Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » HUAWEI treći put za redom na listi 50 najinovativnijih kompanija u svetu

Huawei, vodeća svetska IKT kompanija, našla se po treći put na listi 50 najinovativnijih kompanija u svetu na kojoj je u 2016.godini zauzela zapaženo 13. mesto. Prestižnu listu svake godine objavljuje ugledni magazin za biznis i tehnologiju FastCompany.

huawei_0

 

Zahvaljujući ekspertizi kompanije na polju mobilnih mreža i uređaja, ekspanziji industrijske infrastrukture partnera i klijenata kompanija je zauzela lidersku poziciju na globalnom nivou u industriji IKT rešenja i treće mesto na listi proizvođača mobilnih uređaja u svetu.

 

“Prava je čast što je FastCompany prepoznao naš doprinos razvoju industrije neprekidnim uvođenjem inovacija, izjavio je Ryan Ding, Executive Director of Products and Solutions. U kompaniji Huawei, maksimalno smo posvećeni izgradnji bolje povezanog sveta, a ovo priznanje je još jedan dokaz da su naša ulaganja u inovacije i izgradnju boljeg društva prepoznati na globalnom nivou.”

 

“Kontinuirane investicija kompanije Huawei u sektor istraživanja i razvoja su nešto na šta je kompanija posebno ponosna”, izjavio je Peter Jarich, Vice President, Current Analysis.

“Neverovatan rast i razvoj kompanije rezultat su uvođenja inovacija koje su usmerene na zadovoljavanje zahteva i potreba korisnika.”

 

“Osim što direktno investira u istraživanje i razvoj, Vodafone na tom polju sarađuje i sa partnerima. Saradnja sa kompanijom Huawei pomogla nam je da uvećamo svoje in-house mogućnosti i korisnicima obezbedimo bolju uslugu na globalnom nivou”, izjavio je Matt Beal, Director of Architecture and Innovation kompanije Vodafone.

 

Huawei kompanija ostaje odlučna u svojoj nameri da stvori nove inovacije kroz R&D:

 

  • Huawei je jedna od retkih kompanija koje više od 10% svojih prihoda koristi za ulaganje u istraživanje i razvoj
  • Trošak sektora za istraživanje i razvoj kompanije Huawei iznosio je 6.6 milijardi dolara u 2014. godini. Huawei je u prethodnoj deceniji (2005~2014) kumulativno uložio više od 30.7 milijardi dolara u sektor za istraživanje i razvoj
  • 45% zaposlenih u kompaniji Huawei radi u sektoru za istraživanje i razvoj
  • Huawei je globalni lider po broju prijavljenih patenata, prema podacima The World Intellectual Property Organization (WIPO)
  • Huawei je sarađivao sa globalnim inovatorima kroz svojih 16 centara za istraživanje i razvoj i 36 udruženih inovativnih centara širom sveta, uključujući SAD, Nemačku, Švedsku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, Italiju, Rusiju, Indiju i Kinu.

 

Listu najinovativnijih kompanija u 2016. godini magazina Fast Company možete pronaći na

http://www.fastcompany.com/most-innovative-companies.

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela