Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » WeAreDevelopers Svetski kongres stiže u Berlin naredne godine

Jedan od najznačajnijih događaja za developere se nakon nekoliko uspešnih godina seli iz Beča, u veći i prepun sadržaja i raznovrsnosti, grad Berlin. 6. i 7. juna 2019., internacionalni lideri informacionih tehnologija će diskutovati o najnovijim i najinteresantnijim IT temama pod motom „People – Code – Future“ u sklopu CityCube-a unutar Messe Berlin sajamskog centra.

 

WeAreDevsBerlin

 

WeAreDevelopers Svjetski kongres je osmišljen kao prilika za umrežavanje vodećih tehnoloških kompanija i developerske zajednice u Evropi. Lansiran 2015., sa 300 učesnika, Kongres se pozicionirao i učvrstio kao jedan od najvažnijih događaja ICT industrije u Evropi. Ove godine u mesecu maju, WeAredevelopers je dočekao preko 8.000 developera i IT stručnjaka u sklopu ACV centra u Beču. Naredne godine u Berlinu, u preko 33.000 m2 izlagačkog i dvoranskog prostora očekuje se više od 10.000 učesnika. Obzirom da Berlin predstavlja savršenu tačku za organizovanje internacionalnog događaja za developere, stoga će se veći dio Kongresa odvijati u jedinstvenoj građevini koja svojom namjenom nudi kapacitete za upoznavanje lokalne developerske scene – CityCube.

Kao i tokom prethodnih godina veliki broj internacionalnih govornika će se obratiti na temu posljednjih inovacijskih dostignuća u IT industriji, kao i tokom različitih radionica i hackatona.

Podsjećamo na samo neke od govornika tokom proteklih Kongresa, poput: Steve Wozniaka (Apple), Joseph Sirosha (Microsoft), Angie Jones (Twitter) i Joela Spolsky (Trello i Stack Overflow), kao i Brendu (Wizardry) i John Romera (Doom & Wolfenstein 3D).

Ove godine početak prodaje ulaznica će započeti specijalnom jedinstvenom ponudom – Super Super Early Bird ulaznice koje će moći kupiti 100 najbržih po jedinstvenoj cijeni od 159 €. Ova ponuda vrijedi 24 sata, od 2. augusta u 12:00 sati, do 3. augusta 2018., u 12:00 sati (24 sata).

„Lokacija u Berlinu otvara mnoga vrata za nas, odavde možemo razvijati bolje umrežavanje sa evropskom start – up scenom i uspješnim tehnološkim kompanijama, privući nove investitore i dalje graditi našu težnju da se održimo kao vodeća konferencija za developere na Evropskom tržištu i dodatno ojačamo našu percepciju kao važne poveznice sa CEE tržištem,“ dodaje Sead Ahmetović, suosnivač i izvršni direktor kompanije WeAreDevelopers.

Kako bi se sproveli ambiciozno postavljeni ciljevi, WeAreDevelopers je proširio svoj stalni tim u uredu lociranom u Berlinu, te predstavio nove i stare kolege na pozicijama: Alexander Farkas – Izvršni direktor ureda u Berlinu (prethodno obnašao funkciju direktora WeAreDevelopers Kongresa), Robert RJ Schermann – Voditelj kongresnih marketing operacija (stekao iskustvo i afirmaciju radeći u oglašivačkim agencijama vodeći klijente poput McDonald’s i Deutsche Bahn) i Matthias Will – Direktor kongresa i konferencija (prethodno radeći na istoj poziciji u NVIDIA i Hewlett Packard).

Više informacija o WeAreDevelopers Svjetskom kongresu možete pronaći na:

https://www.wearedevelopers.com/world-congress-2019/

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela