Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Polarotor u Berlinu na sajmu IFA 2014

Ekipa Polarotora je i ove godine bila u Berlinu na sajmu IFA 2014, koji je još jednom pokazao da je najveći i najatraktivniji svetski sajam potrošačke elektronike i kućnih aparata. Sajam jedinstven po tome što pored novosti iz oblasti informacionih tehnologija i mobilnih uređaja, prezentuje sve popularnije smart kućne aparate (smart frižidere, veš mašine, šporete, usisivače…) Radi  se većinom o premijernim proizvodima koji će se na tržistu pojaviti verovatno tek za oko mesec dana kako bi bili spremni za prodaju pred Božićne i novogodisnje praznike kada tradicionalno prodaja ove vrste proizvoda dostiže maksimum.

 

ifa slika 1

Reporter Polarotora u Berlinu na sajmu IFA 2014

 

Skoro sve velike svetske kompanije koje imaju sektor potrošačke elektronike iskoristile su priliku da i ove godine na sajmu IFA premijerno prezentuju svoje najnovije proizvode. Kompanija Samsung predstavila je niz različitih proizvoda, među kojima se izdvajaju najnoviji uređaji u okviru Galaxy Note serije, konretno radi se o modelima Galaxy Note 4 i veoma zapaženom modelu – Galaxy Note Edge, kao i potpuna inovacija iz Samsunga – bežična virtual riality kaciga –  Gear VR.

 

Gear VR 01

Samsungova Virtual Riality kaciga – Gear VR

 

Kompanija Sony predstavila je takođe seriju novih proizvoda, a najveću pažnju izazvali su novi 4K Ultra HD televizori iz popularne serije BRAVIA, zatim novi modeli smart telefona, foto aparata i objektiva.

 

BRAVIA S90_fotografija br. 3

Televizor sa zakrivljenim ekranom – Sony BRAVIA S90

 

Huawei, jedna od dans vodećih svetskih ICT kompanija, predstavila je dva nova smart telefona – Huawei Ascend G7 i premijum model “Ascend Mate 7” sa vrhunskim tehničkim karakteristikama. Ovaj model će po proceni mnogih kada se pojavi u oktobru predstavljati verovatno najatraktivniji fablet na tržistu.

 

Ascend Mate7

Smart telefon budućnosti – HUAWEI Ascend Mate 7

 

Intel je predstavio novu generaciju procesora, u pitanju su prvi procesori na svetu urađeni u 14 nm tehnologiji – Intel Core M. Epson je pored najnovijeg modela 3LCD projektora predstavio i svoj prvi GPS sportski sat i tako ušao i u ovaj novi segment potrošačke elektronike. Lenovo je između ostalog predstavio svoj prvi tablet sa Intelovim procesorom i još mnogo, mnogo premijerno predstavljenih uredjaja koji će se tek pojaviti na tržištu i koje ćemo u narednim mesecima imati prlike da vidimo i isprobamo i na našim prostorima.

 

EH-TW6600

3LCD projektor – EPSON, model EH-TW6600

 

Pored ovih velikih, vodećih  svetskih kompanija priliku da prikažu svoje nove proizvode imale su i male, nama nepoznate kompanije, koje su na specijalnim štandovima u posebnim halama prezentovale svoje proizvode i takodje izazvale veliku pažnju sa svojim inovativnim i originalnim proizvodima. Bilo je tu i niz pratećih mefinfestacija – razne tematske konferencije, dodela nagrada za nabolje proizvode, ali i nezaobilazni minijaturni Oktobarfest za ljubitelej piva i odlični koncerti u Somergartenu za ljubitelje muzike.

 

01-ifa-2014-miss-ifa-samsung-galaxy-tab-s

Zaštitno lice sajma IFA – Miss IFA

 

Reportaže iz Berlina sa sajma IFA 2014 pratite u narednim emisijama Polarotor svakog utorka u 19:20 na TV Kopernikus i na: http://www.polarotor.rs/emisije/

 

Detaljnije informacije o proizvodima premijerno predstavljenim na sajmu IFA 2014 možete pročitati u našim izveštajima iz Berlina na sledećim linkovima:

– http://www.polarotor.rs/it-vesti/epson-na-sajmu-ifa-2014-u-berlinu/

– http://www.polarotor.rs/hardware/samsung-predstavio-bezicnu-kacigu-gear-vr/

– http://www.polarotor.rs/hardware/sony-noviteti-na-sajmu-ifa-2014-u-berlinu/

– http://www.polarotor.rs/smart-telefoni/samsung-na-sajmu-ifa-2014-u-berlinu/

– http://www.polarotor.rs/smart-telefoni/pretenduje-da-bude-najbolji-huawei-ascend-mate-7/

– http://www.polarotor.rs/smart-telefoni/polarotor-na-svetskoj-premijeri-huawei-ascend-g7/

– http://www.polarotor.rs/it-vesti/verbatim-na-sajmu-ifa-2014-u-berlinu/

– http://www.polarotor.rs/notebook-i-tablet-racunari/lenovo-na-sajmu-ifa-2014/

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela