Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » ADATA SD700 eksterni SSD je dobitnik nagrade „Good Design“ za 2017. godinu

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND fleš proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, sa ponosom objavljuje da je SD700, eksterni 3D NAND SSD, dobitnik „Good Design“ nagrade za 2017. godinu. Nagrade „Good Design“ (poznate i kao G oznake“) dodeljuje Japanski institut za promociju dizajna i smatraju se jednim od najprestižnijih i najcenjenijih svetskih priznanja za dizajn.

ADATA SD700 - Good Design 2017

Žiri koji bira dobitnike „Good Design“ nagrada je odabrao SD700 zbog izuzetne izdržljivosti u veoma kompaktnom i prenosivom pakovanju privlačnog dizajna. SD700 je otporan na prašinu i vodu po IEC IP68 standardu, a zadovoljava i MIL-STD-810G standarde američke vojske za otpornost na udarce, ali i pored toga ne izgleda ni glomazno ni ružno. Naprotiv, dizajneri kompanije ADATA su postigli privlačan izgled kombinovanjem elastičnog omotača i čvrstog unutrašnjeg kućišta. SD700 lako staje na dlan ruke i teži samo 75 grama. Dostupan je u žuto-crnoj kombinaciji i potpuno crnoj boji. ADATA je počastvovana što je SD700 obezbedio mesto među retkim proizvodima koji su odabrani za „Good Design“ nagradu za 2017. godinu i što se našao u probranom društvu. SD700 je odabran među više stotina uređaja, što dokazuje njegovu uspešnost, ne samo kao tehnološke inovacije nego i kao umetničkog dela.

SD700 je 3D NAND SSD koji korisnicima nudi brzine čitanja i pisanja podataka do 440 MB/s, što je četiri puta brže od robusnih eksternih hard diskova. Njegov 3D NAND omogućava veću gustinu, bolje performanse i povećanu pouzdanost u poređenju sa starijim 2D NAND-om. Dostupan je u kapacitetima do 1 TB i pruža gotovo univerzalnu kompatibilnost sa konzolama, PC i Mac računarima putem USB konektora.

Nagrade „Good Design“ dodeljuje Japanski institut za promociju dizajna (JDP) i reč je o sveobuhvatnom godišnjem programu posvećenom ocenjivanju i isticanju tehnološkog dizajna koji zaslužuje priznanje. Nagrada vuče poreklo od „Good Design Selection System“ nagrade osnovane 1957. godine od strane Ministarstva za međunarodnu trgovinu i industriju Japana. Od tada, nagradu je tokom više od 55 godina dobilo oko 40000 izvanrednih dizajnerskih rešenja.

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela