Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Huawei proslavio deset uspešnih godina u Srbiji

Huawei, vodeća svetska kompanija za informaciono-komunikacione tehnologije proslavila je prvu deceniju poslovanja na tržištu Srbije i obeležila početak kineske nove godine.

 

U prisustvu članova diplomatskog kora, poslovnih partnera, predstavnika medija i prijatelja, kompanija je premijerno otkrila i svoj novi simbol u srpskoj prestonici. Huawei znak, sa 60m dužine, 12m visine postavljen na jednoj od najprometnijih lokacija u Beogradu, najveće je Huawei obeležje tog tipa u Evropi.

 

Za kompaniju Huawei decenija iza nas bila je veoma izazovna i uspešna, a 2015. godina rekordna. Prihodi na kraju godine premašili su 20 milijardi dolara, što je povećanje od čak 70% u odnosu na 2014. U 2016. planiramo da nastavimo istim tempom, proširimo dosadašnju uspešnu saradnju sa kompanijama iz različitih industrija i što je najvažnije, stvorimo novo korisničko iskustvo“, kazao je generalni direktor kompanije Huawei gospodin Jack Wei.

 

Jack Wei, generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji

 

Tokom protekle decenije, konstantnim ulaganjem u inovacije, kompanija Huawei ostvarila je strateška partnerstva sa najznačajnijim igračima u industriji i dobila poverenje vodećih operatera u Srbiji kao što su Telekom, Telenor i VIP. Jedna od ključnih prednosti kompanije Huawei su napredne informaciono-komunikacione platforme i usluge koje brzo i efikasno odgovaraju na specifične potrebe klijenata, partnera i kupaca, među kojima je i javni sektor, finansijske institucije, elektro-privredna i transportna preduzeća, itd.

 

Beograd je danas centar poslovanja za šest zemalja Balkana, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Albaniju, među kojima se posebno istakla Srbija i rezultati koje je ostvarila u prethodnoj deceniji.

 

Prema podacima nezavisne agencije za istraživanje tržišta IPSOS, 94% ispitanika u Srbiji zna za Huawei brend i njegove proizvode, čime je kompanija još jednom potvrdila da je u samom vrhu proizvođača pametnih telefona u svetu. Zapaženi rezultat posledica je kreativnog i proaktivnog nastupa na tržištu i misiji da potrošačima širom sveta učini dostupnom najnapredniju svetsku tehnologiju po konkurentnim cenama.

 

Osim toga, isporukom 108 miliona pametnih telefona u 2015. godini Huawei je postao prvi kineski proizvođač pametnih telefona koji je premašio cifru od 100 miliona prodatih jedinica.

U 2016. godini, Huawei očekuje prihod od 81,8 milijardi i 120 miliona isporučenih pametnih telefona što je 20% više nego tokom 2015. godine.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela