Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » AOC gaming monitori oduševili hiljade gejmera na Gamescom sajmu

S  više od 370 000 posetioca, ovogodišnji gamescom je najbolji dokaz da je gejming postao sastavni deo društva. Broj gejmera u svetu se rapidno povećava, pa se predviđa da će ih do 2020. biti čak 2,6 milijarde, a gejming je već sada postao masovni gledalački sport, stoga ne čudi da broj posetioca na ovakvim sajmovima raste iz godine u godinu. Vrlo dinamično gejming tržište uopšteno značajno raste, kako u Evropi, tako i u celom svetu. Stručnjaci očekuju dvocifrenu stopu rasta od čak 10.3 posto do 2021. godine. Zajedno s celim tržištem raste i tržište gejming monitora.

 

02

 

Specijalista za monitore, kompanija AOC jedna je od vodećih koja proizvodi upravo monitore namenjene gejming industriji. AOC u svom širokom portfoliju gejming monitora zadovoljava sva zahtevna područja gejminga bez obzira da li se radio velikim brzinama osvežavanja do 240Hz za ljubitelje konkurentnih igara ili zakrivljenih ekrana s visokokvalitetnim IPS i VA pločama koje omogućuju sjajno iskustvo ljubiteljima RPG-a.

AOC je na ovogodišnjem gamescom sajmu predstavio široki raspon gejming monitora od modela sa stopom osvežavanja od 144 Hz i 1 ms vremena odziva pa sve do vrhunskih premium AGON monitora brzine osvežavanja do 240 Hz.

„Gejmeri i stručnjaci za gaming područje bili su impresionirani našim inovacijama. Posebno su ih zanimali najnoviji modeli iz naše AGON3 serije kao i uopšteno premium gaming monitori iz AGON linije. Svi naši gaming monitori opremljeni su brojnim karkteristikama i tehnologijama zbog čega AGON linija može zadovoljiti i one najzahtevnije gejmere.“, osvrnuo se Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovanja za  Evropu.

Vrhunski monitori AGON linije veličina od 24 inča do 35 inča dolaze sa stopama osvežavanja od 120 Hz pa sve do kompetitivnih 240 Hz, idealnih za brze FPS igre. Neki modeli podržavaju Nvidia G-SYNC ili AMD FreeSync, vrlo nisko ulazno kašnjenje kao i nisko vreme odziva, monitori AGON linije targetiraju one gejmere koji gejming shvataju vrlo ozbiljno. AGON modeli su robusni, ali istovremeno impresivno dizajnirani i prepuni pametnih svojstava, kao što su Shadow Mark, držač slušalica i podesivi držač sa oznakama položaja.

Upravo je na gamescom sajmu predstavljena već treća serija AGON monitora  AGON 3 kao i prva dva u nizu te serije, AG273QCX i AG273QCG.  Ovaj novi 27 inčni model – AG273QCX ima FreeSync 2 HDR, VESA DisplayHDR 400 podršku kao i vreme odziva od 1 ms MPRT i brzinu osvežavanja od 144 Hz, dok AG273QCG model dolazis G-SYNC podrškom, brzinom odziva od 1 ms GtG i stopom osvežavanja od 165 Hz.

Stefan Sommer osvrnuo se i na koji način AOC učestvuje i doprinosi gejming zajednici: „AOC-u već je godinama važna bliskost s gaming zajednicom širom sveta. Radimo s esport timovima, gaming organizacijama i učestvujemo na brojnim globalnim, nacionalnim i regionalnim događanjima. U januaru smo postali partneri s G2 Esportsom, jednom od najmoćnijih i najuspešnijih svetskih esport organizacija. G2 Esports je 2013. godine osnovao slavni profesionalni igrač Carlos ‘ocelote’ Rodriguez, a vrlo brzo se etablirao kao evropski titan na međunarodnim takmičenjima, s impresivnim rezultatima i mnogim, mnogim osvojenim titulama. To partnerstvo nam je izuzetno važno, s  obzirom da naše proizvode razvijamo u saradnji i za gejmere. Takođe smo vrlo uključeni u podupiranje manjih, lokalnih događanja i LAN partija, kao i u edukaciju šire publike o dobrobitima gejminga.“

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela