Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Gejemrski festival „GAMES.CON 2017“ od 15. do 17. decembra na Beogradskom sajmu

Jedan od događaja koji su obeležili 2016. godinu bio je prvi pravi domaći „kon“, Games.con, održan od 25. do 27. novembra na Beogradskom sajmu. Preko 20.000 ljubitelja igara i pop kulture prošlo je kroz Halu 2, obeleživši početak jedne priče koja se u sličnim manifestacijama širom sveta opisuje kao samit kompletne industrije zabave na domaćem i međunarodnom nivou.

Došao je red i na drugu „epizodu“ Games.con festivala. Smestivši se na istoj adresi, ali ovaj put u pretpraznični period od 15. do 17. decembra, Digital & Entertainment Festivals planiraju da njihovo čedo u potpunosti nadmaši sve uspehe sa svog prvog izdanja. Najbolji pokazatelj koliko im dobro ide u toj nameri jeste činjenica da će Games.con ove godine zauzeti ne samo Halu 2, već i Halu 3 kao i Halu 3a Beogradskog sajma.

 

Gamescon 2

 

Zvezde festivala biće predstavnici jedne od najmoćnijih kuća u svetskoj industriji igara, Blizzard Entertainment. Prepoznavši značaj i perspektivu Games.con festivala, pod njihovim pokroviteljstvom čitava jedna gejming arena biće posvećena turnirima u najpopularnijim naslovima ove kompanije.

Jedan od partnera festivala ove godine je Telenor koji će biti smešten u Hali 3. Ova hala će, sa glavnim ulazom na manifestaciju, dočekivati posetioce Games.con-a, a u velikoj Telenor Areni za mobilni gejming na internacionalnom finalu susrešće se najbolji igrači globalnog fenomena Clash Royale.

Najveća e-sports liga Balkana, EBL, održaće dva finalna turnira na Games.con-u: League of Legends i CS:GO finale. Najbolji timovi poluostrva boriće se za nagradni fond od čak 40.000 evra, što ovo takmičenje stavlja rame uz rame sa prestižnim evropskim turnirima, a Games.con kao idealnu kuću za okršaje svetskog ranga.

A ovo je tek početak priče.

Na Games.con-u očekuje nas krem domaćih developera, distributera gaming opreme, e-sports asocijacija, mediji, boardgaming klubovi, izdavačke kuće i striparnice, YouTuberi, najbolji kosplejeri i svi oni koji su se videli kao deo Games.con festivala. Industrija moderne zabave napuniće ove tri hale, a na tri velike bine (Main Stage, Stag3 i Squage) i više manjih posetioci će moći da isprate raznovrsni program, od finala e-sports turnira u najpopularnijim igrama i najvećeg domaćeg kosplej takmičenja, preko nastupa popularnih domaćih YouTubera iz sfere gaminga, sve do tribina, predavanja, prezentacija i mini-takmičenja.

Mesta ima i za velike i za male, što ćemo videti u Hali 3a gde će biti organizovan Market Square – najveći domaći prodajni i izlagački prostor za sve zanatlije, hobiste, entuzijaste, umetnike i svakoga ko je ikada poželeo da prikaže svoj rad i delo na tržištu.

Sfera poslovanja takođe je aktuelna na Games.con-u – Najveća domaća konferencija gaming industrije Horizon ulazi u svoju drugu godinu, i na njoj će, pored predavanja i obraćanja stranih i domaćih developera, nezavisne ekipe imati priliku da na specijalnom “GameDev pitch-u” pod nazivom “Pitch Slap” predstave svoje ideje pred investitorima i kompanijama, kao i da ponesu te ideje u London na Casual Connect, jednu od najprestižnijih konferencija ovog tipa na svetu.

 

Za sve оne kojima je samo do opuštanja uz dobre igre, tu su Free Gaming zone sa najnovijim naslovima iz sveta igara, na svim platformama uključujući i VR setove, preko najpopularnijih igara u poslednjih nekoliko godina, sve do „stare škole“ u Retro zoni, gde će ključni faktor igrati, naravno, nostalgija.

Games.con je u jeku pomalo ekscentrične marketinške kampanje, nazvane „Sindrom: Gejmer“, program i veliki turniri se polako „pakuju“, a javnost širom Interneta željno očekuje svaku informaciju, objavu i programski segment.

Sve vodi ka još jednom spektaklu koji ljubitelji igara i pop kulture iz čitavog regiona zaslužuju. Vidimo se na Games.con-u jer Levelovati Se Mora!

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela