Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » AOC lansirao monitore koji čuvaju oči od štetnih uticaja

U novoj ponudi,  AOC je uspeo  da pronađe način kako da smanji rizik kojem se izlažemo tokom  prekomernog gledanja u monitore. Za to su zaslužne Anti-Blue Light i Flicker FREE tehnologije koje se mogu naći u novim 22-inčnim (55,9 cm) i 24- inčnim (61 cm) AOC monitorima. Uz prevenciju zdravstvenih problema, kao što su naprezanje rožnjače i makularne degeneracije, AOC tehnologija Anti-Blue Light smanjuje štetno plavo svetlo za više od 90 posto bez negativnog uticaja na vernost boja. Značajne prednosti nosi i Flicker FREE tehnologija koja sprečava umaranje očiju koje se može pojaviti čak i ako korisnik ne primeti simptome umora.

 

Impressão
Uz pomoć istraživanja dokazano je kako prekomerno izlaganje monitorima sa plavim svetlom uzrokuje naprezanje rožnjače što je takođe direktno povezano sa pojavom senilne degeneracije makule ili SMD-a. Ovi rezultati istraživanja tim više su značajni zbog kobnih simptoma ove bolesti poput pogoršanja ili potpunog gubitka centralnog vida. Do sada su se ovi zdravstveni problemi rešavali blokiranjem plave svetlosti kroz mehanizme za filtriranje kao što su specijalne naočare ili stakla kojima se prekrivaju monitori. Međutim, istraživanja i rezultati su pokazali kako su se korisnici ipak izložili zdravstvenom riziku zbog nezadovoljstva kvalitetom boja. AOC-ovi novi modeli E2276VWM6 i E2476VWM6 sa Anti-Blue Light tehnologijom temelje se na posebnoj LED tehnologiji koja pomera štetne  talasne dužine od 450 nm na sigurnih 460 nm, što smanjuje štetno plavo svetlo za više od 90 posto istovremeno osiguravajući precizno prikazivanje boja.

Flicker FREE za dobro zdravlje

Zdravlje korisnika izazov je koji proizvođači AOC monitora doživljavaju kao prioritet u lansiranju novih uređaja. Uz svoju inovativnu  Anti-Blue Light tehnologiju, AOC-ovi novi modeli E2276VWM6 i E2476VWM6 potpuno eliminišu titranje slike kao posledicu treperujućeg efekta koji se odvija kada se LED pozadinsko osvetljenje monitora podešava na nivo

osvetljenja monitora tokom osvežavanja slike. Takav efekt može izazvati umaranje očiju koje se može pojaviti i ako korisnik ne primeti simptome umora. Upravo zbog toga je AOC osmislio Flicker FREE tehnologiju koja pomaže smanjivanju raznih zdravstvenih problema očiju koji se mogu javiti tokom dužeg gledanja u monitore s titrajućom slikom.

Savršeno iskustvo gledanja

Osim što osigurava dobro zdravlje, E2276VWM6 i E2476VWM6 monitori dolaze sa širokom lepezom drugih korisnih karakteristika. U skladu s tim, posebno lagani modeli poseduju 1920 x 1080 Full HD rezoluciju, kao i živopisne, svetle boje. Za sve Android entuzijaste, mogu se pohvaliti i s HDMI priključkom koji pruža MHL 2.0 funkcionalnost. To znači da se sadržaj pametnih telefona i tableta direktno može projektovati na ekrane od 22 i 24 inča. Ono što je zaista posebno za MHL 2.0 je mogućnost spajanja perifernih uređaja samo jednim kablom i istovremeno uživanje u audio i video sadržajima ili surfovanje internetom. Takođe, oba modela dolaze sa vrlo kratkim vremenima odziva piksela od 1 ms i 2 ms što ih čini idealnim uređajima za rad u kancelariji ali i uživanje u izuzetno brzim filmovima i igrama.

Kao i za sve svoje monitore, AOC nudi 3 godine garancije, a novi modeli dostupni su kod distributera AOC monitora po ceni od:

  • E2276VWM6 – 139 € (PDV uključen)
  • E2476VWM6 – 159 € (PDV ukjučen)

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela