Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » AMD-ovi novi drajveri povećavaju performanse, ojačavaju stabilnost i proširuju mogućnosti

AMD-ova CEO, dr Lisa Su je prilikom otvaranja ovogodišnjeg CES-a, obećala da će svi korisnici prenosnih računara baziranih na AMD-ovim Mobilnim Ryzen APU-ovima, dobiti punu podršku u obliku Adrenalin 2019 Edition drajvera, za svoje notebookove. Radeon Adrenalin 2019. Drajveri donose niz optimizacija i proširuju dijapazon mogućnosti za sve vlasnike Radeon GPU-ova, a sa izlaskom verzije 19.2.3 sve te blagodeti će biti na raspolaganju i korisnicima laptopova sa Ryzen Mobile APU-ovima.

 

213191_Social_Asset_Ryzen_Mobile_Driver_1200x630_R3 (1)

 

Prilikom lansiranja novih Adrenalin 2019 drajvera, pred kraj prošle godine, AMD-ov korporativni potpredsednik zadužen za sve softverske proizvode koje kompanija pravi – Andrej Zdravković, je izjavio da kompanija itekako sluša šta korisnici žele i misle u vezi sa softverskom podrškom na prenosnim platformama i da intenzivno radi na iznalaženju rešenja, u koordinaciji sa proizvođačima notebookova, kako da ispuni zahteve korisnika. U veoma kratkom roku, svega dva meseca kasnije, inženjerski tim pod vođstvom gospodina Zdravkovića je isporučio nove drajvere i ispunio zahteve korisnika prenosnih računara.

Novi, 19.2.3 Adrenalin 2019 Edition drajveri donose u proseku do 10% više performanse Ryzen Mobile procesora sa Vega grafikom, u odnosu na inicijalni 17.40 drajver. U igrama orijentisanim ka esport igračima, prosečno ubrzanje je i nešto veće i kreće se do 17%. No, pored povećanja broja sličica u sekundi u igrama, novi drajveri su doneli drastično bolju stabilnost. Besprekoran rad u domenu video reprodukcije, pogotovo u Chrome pregledaču. Poboljašnje autonomije baterije, efikasniji rad GPU-a i iscrtavanje web stranica.

Novi drajveri su dostupni za slobodno preuzimanje na AMD-ovom zvaničnom portalu

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela