Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Počele pripreme za CeBit 2016

Vodeći svetski sajam informacionih tehnologija CeBIT 2016 održaće se tradicionalno u Hanoveru od 14. do 18. marta. Sajam već sada uživa čvrstu podršku sa tržišta. Veliki broj kompanija je potvrdilo svoje učešće na narednoj izložbi, a novi pravac razvoja sajma i fokus na digitalizaciju je u potpunosti naišao na odobrenje izlagača.
 keep-calm-and-visit-cebit-2016
Digitalizacija je danas prisutna u svim granama industrije i ključni je pokretač za inovacije u poslovnom i društvenom okruženju. U skladu sa time i CeBIT polako napušta svoju tradicionalnu ulogu svetskog sajma informacionih tehologija i preuzima ulogu svetskog sajma digitalizacije. CeBIT se fokusira na tri glavne oblasti digitalizacije: industriju, javni sektor i društvo u celini. Objašnjavajući značaj novog koncepta, Oliver Frese, član predsedništva kompanije Deutsche Messe zadužen za CeBIT, kaže: “CeBIT je trenutno jedini sajam u svetu koji se bavi podjednako i ekonomskim i društveno-političkim aspektima digitalizacije. Sajam će akcenat staviti na digitalnu transformaciju, Internet of Things (interenet stvari) i IT bezbednost.”
Poslovna orijentacija CeBIT-a koja je na snazi poslednje dve godine nastavlja se i u 2016-oj godini. Strogi B2B fokus sajma rezultirao je velikim zadovoljstvom kod izlagača i posetilaca. Udeo stručnih posetilaca je znatno veći nego pre nekoliko godina, čak 90%, dok sa druge strane mnoge kompanije planiraju da povećaju svoje prisustvo na predstojećoj manifestaciji. Kineske kompanije Huawei i ZTE će se 2016. godine predstaviti na znatno većoj izložbenoj površini, a vraćaju se i neka stara imena, kao što je nemačka kompanija G-Data, globalna softverska kuća za sigurnosna rešenja.
Organizatori sajma nastojaće da ubuduće povećaju broj aktivnosti i rešenja namenjenih malim i srednjim preduzećima. Ovo je važno jer MSP sektor mora da brzo usvoji proces digitalizacije u svim svojim oblastima poslovanja, kako bi mogao da iskoristi mogućnosti koje nude efikasniji procesi, novi biznis modeli i Smart Data i ne zaostaju za svojim međunarodnim konkurentima.
Frese je, takođe, napomenuo da će kompanija Deutsche Messe ovog leta prilagoditi vizulni identitet CeBIT-a. Novi motiv bi trebalo da bolje oslikava novi status CeBIT-a kao vodećeg svetskog sajma za digitalizaciju.
© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela