Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Huawei predstavlja novu verziju računara HUAWEI MateBook X Pro

Kompanija Huawei Consumer Business Group je tokom sajma Mobile World Congress 2018 (MWC) predstavila HUAWEI MateBook X Pro, prvi FullView notebook računar. Zahvaljujući kombinaciji izuzetno lakog prenošenja, premijum FullView displeja, vrhunskih performansi i pametnih opcija za povezivanje, prvi HUAWEI MateBook X Pro je objavio dolazak nove ere notebook računara sa minimalnim okvirom, i poslužio je kao temelj za početak uspona kompanije Huawei na PC tržištu. Na ovogodišnjem sajmu MWC 2019, Huawei je predstavio novu verziju HUAWEI MateBook X Pro. Poseduje sve karakteristike koje definišu felgšip notebook računar: umetnički dizajn, inovacije i inteligenciju, kao i dostizanje novog nivoa performansi i mogućnost povezivanja ovog flegšip uređaja u svakoj situaciji.

,,Kao ultra tanki flegšip računar, novi HUAWEI MateBook X Pro predstavlja oličenje prepoznatljivog dizajna i kvaliteta izrade kompanije Huawei. Pored toga, otkrovenja kao što su Ultra FullView displej osetljiv na dodir, ušteda energije, perfomanse i mogućnosti povezivanja u svakoj situaciji omogućavaju korisnicima da ostanu produktivni, bilo kada i bilo gde. Premijum estetika, inovativna tehnologija i inteligencija su sastavni deo DNK serije računara MateBook X Pro, i najnovija verzija dočarava to nasleđe. Radi se o našem najmoćnijem, prenosivom i inteligentnom svestranom uređaju do sada, i uzbuđeni smo zbog svega što ćemo pružiti korisnicima“, rekao je Wang Yinfeng, predsednik PC i Tablet linije proizvoda, Huawei Consumer BG.

 

MateBook X Pro Group 2

 

Izvanredno Ultra FullView iskustvo

HUAWEI MateBook X Pro je kao stvoren za moderne poslovne osobe i profesionalne kreatore sadržaja, intezivne korisnike koji žele – ili zahtevaju – visok kvalitet života. Spolja, novi HUAWEI MateBook X Pro sadrži kućište iz jednog dela izrađeno CNC mašinom, uz premijum završnu obradu peskiranjem koja spoljašnost čini glatkom na dodir. Dostupan u bojama Mystic Silver i Space Gray, najnoviji felgšip računar komapnije Huawei je neverovatno lak za nošenje; debljina od 14,6mm i težina od 1,33kg ga čine savršenim za svakog profesionalca koji ceni mobilnost i produktivnost.

Koristeći prednosti najnovijih mogućnosti industrijskog dizajna, Huawei je stvorio Ultra FullView displej. Zahvaljujući tankom okviru sa svih strana, Ultra FullView njegov displej dostiže odnos veličine ekrana i prednje strane kućišta od čak 91%. Još značajnije od toga je odvažna odluka kompanije Huawei da primeni netipičan odnos širine i visine ekrana od 3:2, koji je mnogo pogodniji za produktivan rad i stvaranje sadržaja u poređenju sa opšteprihvaćenim dimenzijama.

Ultra FullView displej ima LTPS panel veličine 13,9 inča koji podržava rezoluciju kvaliteta i do 3K (3000×2000), kao i 100% boja sa sRGB spektra. Bogatstvo boja i 3K rezolucija čine da sadržaj deluje živopisno, pružajući imersivnije iskustvo uživanja u zabavnom sadržaju. Pored toga, podržava i istovremeno prepoznavanje dodira ekrana na 10 tačaka i opciju Finger Gestures Screenshot. što korisnicima pruža novi i intuitivniji način interakcije sa svojim uređajima.

Najbolje performanse omogućavaju maksimalnu poduktivnost

HUAWEI MateBook X Pro predstavlja oličenje svega najboljeg na polju inovacija notebook računara. Unutar laganog i prenosivog računara HUAWEI MateBook X Pro nalazi se beskompromisne performanse 8. generacije Intel® Core™ i7-8565U i i5-8265U procesora. Opremljen NVIDIAGeForce MX250 drajverima koji rade na 2GB GDDR5 VRAM, novi HUAWEI MateBook X Pro omogućava neometan rad u svim situacijama, od obrade grafičkih elemenata i video snimaka, do igranja igrica i uživanja u multimedijalnom sadržaju. Za potrebe hlađenja, ovaj najnoviji flegšip uređaj poseduje inteligentni sistem koji se dinamično prebacuje iz aktivnog u pasivni režim rada, pružajući efikasno i tiho hlađenje, dok kuler HUAWEI Shark Fin Fans 2.0 poseduje veća „peraja“ za bolji protok vazduha. Novi HUAWEI MateBook X Pro takođe poseduje inteligentnu tehnologiju filtriranja koja nudi praćenje promene temperature u realnom vremenu, što obezbeđuje lakši rad ventilatora i samim tim uređaj je tiši.

Pored toga što je moćno sredstvo za podizanje produktivnosti, HUAWEI MateBook X Pro poseduje i Dolby Atmos sistem zvuka. Kompanije Huawei i Dolby su zajedno dizajnirale quad zvučnike, pružajući izuzetno iskustvo zvuka koji se kreće i širi svuda oko vas. Osećaćete se kao da se nalazite u srcu akcije, dok u slobodno vreme uživate u zabavnom sadržaju na računaru HUAWEI MateBook X Pro.

Pored toga, HUAWEI MateBook X Pro poseduje bateriju ogromnog kapaciteta od 57,4Wh. Zajedno sa Huawei režimom za uštedu energije, korisnici mogu da uživaju u celodnevnom trajanju baterije bez brige o punjaču. HUAWEI MateBook X Pro je opremljen i novim Thunderbolt™ 3 portom koji omogućava dvosmernu razmenu podataka brzinoim i do 40Gbps. Ljubiteljima putovanja će se dopasti činjenica da HUAWEI MateBook X Pro podržava najbrži Wi-Fi na notebook računarima, što mu omogućava da ima bolju prijem signala i pruži stabilniju vezu sa internetom nego ikada ranije. Bluetooh 5.0 na najnovijem flegšip MateBook računaru je udvostručio brzine prenosa podataka, uz četiri puta veću pokrivenost signala i osam puta snažnije mogućnosti emitovanja u odnosu na prethodnu verziju. To znači da se ovaj računar može povezati sa veće razdaljine, uz stabilniji signal.

Inteligentna povezanost u svim situacijama

Nema alata koji su značajniji za posao i zabavu od pametnih telefona i notebook računara, a prenos podataka među njima je svakodnevna pojava. Upravo zato, HUAWEI MateBook X Pro poseduje unapređen HUAWEI Share 3.0 OneHop. Ova opcija rešava probleme prenosa podataka između Windows računara i Android pametnih telefona. HUAWEI Share 3.0 podržava prenos ne samo slika i video snimaka, već i dvosmerni transfer dokumenata. Snimanje sadržaja ekrana je takođe lakše nego ikada. Ako protresete telefon i pritisnete opciju “PC HUAWEI Share“ na kompjuteru, snimak sadržaja na ekranu računara će biti poslat na pametni telefon. Huawei je takođe razvio sopstvenu opciju Clipboard Sharing, koja korisnicima omogućava da kopiraju sadržaj sa jednog uređaja na drugi.

Kao pionir u oblasti inovacije pametnih uređaja, Huawei primenjuje svoju tehnološku stručnost na HUAWEI MateBook X Pro zarad pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Nove tehnologije u industriji, poput opcije Fingerprint Power Button 2.0 i uvučene kamere pružaju praktično i jedinstveno iskustvo. Prva opcija korisnicima omogućava da brzo potvrde svoj identitet pri pokretanju uređaja, dok druga štiti privatnost korisnika uz maksimalno povećanje prostora za prikazivanje sadržaja. Prenosivi, višenamenski HUAWEI USB Type-C Power Adapter podržava više standarda za brzo punjenje baterije – što je naročito korisno za korisnike koji često putuju jer ne moraju da nose dodatne adpatere za punjenje.

Huawei ostaje posvećen tržištu vrhunskih notebook računara i pružanju iskustva rada u svim situacijama. U budućnosti Huawei će nastaviti da vrši integraciju svojih ključnih inovacija za pametne telefone u PC prozvode, u cilju dodatnog poboljšanja korisničkog iskustva i pružanja mogućnosti većem broju korisnika da uživaju u kvalitetu izrade, inovacijama i pametnim tehnologijama koje karakterišu njegove proizvode.

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela