Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Budućnost snimanja pametnim telefonima: HONOR uređaji bez premca

Globalni tehnološki brend HONOR podelio je uvide iz perspektive lidera u industriji na Counterpoint Research online događaju. Tokom vebinara „Trendovi snimanja pametnim telefonima: Novi pravci za kreiranje magičnih trenutaka” predstavnik HONOR-a pričao je o vodećoj ulozi kompanije u pružanju najsavremenijih rešenja za snimanje, kao i o trendovima i tehnologijama koje utiču na razvoj kamera za pametne telefone.

„Fotografija na pametnim telefonima nije samo hardver ili softver. HONOR se ističe u korišćenju fuzione računarske fotografije i sistemu od više kamera kako bi postigao ono što nazivamo „svi za jednog i jedan za sve“ sinergijom, podižući kvalitet slike kamere pametnog telefona na nivoe koji čak mogu da pariraju onome što nude neke DSLR kamere. HONOR Magic4 serija predstavlja primer rada našeg tima za istraživanje i razvoj koji ne samo da omogućava korisnicima da iskoriste pune mogućnosti svake kamere na HONOR pametnom telefonu, već i kvalitet slike učini neverovatnim i dostupnim svakodnevnim korisnicima”, rekao je dr Weilong Hou, tehnički ekspert iz HONOR Imaging.

 

Dr Weilong Hou_2

 

Na vebinaru su učestvovali brojni stručnjaci iz industrije, uključujući:

  • Herve Macudzinski, direktor, DXOMARK
  • Judd Heape, potpredsednik sektora za upravljanje proizvodima, Qualcomm
  • Eugenio Recuenco, fotograf, reditelj, dvostruki dobitnik nagrade na Kanskom festivalu i umetnik koji je nedavno kreirao film HONOR Magic4 Pro telefonom

HONOR Image Engine: Srž kamera kod HONOR pametnih telefone

Dr Hou je predstavio HONOR Image Engine, HONOR-ovo najsavremenije rešenje za kameru koje omogućava hardveru da radi u skladu sa veštačkom inteligencijom i algoritmima za generisanje visokokvalitetnih vizuelnih prikaza. Ovo rešenje pomaže korisnicima da jednostavne snimke kamerom podignu do nivoa umetničkog prikaza svoje kreativne vizije. Kao najnoviji HONOR flegšip pametni telefoni, HONOR Magic4 Pro i HONOR Magic4 Ultimate predstavljaju svedočanstvo efikasnosti, pri čemu je model Magic4 Ultimate dobio 146 poena na DXOMARK testiranju kamere, što je najviši postignuti rezultat ikada koje je ova nezavisna organizacija za procenu proizvoda dodelila jednom pametnom telefonu.

Rešavajući probleme korisnika koji se tiču fotografisanja i kreiranja video zapisa, ova dva pametna telefona poseduju široki spektar vrhunskih funkcija, uključujući mogućnost snimanja fotografija visokog kvaliteta tokom kreiranja video zapisa. Ubuduće, kako je dr Hou rekao, HONOR će nastaviti da teži tome da ohrabruje potrošače da snimaju sjajne slike bilo kada i bilo gde, uz fokus kompanije na istraživanje i razvoj kako bi kamere na HONOR pametnim telefonima mogle da pariraju pravim kamerama, i to poboljšanjem kvaliteta slike i korišćenjem šireg spektra senzora sa naprednijim softverom za sveobuhvatno unapređenjem rezultata snimanja.

Trenutno, svi pametni telefoni iz HONOR Magic serije poseduju HONOR Image Engine, koji radi u pozadini kako bi obezbedio bolje rezultate kreiranja fotografija i video zapisa.

Dotakavši se DXOMARK testiranja, Herve Macudzinski je pohvalio HONOR Magic4 Ultimate zbog izuzetnog korisničkog iskustva koje pruža, mogućnosti snimanja i funkcije veštačke inteligencije za obrađivanje.

Eugenio Recuenco, koji je nedavno u potpunosti snimio film pomoću HONOR Magic4 Pro telefona, govorio je o tom iskustvu i istakao da mu je snimanje HONOR Magic4 Pro pametnim telefonom delovalo već poznato, jer mu je niz profesionalnih funkcija, poput moćnog sistema kamera i opcije Magic-Log, pružio kreativnu slobodu koju ima kada snima profesionalnom opremom.

Judd Heape, potpredsednik sektora za upravljanje proizvodima u kompaniji Qualcomm, rekao je da je HONOR Magic4 serija je u potpunosti iskoristila mogućnosti Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 mobilne platforme, kao i najnoviji Qualcomm AI Engine za Ultra Fusion fotografiju. Na taj način, kako je objasnio, slike snimljene različitim sočivima mogu međusobno da se dopunjuju kako bi se postiglo unapređenje kvaliteta slike.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela