Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Huawei Flash Track: Brzi storage uz još bržu isporuku

U današnje vreme, svedoci smo enormnog i brzog rasta tehnologija u ICT sektoru – do pre nekoliko godina, o mnogim funkcionalnostima danas već prilično popularnih tehnologija, poput 5G, IoT, Cloud-a, mogli smo samo da sanjamo. Međutim, ovaj nagli porast razvoja je uzrokovao i porast zainteresovanosti za ove oblasti, pa tako imamo i mnogo veći broj klijenata, samim time i mnogo veći broj podataka koji je potrebno skladištiti. Ovaj rast stavlja dodatan pritisak na kompanije i korporacije da implementiraju brža, pouzdanija skladišta podataka. Upravo je Huawei jedan od lidera u ovoj oblasti.

Data centri su danas važniji nego ikada. Sa porastom korisnika, raste i broj servisa koje treba pružiti – samo u poslednjih par godina, servisna opterećenja su porasla preko deset puta. Veliki izazov predstavlja i potrošnja energije. Data centri troše 2-3 odsto ukupne svetske potrošnje električne energije. Data centri ne trpe nikakve zastoje jer svaki, čak i minimalni kvar, može dovesti do gubitaka podataka, što dovodi preduzećima ogromne ekonomske gubitke, ali i gubitak ugleda organizacije.

Jasno je, iz prethodnog, da se od jednog storage-a danas zahteva znatno veća pouzdanost, brzina i agilnost. Zbog toga se danas sve više i više usvaja flash-based arhitektura u data centrima. Ona podrazumeva memoriju koja čuva podatke kada je isključen napon. Pisanje, brisanje i menjanje podataka se odvija električnim putem. Ova memorija je poznata po tome što obezbeđuje brz i pouzdan rad, pa po tome i ime.

Huawei Flash Storage-i su poznati po svojoj robusnosti, visokim performansama i skalabilnosti, ali i pristupačnoj ceni, lakim održavanjem, te nije ni čudo što se danas koriste u različitim industrijama za skladištenje podataka.

 

huawei 2

 

Iz kolekcije Huawei Flash Storage-a izdvajaju se dve ponude: Huawei OceanStor V5 Intelligent Hybrid Flash Storage i Huawei OceanStor Dorado All-Flash Storage.

Huawei OceanStor V5 Intelligent Hybrid Flash Storage svojim korisnicima obezbeđuje stabilne, efikasne i pouzdane servise. Koristi se za skladištenje podataka u Cloud-u, ali i u tradicionalnim servisima, kao i za backup-ovanje podataka i remote oporavak od potencijalnih kvarova. Ono po čemu se hibridni storage-i izdvajaju od svojih prethodnika jeste pouzdanost (ovaj storage može da podnese kvar na čak tri od četiri kontrolera, bez da dođe do ikakvih gubitaka podataka ili prekidanja servisa), kao i kombinacija raznih tehnologija (NAS i SAN; SSD i HDD) u svrhu poboljšanja pouzdanosti uređaja, maksimalnog iskorišćenja resursa, kao i dobijanja optimalne cene u odnosu na visoke performanse.

Iz ove ponude na Flash Track promociji, Huawei nudi dva storage-a: OceanStor 2200 i OceanStor 2600. Oba proizvoda su savršen izbor za različite industrije, poput energetske industrije, zdravstva, ali i medija, obrazovanja, ministarstava, sa manjim razlikama u specifikacijama između proizvoda.

Drugi deo Flash Track promocije su All-Flash Storage-i. Ono što ih izdvaja na tržištu jeste znatno niži TCO (Total Cost of Ownership), značajna ušteda električne energije postignuta zamenom HDD diskova SSD-om, veoma visoka pouzdanost i sigurnost uređaja, ali i značajno efikasnije performanse, ponovo zahvaljujući SSD-u, koji ima i do 40 puta bolje performanse od HDD diskova.

U ponudi su Dorado 3000 i Dorado 5000. Ono što je zajedničko modelima iz ove ponude je svakako visok kvalitet. Zbog performansi koje su umnogome bolje od performansi standardnih industrijskih storage sistema, All-Flash modeli su savršen izbor za biznise različitih veličina, ali i različitim industrijskim granama koje žele da znatno poboljšaju efikasnost skladištenja podataka, uštede energiju i poboljšaju svoj ekološki trag.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela