Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Aria – pametna vaga koja je osvojila svet!

Proizvodi kompanije Fitbit već neko vreme su prisutni na domaćem tržištu, a reč je o fantastičnim Fitness and Health gedžetima koji su potpuno osvojili svet. Mi smo do sada u nekoliko navrata imali priliku da vam predstavimo rešenja ove kompanije međutim nijedno nije bilo tako zanimljivo kao Aria – pametna vaga koja ima za zadatak da vam pomogne da zdravije živite i da uvek budete u dobroj formi. Aria se vizuelno ne razlikuje previše od običnih digitalnih vaga ali senzori koji se nalaze u njoj itekako je čine posebnom i drugačijom. Pogledajmo o kakvom proizvodu je zapravo reč.

 

Fitbit Aria_3

 

Aria je jedna od malobrojnih pametnih vaga na tržištu – teži svega 1.8 kilograma i po funkcionalnosti je daleko ispred sličnih rešenja. Za napajanje koristi 4 AA baterije koje startuju sistem (vagu) tek kada se stane na istu. Autonomiju baterija nismo uspeli da saznamo, ali obzirom da energiju daju tek kada se stane na vagu sigurni smo da traju dugo. Za bežičnu interakciju sa Android i iOS uređajima brine se Wireless konekcija i kako smo videli u radu veoma brzo i lako se sinhronizuje sa aplikacijama.

Vaga je toliko pametna da ukoliko na primer probate da je prevarite time što ćete podlogu na kojoj se stoji pritisnuti rukama sačekaće vas odgovor kako merenje ne može biti izvršeno (prepoznaje dolazak sile i na taj način zna jeste li stali stopalima na podlogu ili ne). Dakle, sve što je potrebno je da se izujete i bosi stanete na vagu – nakon toga pored osnovnog merenja sačekaće vas i neke korisne dodatne informacije. U sprezi sa Fitbit-ovom aplikacijom Aria postaje pravi mali Fitness trener, ali i odličan vodič kroz zdrav način života. Sama aplikacija je besplatna i dostupna za sve tri najpopularnije mobilne platforme (Android, iOS i Windows Phone).

Ono što je za Aria vagu posebno jeste da ona pored merenja težina analizira i BMI indeks korisnika, procenat telesne masti i brojne druge karakteristike, što su veoma korisni podaci pogotovo za gojazne osobe i sportiste. Važno je napomenuti da prilikom merenja BMI indeksa vaga kroz telo šalje malu količinu elektriciteta pa proizvođač savetuje da osobe sa ugrađenim pesmejkerom ovu opciju ne koriste. Pored oficijalne Fitbit-ove aplikacije Aria može da se upari i sa bilo kojom drugom Fitness and Health aplikacijom, kao i sa ostalim Fitbit-ovim Fitness and Health gedžetima u cilju što boljeg praćenja rada organizma.

Nakon par dana druženja sa Aria vagom možemo zaključiti da je ista odlično rešenje za sportiste, rekreativce i osobe koje imaju problema sa viškom kilograma. Ona je pravi mali Ftiness trener i vodič kroz zdrav i pravilan način života. Velika prednost joj je to što prati napredak korisnika i dodatno ga stimuliše da dođe do željenog cilja tj. idealne kilaže i vitke linije. Jedini nedostatak joj je nešto viša cena po kojoj se nudi, ali je daleko zdravije i korisnije rešenje od bilo kog preparata za mršavljnje. To je i glavni razlog zbog kog smo je maksimalno zavoleli.

Cena (sa PDV-om): 16.090,00 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.rs

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela