGH u Beogradu, najvećem kongresu o klimatizaciji, grejanju i hlađenju u ovom delu Evrope koji se bez prekida održava 54 godine. Koristeći tehnologiju rashladnog fluida R290 sa redukovanim uticajem na globalno zagrevanje (GWP), u kombinaciji sa najnovijim kompresorom, ovo energetski efikasno rešenje pouzdano zagreva ili hladi prostor i obezbeđuje toplu vodu, a pored svega, uređaj je veoma jednostavan za rukovanje i besprekornog je dizajna.

Visoka energetska efikasnost

Proaktivno odgovarajući na stroge propise o rashladnim fluidima koji će uskoro početi da se primenjuju u Evropi, kompanija LG je za izradu novog Therma V R290 monobloc uređaja počela da koristi R290 sredstvo čiji je uticaj na globalno zagrevanje (GWP) svega tri jedinice. Ovo tehnološko rešenje kompanije ocenjeno je A+++ ocenom za energetsku efikasnost, jer u poređenju sa konvencionalnim R32 toplotnim pumpama, smanjuje emisiju ugljenika do 93 odsto, korišćenjem toplote iz vazduha kao izvora energije. Korisnici koji odluče da sa starijih modela pređu na Therma V toplotnu pumpu, imaju priliku da  značajno povećaju energetsku efikasnost svog domaćinstva.

Sofisticirani dizajn i jednostavna instalacija

Zahvaljujući sofisticiranom dizajnu Therma V R290 Monobloc toplotne pumpe vazduh-voda, uređaj može gotovo neprimetno da se uklopi u veliki broj različitih eksterijera kuća i zgrada. Napravljena tako da što duže traje, sa spoljašnjim kućištem u prefinjenom, sivom tonu, pumpa se savršeno uklapa sa svim bojama. Pumpa ima i rešetkast otvor za ventilaciju koji pored toga što sprečava pregrevanje, ima karakterističnu talasastu šaru i prelazi u tamnosivu nijansu. Kako ima jedan ventilator, a ne dva, Therma V uređaj dovoljno je mali da stane ispod većine prozora tako da nimalo ne zaklanja pogled, što ga čini kako praktičnim, tako i estetskim dodatkom za svačiji dom.

Nova toplotna pumpa Therma V dizajnirana je tako da se sastoji od jedne jedinice (monoblok), sa svim komponentama integrisanim u okviru nje. Eliminišući potrebu za cevovodom za rashladno sredstvo, ova konfiguracija značajno pojednostavljuje instalaciju LG toplotne pumpe vazduh-voda, koja se može obaviti na čak tri načina: pomoću kontrolne, hidro i kombinovane jedinice – svaka u zavisnosti od potrebe okruženja u okviru kojeg se postavlja. Tehničari lako mogu da pristupe unutrašnjosti uređaja jednostavnim otvaranjem bočnog panela. Kako bi bio maksimalno pouzdan, Therma V R290 Monobloc uređaj ima zaptivene električne delove, proaktivnu ventilaciju i sigurnosne ventile.

U okviru strogih propisa o energetskoj efikasnosti Evropske Unije, nalaze se i ograničenja u pogledu količine buke koju toplotna pumpa proizvodi. Zahvaljujući tehnologiji koja minimizira zvukove i vibracije u režimu rada, novi Therma V uređaj pomaže korisnicima da kreiraju kućno okruženje ispunjeno mirom i opuštajući kućni ambijent. Ključne komponente imaju inovacije zahvaljujući kojima propeler proizvodi mnogo manje buke. Novi sistem dvostrukog zvučnog štita i prigušivača vibracija omogućava spoljašnjoj jedinici LG toplotne pumpe vazduh-voda da proizvodi svega 49 decibela (modeli od 12 kW), što znači da neće ometati kako ukućane, tako ni obližnji komšiluk. Kompanija je za toplotnu pumpu – Therma V R290 Monobloc, koja je zbog svoje efikasnosti u smanjenju buke jedna od najtiših u svojoj kategoriji, dobila Quiet Mark akreditaciju.

Svaki dom zahteva grejanje, hlađenje, kao i snabdevanje toplom vodom. Zahvaljujući kompresoru visoke efikasnosti i njegovoj tehnologiji ubrizgavanja, nova LG toplotna pumpa vazduh-voda moći će tokom cele godine da obezbeđuje vodu temperature do 75 stepeni Celzijusa. Uređaj predstavlja savršen izbor, kako za stambene, tako i za komercijalne objekte, a kompatibilan je i sa prethodno ugrađenim sistemima radijatorskog grejanja. Zahvaljujući čuvenoj LG tehnologiji kompresora, Therma V R290 Monobloc može da održava prijatnu toplinu doma, čak i kada je napolju minus 28 stepeni. S druge strane, kad nastupi toplo letnje vreme sa visokim temperaturama, uređaj će brzo i efikasno ohladiti prostor i ispuniti ga svežinom.

Energetska rešenja prilagođena korisniku

Therma V toplotna pumpa korisnicima omogućava znatno jednostavnije korišćenje i efikasnije upravljanje potrošnjom energije, zahvaljujući boljoj povezanosti i integraciji putem aplikacija. Zajedno sa LG sistemom za skladištenje energije (ESS) i fotonaponskim solarnim panelima, uređaj Therma V R290 Monobloc čini deo LG Home energy platforme: kompletnog rešenja za upravljanje energijom u domaćinstvu. Besprekorno integrisana u okviru LG ThinQ aplikacije za pametni dom, Home energy platforma omogućava korisnicima da na praktičan način brinu o potrošnji energije koju troši njihova toplotna pumpa i skladištenje viška, u okviru (ESS) sistema.

Nakon registracije putem ThinQ aplikacije, LG Therma V R290 i/ili R32 Monobloc, i ESS, automatski se prepoznaju i zajedno sinhronizuju u okviru Home energy platforme. Energija generisana instaliranim fotonaponskim solarnim panelima može se koristiti preko sistema za skladištenje (ESS) za napajanje toplotnih pumpi vazduh-voda. Korisnici takođe lako mogu da provere potrošnju energije preko aplikacije ThinQ, preko koje dobijaju detaljan uvid i tako potencijalno smanje troškove. Štaviše, HVAC tehničari (sistem za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju) pomoću cloud servisa za kontrolu energije u zgradama (BECON), lako mogu unapred da instaliraju i ažuriraju softver za toplotnu pumpu i tako uštede vreme, jer celokupan proces instalacije postaje jednostavniji.

„Najnovija Therma V R290 Monobloc toplotna pumpa štedi električnu energiju i nudi efikasne, pouzdane performanse i praktično iskustvo za korisnike. Jačajući našu posvećenost stvaranju što boljeg okruženja za ljude i planetu, nastavićemo da dizajniramo tehnička rešenja koja, pomoću naših najsavremenijih HVAC tehnologija štede energiju”, rekao je Džejms Li, šef poslovne jedinice za vazdušna rešenja kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela