Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Web festival

Sve aktivnosti će se odvijati na sajtu WEB FEST-a na kome će, tokom prvog meseca trajanja festivala, posetioci moći da prijavljuju web sajtove kao i kampanje iz oblasti internet marketinga, a tokom drugog meseca da glasaju za najbolje. Prijavljivanje projekata je u toku i trajaće od 16.septembra do 3. oktobra. Nakon toga pristupa se glasanju žirija i publike u periodu od 4. do 31.oktobra. Objava pobednika je 18.novembra 2010. godine na svečanoj ceremoniji u Beogradu koja će biti upriličena za tu priliku. Svaki posetilac sajta može predložiti neograničen broj regionalnih sajtova koje odlikuje dobar izgled, funkcionalnost, inovativnost, optimizovana grafika i kod. Web sajtovi sa neprimerenim sadržajima biće izuzeti iz konkurencije. Sajtovi sa domenima koji ne obuhvataju region a obraćaju se istom, takođe ulaze u konkurenciju.

Web sajt može predložiti svako, a to podrazumeva da je i vlasnik sajta saglasan sa nominacijom ukoliko ne obavesti organizatore web fest-a da svoj sajt želi da povuče iz konkurencije. To može učiniti e-mailom uz prihvatljiv dokaz o vlasništvu ili kompetenciji nad prijavljenim sajtom za koji želi da bude izuzet. Sajtovi sa neprimerenim sadržajima biće izuzeti iz konkurencije (pornografija, vređanje drugih, nasilje, govor mržnje, kockanje). i svaki posetilac ima pravo da ukaže ukoliko primeti da je ovakav sajt nominovan. Informacije o neprimerenim sajtovima i zahtevima za uklanjanje sa liste prijavljenih sajtova se vrši na adresi info@wfest.org. Jedan sajt može biti prijavljen u više kategorija ako ispunjava potrebne uslove za date kategorije. (Npr. Sajt sa sadržajima o sportskim vežbama i treninzima koji su prikazani tekstualno, slikovito, zvučno i pomoću videa, a korišćena je i adobe flash tehnologija, može biti istovremeno prijavljen u kategorije: sportski, edukativni i multimedijalni).

Marketinške agencije, kao i pojedinci, mogu poslati studije slučaja web kampanja. Uslov za prijavu je da je kampanja izvedena i dokumentovana. Parametri za ocenjivanje su kreativnost (ideja, sadržaj, kvalitet izrade, inovacija) kao i učinak kampanje. Sve predloge studija slučaja sa detaljnim opisima (poželjan .pdf dokument) i linkovima treba poslati na sledeću e-mail adresu: internetmarketing@wfest.org Takmičarski deo je ograničen na projekte iz regiona i koji se obraćaju regionu – Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija i Makedonija (domen sajta nije bitan, dakle može i .com, .net itd.). Takmičenje će se održavati u sledećim kategorijama:

* informativni
* poslovni
* zabavni
* kultura/umetnost
* edukativni
* institucionalni
* personalni
* sport
* multimedijalni
* blog
* forum
* eksperimentalni
* e-uprava
* sajt za mobilni telefon
* e-commerce
* magazini
* najbolji vizuelni dizajn

Preuzeto: Wfest

© 2010 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela