Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Objavljeni pobednici Međunarodnih Epsonovih Pano nagrada 2021

Proglašeni su pobednici Međunarodnih Epsonovih  Pano nagrada 2021, a  pobednik Otvorenog takmičenja 2021 bio je Džošua Herman iz SAD sa tri rada, „Večni trougao“, „Jutarnja opekotina“ i „Drevni rukavci“.

epson pano nagrade

Objašnjavajući uspeh pobedničkih fotografija, Herman je rekao: „Čast mi je što su moje slike izabrane u Otvorenoj kategoriji pored tolikog broja izuzetno talentovanih fotografa. Jedna od sjajnih stvari u vezi sa fotografijom je njena sposobnost da informiše. Odrastao sam u južnoj Luizijani i  kako sam upoznavao močvarna područja od ranog detinjstva, jedinstvena lepota i zanimljiva ekologija ovog područja su me pratili tokom celog života. Nadam se da ću kroz svoje slike podeliti lepotu ovih mesta, omogućiti ljudima da bliže pogledaju jedinstvenost ovih područja i na kraju ih informisati o važnosti zaštite ovih močvara“.

Međunarodne Epson Pano nagrade prikazuju radove panoramskih fotografa širom sveta i predstavljaju najveće takmičenje panoramske fotografije. Ove godine na konkurs je pristiglo 5.378 prijava od 1.245 profesionalnih i amaterskih fotografa iz 97 zemalja. Žiri za Epson međunarodne Pano nagrade uključuje neke od najboljih svetskih panoramskih fotografa i profesionalaca u industriji.

Ukupni pobednik amaterskog takmičenja 2021. bio je Danijel Tripolt iz Austrije sa svojim delima „Sjajna noć“, „Legendarni vrhovi“ i „Sjajno srce“.

Epsonovu nagradu za digitalnu umetnost osvojio je Manuel Enrike Gonzalez Karmona iz Španije, koji je o svojoj prijavi „Lekcija anatomije“ rekao: „Minerali, voda i vodene struje su sastojci sa kojima priroda stvara ove efemerne pejzaže. Sa svakim kišnim periodom platno se transformiše. Ovo platno je zapravo splav toksičnog otpada iz rudnika bakra, koji se nalazi u provinciji Huelva, u Španiji, koji je uhvaćen gađanjem iz vazduha. Ove efemerne formacije će nestati sa sledećim intenzivnim kišama“.

Da biste videli sve nagrađene, kao i drugoplasirane posetite: https://thepanoawards.com/enter-2021-awards/

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela