Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Canon #Selfieless kampanja i Crveni krst Srbije

Kompanija Canon je u okviru kampanje pod nazivom Selfieless ove godine donirala 1 milion evra za podršku Crvenom krstu, a deo tog novca usmeren je za program “Promocija humanih vrednosti” kroz koju su Crveni krst Srbije i kompanija Canon obezbedili boravak 20 mališana, korisnika narodnih kuhinja i humanitarne pomoći iz udaljenih seoskih sredina, u odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima.

 
Canon_Logo_350_tcm141-959888

U Dečijem odmaralištu “Krista Đorđević” u Baošićima trenutno boravi oko 250 dece sa ugroženim socijalnim statusom, a o realizaciji programa letnje škole tokom sezone brine 55 mladih volontera Crvenog krsta iz 25 organizacija. Mladi volonteri za decu u odmaralištu realizuju brojne radionice edukativnog, ali i zabavnog tipa, a ove godinje i kompanija Canon je svojim aktivnostima dala doprinost ovom segmentu rada odmarališta. Tako su za decu organizovane radionice fotografije i filma na kojima su mališani imali priliku da nauče da koriste digitalne aparate i kamere, upoznaju se sa osnovnim tehnikama digitalne fotografije i naprave svoja mala umetnička dela.

 

“Prošle godine pokrenuli smo dobrotvornu kampanju kroz koju kompanija Canon želi da inspiriše mlade naraštaje koji sve više koriste uređaje moderne tehnologije da okrenu svoje kamere od sebe i fokusiraju se na druge, a da, umesto selfija, fotografije koje snimimo budu #selfieless. Drago nam je da kamapanja i dalje živi, kao i da smo još jednom pokazali da jedno dobro delo vodi ka drugom. Zahvaljujući Crvenom krstu Srbije donacija je na pravi način realizovana, a mališani su prezadovoljni, što nam je i bio osnovni cilj”, kaže Katarina Vučković, Marketing Professional u Canon Cee GmbH predstavništvu u Srbiji.

 

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela