Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Centar za procenu sajber bezbednosti kompanije Huawei dokazao bezbednost u poslovanju

Kineska kompanija za proizvodnju telekomunikacione opreme, Huawei Technologies Co Ltd, dobila je i zvaničnu potvrdu za kompaniju koja svoje poslovanje može obavljati bez potrebe za brigu za nacionalnu bezbednost Velike Britanije. Procenu je izvršio odbor HCSEC koji je ustanovljen 2013. godine u cilju nadgledanja poslovanje kompanije.

 

huawei_0

 

Huawei je drugi najveći proizvođač telekomunikacione opreme u svetu, i njihovi proizvodi se nalaze u širokoj upotrebi u Velikoj Britaniji više od decenije. Uprkos ugovoru od više milijardi funti između najvećeg britanskog operatera fiksne telefonije, kompanije BT, i kompanije Huawei, potencijalni problemi zbog pristupa stranih subjekata kritičnim mrežama, kao i politička istorija osnivača kompanije Huawei, Rena Žengfeija, doveli su do toga da britanski zakonodavci predlože stroži nadzor poslovanja kompanije Huawei.

Odbor koji je nastao kao posledica ove odluke, i koji se sastojao od predstavnika vlade, obaveštajnih službi i direktora kompanije Huawei, nadgledao je niz nezavisnih testova kvaliteta i bezbednosti koji su na kraju doveli do pozitivne procene bezbednosti kompanije. ,,Bilo koji rizici po bezbednost Velike Britanije povodom uključivanja kompanije Huawei u britanske kritične mreže su dovoljno umanjeni“, zaključio je odbor.

U kompaniji Huawei su sa zadovoljstvom pristali da sarađuju sa vladinim zvaničnicima i nezavisnim revizorima za kvalitet, ne bi li dokazali svoju sajber bezbednost. ,,U vremenu globalizacije, međusobne povezanosti i digitalizacije, moramo svi da sarađujemo da bismo pronašli najbolja rešenja za izazove sa kojima se susrećemo“, navedeno je izveštaju za štampu ove kompanije.

,,Huawei sa zadovoljstvom doprinosi pružanju sigurnosti korisnika naših usluga u Velikoj Britaniji u kvalitet naših proizvoda i rešenja kroz nadzor odbora HCSEC“, naveo je u mejlu za sajt SCMagazineUK.com, Rajan Ding, izvršni direktor kompanije Huawei Group Board i zamenik predsednika odbora HCSEC.

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela