Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Amna Al Kubaisi predvodi snažnu žensku ekipu Formule E u Saudijskoj Arabiji

Amna Al Kubaisi (Amna Al Qubaisi), vozač iz Emirata koju sponzoriše kompanija Kaspersky Lab, predvodi grupu od šest ženskih vozača na Formula E testu za početnike u Saudijskoj Arabiji. Ova osamnaestogodišnjakinja će sesti za volan kao članica Envision Virgin tima.

Tinejdžerka, koja je ujedno i prvi ženski trkački vozač ikada u Emiratima, pridružiće se najvećim talentima u trci na ulicama Diradža, nakon trke otvaranja na petom po redu ABB FIA Formula E šampionatu.

 

kaspersky-protection-default

 

Amna Al Kubaisi se 16. decembra pridružila Envision Virgin timu čiji je sponzor kompanija Kaspersky Lab.

U susret W seriji koja će se odigrati sledeće godine, na Formula E testu za početnike u Saudijskoj Arabiji  učestvovaće najznačajnija imena iz moto-sporta kada je reč o ženskoj konkurenciji. Događaj ima još veći značaj zbog činjenice da je u ovoj državi ženama tek od ove godine zakonom dozvoljeno da voze.

Kao pokretač promena i inspiracija ženama, Amna će voziti na ulicama Diradža zajedno sa Tatjanom Kalderon (Tatiana Calderon), Karmen Džordom (Carmen Jorda), Beitske Viser (Beitske Visser), Katrin Lege (Katherine Legge) i Simonom de Silvestro (Simona de Silvestro).

Sa samo 18 godina, Al Kubaisi je daleko mlađa od svojih koleginica, ali se, kao i one, nada da će njen angažman doprineti razbijanju stereotipa o ženskim vozačima i da će nastaviti da se probija ka samom vrhu globalnog moto-sporta.

Amna je rođena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, karijeru je započela sa svega 13 godina, i ubrzo osvojila UAE Rotax Max Challenge šampionat. Globalna kompanija za sajber bezbednost, Kaspersky Lab, prepoznala je talent ove mlade sportistkinje i odlučila da je podrži. Nakon sklopljenog partnerstva, Al Kubaisi se takmičila u Formuli 4 sa Prema Theodore Racing timom.

Amna Al Kubaisi je izjavila: „Ovo je ostvarenje sna. Veoma sam ponosna što zastupam žene širom sveta, a posebno arapske žene. Pre godinu dana, nisam mogla ni da zamislim da bi to bilo moguće. Ove godine, zahvaljujući kompaniji Kaspersky Lab, postala sam prvi ženski vozač iz Emirata u Formuli 4, a sada ću biti prva i u Formuli E i trkati se u Saudijskoj Arabiji koja toliko dugo nije dozvoljavala ženama da voze. To će biti zaista značajan momenat.”

„Zahvalna sam kompaniji Kaspersky Lab. Njihova kontinuirana podrška omogućava mi da se bavim trkanjem profesionalno, a to je moj san. Radujem se što ću poput  Sema Birda (Sam Bird) i Robina Frijnsa (Robin Frijns) voziti automobil Envision Virgin tima. Ponosno ću voziti kao devojka, veoma brza devojka! “

Aldo Fučeli Peso del Bo (Aldo Fucelli Pessot del Bo), direktor sektora za globalna partnerstva i sponzorstva u kompaniji Kaspersky Lab, dodao je: „Ovo bi mogao biti ključni trenutak za ženski moto-sport. Predugo je važilo pravilo da uspešni trkački vozač mora biti vešt, odlučan, takmičarskog duha, hrabar i fizički sposoban, ali najvažnije, mora biti muškarac. Pol ne određuje brzinu, a kompanija Kaspersky Lab čvrsto veruje da žene i muškarci vozači treba da se takmiče pod jednakim uslovima i sa istim mogućnostima.

„Ponosni smo što podržavamo Amnu Al Kubaisi, koja sa 18 godina pokazuje sve predispozicije da postane odličan i najmlađi ženski trkač u Saudijskoj Arabiji. Zahvalni smo Silvanu Filipiju (Sylvain Fillippi) i celom Envision Virgin Racing timu koji nije oklevao da joj pruži ovu priliku.“

Kompanija Kaspersky Lab je lider u evoluciji sajber bezbednosti već 21 godinu. Cilj kompanije Kaspersky Lab je da zaštiti ljude i organizacije od onlajn napada i da izgradi svest o potrebi za zaštitom, koja odavno nije  samo antivirusno rešenje. Kompanija strastveno podržava moto-sport a ujedno je i partner za sajber bezbednost i tehnološki partner Scuderia Ferrari Formula One trkačkog tima i Envision Virgin Racing Formula E tima.

„Kompanija Kaspersky Lab uvek dolazi sa odličnim idejama i iskoristili smo priliku da radimo sa Amnom, jednom od najtalentovanijih mladih trkačica. Drago nam je što je deo našeg tima i što imamo priliku da je gledamo dok vozi. Ona je neverovatno talentovana i ne sumnjamo da će uraditi fantastičan posao i postaviti standarde kada je reč o budućnosti moto-sporta“, dodao je izvršni direktor kompanije Envision Virgin Racing, Silvan Filipi.

Za više informacija, posetite sajt  https://www.kaspersky.com/about/sponsorships.

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela