Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Finansijski rezultati kompanije LG za treći kvartal 2019. godine

Kompanija LG Electronics (LG) objavila je finansijske rezultate za treći kvartal 2019. godine, koji je najuspešniji u istoriji kompanije za period od jula do septembra. Ostvarena je globalna prodaja u iznosu od 15,7 biliona vona (13,15 milijardi američkih dolara) i poslovni profit od 781,4 milijardi vona (654,4 miliona dolara). U poređenju sa istim periodom prošle godine, prodaja je porasla za 1,8 odsto, dok je operativni profit viši za 4,4 odsto. Profitabilnost je nastala porastom prodaje kućnih aparata, proizvoda za kućnu zabavu i snažnim poslovnim rešenjima.

 

LG logo

 

  • Kompanija LG Home Appliance & Air Solution zabeležila je prihod u iznosu od 5,33 biliona vona (4,46 milijardi dolara) u trećem kvartalu, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Do povećanja je došlo zahvaljujući odličnoj prodaji u Severnoj Americi, Evropi, Aziji i Bliskom Istoku. Operativni prihod od 428,9 milijardi vona (359,2 miliona dolara) veći je za 3,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a zabeležen je zahvaljujući povećanoj prodaji, efektivnom smanjenju troškova i nižoj ceni sirovih materijala.

 

  • Kompanija LG Home Entertainment ostvarila je prihod od 3,87 biliona vona (3,24 milijardi dolara), što predstavlja povećanje od 3,5 odsto u odnosu na prošlu godinu usled jake prodaje u Latinskoj Americi i Bliskom Istoku. Uprkos tome što je poslovni profit od 318 milijardi vona (266,3 milijardi dolara) u blagom padu u poređenju sa istim periodom prošle godine, snažna prodaja premijum proizvoda, kao što su OLED televizori, rezultovala je zdravom kvartalnom operativnom maržom od 8,2 odsto.

 

  • Kompanija LG Mobile Communications zabeležila je prodaju od 1,52 biliona vona (1,27 milijardi dolara). U poređenju sa prethodnim kvartalom, operativni gubitak se značajno smanjio na 161,2 milijarde vona (135 miliona dolara) zahvaljujući efikasnosti proizvodnje i smanjenju troškova.

 

  • Kompanija LG Vehicle Components Solutions ostvarila je kvartalni prihod od 1,34 biliona vona (1,12 milijardi dolara), što je povećanje od 14 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

 

  • Kompanija LG Business Solutions je u trećem kvartalu ostvarila prodaju od 698,7 milijardi vona (585,2 miliona dolara), što je povećanje od 21,2 odsto u odnosu na isti period 2018. godine, Razlog tome je povećana prodaja informacionih displeja i solarnih modula na ključnim tržištima.

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela