Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Kako da steknete zdrave navike i ostanete motivisani


Kako je pokazalo poslednje Huawei istraživanje, preko 70% Evropljana potvrdilo je da redovno ili povremeno brine o svom zdravlju, ali da im je potrebna dodatna motivacija kako se ne bi vratili starim, nezdravim navikama. Upravo tu na scenu stupa Huawei Watch GT 4 – od podsetnika da unosite dovoljnu količinu tečnosti, preko predloga fizičkih aktivnosti, do raznih saveta kreiranih prema vašim potrebama, ovaj pametni sat pomaže vam da unesete zdrave promene u svoju rutinu i ostvarite željene rezultate.

Praćenje fitness rezultata i motivacija

Huawei istraživanje potvrdilo je pretpostavku da nosivi uređaji podstiču zdraviji životni stil i jačaju osećaj postignuća time što korisniku nude pregled njegovih rezultata, kao i različita takmičenja i izazove u cilju postizanja još boljih rezultata. Huawei Watch GT 4 je takođe i prvi Huawei pametni sat koji poseduje aplikaciju Stay Fit, koja koristi podatke o zdravlju kako bi u realnom vremenu pomogla korisnicima da upravljaju svojim fitness rezultatima i unosom kalorija, nudeći personalizovane, holističke preporuke kreirane u skladu sa željenom kilažom.

Praćenje rada srca

Mogućnost pametnih satova da kontinuirano prate rad srca u značajnoj meri doprinosi svesti o važnosti zdravlja. Huawei istraživanje pokazalo je da Evropljani imaju visoku svest o tome da je rad srca jedan od ključnih pokazatelja zdravstvenog stanja. Ipak, vlasnici pametnih satova ističu se po tome što su bolje upoznati sa bitnim zdravstvenim parametrima, zahvaljujući podacima koje mogu da isprate preko svojih gedžeta.

Huawei Watch GT 4 unapredio je svoju TruSeenTM 5.5+ tehnologiju algoritmom koji pojačava signal preko višestrukih kanala, a koji se zasniva na ekskluzivnoj Huawei tehnologiji za temeljno i detaljno učenje. Zahvaljujući tome, korisnici dobijaju mnogo preciznije tumačenje rada svog srca, čak i tokom dinamičnih aktivnosti, kako bi blagovremeno reagovali u slučaju eventualnih odstupanja ili kardiovaskularnih problema.

Kvalitetan odmor zahvaljujući praćenju sna

Kvalitetan san je ključan za sveukupno zdravlje pojedinca, a pametni satovi su od velike pomoći kada je reč o razumevanju i unapređenju kvaliteta sna. Analizirajući trajanje, faze i prekide tokom sna, ovi gedžeti nude izuzetno vredne podatke koje treba imati u vidu kada želimo da se budimo odmorniji i unapredimo i fizičko i mentalno zdravlje. U prilog tome govori i podatak da je praćenje kvaliteta i kvantiteta sna na samom vrhu funkcija pametnog sata koje korisnici najviše upotrebljavaju – čak 61%.

Huawei tehnologija TruSleep™ 3.0 detektuje čak i mikro-pokrete u toku sna kako bi precizno analizirala fazu sna u kojoj se korisnik nalazi i ponudila adekvatan odgovor na pitanje zašto se ne budimo odmorni. Takođe, Huawei Watch GT 4 koristi i TruSeen™ 5.5+ napredni senzor kako bi detektovao rad srca tokom spavanja, nudeći sveobuhvatnu analizu pojedinačnih faza sna.

Savladajte stres

Savremeni način života često donosi stres u različitim oblicima, ali nam pametni sat može pomoći da se izborimo s tim. Koristeći podatke o variranju pulsa, ovi uređaji mogu da izmere nivo stresa, ponude vežbe disanja ili savete za opuštanje. Ove informacije jačaju rezilijentnost na različite faktore stresa i pomažu vam da unapredite svoje mentalno zdravlje, imajući u vidu da je stres uz kvalitet i kvantitet sna, vitalnost i kilažu jedan od aspekata sa najvišim potencijalom za unapređenje, kako je pokazalo Huawei istraživanje.

Rana detekcija zdravstvenih problema

Praćenjem zdravlja na dnevnom nivou, pametni satovi doprinose ranoj detekciji mogućih zdravstvenih problema. Većina ljudi ima svest o vezi životnog stila i zdravlja, i Huawei istraživanje je jasno pokazalo da čak 91% ispitanika želi da unapredi barem jedan aspekt svog načina života i uvede određene zdrave promene. Uz deset godina razvoja vodećeg portfolija nosivih uređaja, Huawei ostaje posvećen inovacijama koje će na precizan i sofisticiran način pratiti rad čitavog tela. Prepoznajući potrebe korisnika koje se tiču zdravlja i fizičke aktivnosti, Huawei nastavlja istraživanje u oblasti algoritama za praćenje zdravlja preko nosivih uređaja i osnažuje korisnike da usvoje zdrave navike i zauzmu proaktivan odnos prema svom sveukupnom blagostanju.© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela