Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Noviteti kompanje Sony na sajmu IFA 2015 u Berlinu

Na ovogodišnjem IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu, koji će se održati od 4. do 9. septembra, kompanija Sony će predstaviti novu seriju proizvoda koji u pravom svetlu predstavljaju kreativnost i tehnološku domišljatost ovog japanskog proizvođača.

Pred zvanično otvaranje sajma IFA, kompanija Sony održala je konferenciju za novinare na kojoj je predsednik i generalni direktor kompanije Kazuo Hirai, predstavio brojne inovacije iz oblasti zvuka visoke rezolucije (Hi-Res), mobilnih uređaja, televizora, kao i novitete iz segmenta digitalnih fotoaparata i kamera. „Verujem da još uvek postoji veliki potencijal za inovacije u segmentu potrošačke elektronike, a to je dodatni podstrek da nastavimo da razvijamo unapređene uređaje koji poboljšavaju kvalitet vašeg života i pružaju vam wow iskustva“, istakao je ovom prilikom Kazuo Hirai, predsednik i generalni direktor kompanije.Snimak konferencije za medije možete pogledati na linku: www.sony.co.uk/ifapress                   

Predstavljeni uređaji Serija Hi-Res audio uređaja

Nova serija slušalica zvana h.ear (izgovara se kao engleska reč „hear“), kao i novi Walkman modeli, obogatiće svet korisnika impresivnim zvukom visoke rezolucije, kao i jednostavnim i elegantnim dizajnom upečatljivih boja. Ovi uređaji vam nude uživanje u superiornom zvuku visoke rezolucije, ali i mogućnost da istovremeno pokažete svoj modni stav.U ponudi serije h.ear su slušalice sa trakom za glavu i slušalice za unutrašnjost uha (bubice). Modeli h.ear on (sa trakom) ističu se modernom i nenametljivom formom i gotovo neprimetnim spojevima između nosača i slušalice. Jednostavniji dizajn u u odnosu na konvencionalne slušalice, čini ih još elegantnijim i omogućava udobno prijanjanje na uši. Takođe, modeli iz serije h.ear in NC su ujedno i prve Hi-Res slušalice za unutrašnjost uva na svetu sa funkcijom za digitalno potiskivanje buke koja omogućava uživanje u neverovatno bogatom iskustvu slušanja u pokretu. Ove slušalice će biti u ponudi uz novi model Walkman uređaja NW-A25HN, koji i sam poseduje funkciju za digitalno potiskivanje buke, tako da će zajedno stvarati revolucionarno iskustvo slušanja, bez dodatnih teškoća. Osim toga, Sony uvodi u ponudu NW-ZX100HN Walkman, najnoviji model iz ZX serije koji može da se pohvali reprodukcijom Hi-Res zvuka do 45 sati, a pritom je izuzetno lako prenosiv. Ovaj uređaj takođe odlikuje funkcija za digitalno potiskivanje buke i biće u prodaji sa odgovarajućim Hi-Res slušalicama sa pomenutom fukcijom. Sony je predstavio i brojne druge uređaje iz svoje ponude u okviru proširenja linije Hi-Res audio uređaja. Među njima je CAS-1 audio sistem, čije kompaktno telo krije njegovu snagu i zvučnost, bilo da se koristi sa zvučnicima ili slušalicama. Ovaj audio sistem proizvodi neverovatno pun zvuk, čak i kada je postavljen u ograničen prostor kao što je površina desktop računara. Osim njega, tu je i novi model RSX-GS9 audio plejera za automobil, kao i drugi proizvodi koji zaokružuju odličnu ponudu Hi-Res uređaja kompanije Sony na IFA sajmu.

 

Sony_h.ear on slusalice

 

 Xperia pametni telefoni i slušalice

Sony predstavlja svoj novi vodeći pametni telefon, Xperia Z5 od 5,2 inča, kao i Xperia Z5 Compact od 4,6 inča koji sadrži sve opcije većeg modela u kompaktnom telu. Zahvaljujući saradnji sa inženjerima Sony α fotoaparata, oba modela se mogu pohvaliti inovativnom tehnologijom kamere koja usklađuje snagu senzora Exmor RS od 23MP sa potrebama mobilnog senzora, kao i hibridni sistem za autofokus koji kombinuje detekciju faze sa detekcijom kontrasta. Time je kreiran najbrži sistem za autofokusiranje na svetu kod mobilnih telefona, revolucionarne brzine od samo 0,03 sekunde. Sa ovoliko moći u rukama, nikada više nećete propustiti one dragocene, nestalne trenutke. Modeli Xperia Z5 i Xperia Z5 Compact donose neverovatnu mogućnost uvećanja, uz nepromenjen kvalitet slike pri pravljenju fotografija ili snimaka čak i sa zumom od 5x. Ovi telefoni se takođe odlikuju unapređenom stabilizacijom slike, sa minimumom podrhtavanja kamere pri snimanju, čak i kada je telefon pričvršćen za bicikl u pokretu. Po prvi put, Xperia telefoni donose inkorporiran senzor za otiske prstiju na tasteru za uključivanje telefona, što značajno olakšava otključavanje uređaja. Novi Sony pametni telefoni su takođe otporni na vodu i prašinu (IP65/68), dok je elegantan dizajn postignut spajanjem okvira telefona sa pozadinom od matiranog stakla, koja je veoma upečatljiva i udobna. Ovogodišnji nastup na IFA sajmu obeležiće i predstavljanje vodećeg modela Xperia Z5 Premium, prvog telefona na svetu sa 4K ekranom. Uz ovaj model telefona, korisnici će moći da naprave 4K snimak, ali i da ga pogledaju na zadivljujućem ekranu od 5,5 inča. Xperia Z5 takođe omogućava prebacivanje snimaka direktno na 4K televizor preko MHL veze, pa se 4K video snimak napravljen telefonom veoma jednostavno može pogledati i na velikom ekranu. Telefon je takođe opremljen 4K nadogradnjom, koja će poboljšati kvalitet slike fotografija i snimaka na oštru 4K rezoluciju.U paru sa ovim pametnim telefonima su i MDR-NC750 Hi-Res slušalice sa funkcijom za potiskivanje buke koje omogućavaju korisnicima da iskoriste pun potencijal superiorne audio tehnologije integrisane u Sony Xperia liniju proizvoda. Tri Xperia Z5 modela, zajedno sa Xperia slušalicama, biće pušteni u prodaju u Japanu i širom sveta, počevši od izabranih tržišta na jesen.

 

Sony_Xperia Z5

 

 Digitalni fotoaparati i kamere

Najnoviji modeli iz Sony ponude u segmentu digitalnih fotoaparata i kamera su najavljivani RX100 IV i RX10 II, dva moćna dodatka Sony Cyber-Shot seriji digitalnih fotoaparata, koji amaterskim fotografima donose nove opcije — do sada dostupne samo profesionalcima! Oba modela imaju opciju izuzetno usporenog snimanja (do 40x) sa brzinom okidanja 250, 500 ili 1000 kadrova po sekundi u formatima od 50p ili 25p, što vam omogućava da video zapisom ovekovečite sve nezaboravne trenutke. Modeli RX100 IV i RX10 II poseduju i i Exmor RS senzor, prvi CMOS senzor tipa 1.0 sa unapređenom obradom signala i ugrađenim DRAM memorijskim čipom. Senzor Exmor RS omogućava izuzetno brz okidač bez distorzija sa maksimalnom brzinom od 1/32000s, kao i mogućnost snimanja u visokoj 4K rezoluciji.

Još jedna novina iz serije fotoaparata punog formata bez ogledala je α7R II uređaj koji nudi tri dimenzije rezolucije sa 42.4 aktivna megapiksela, osetljivosti do ISO 102400 i brzine autofokusa do novih granica, a sve to zahvaljujući senzoru Exmor R, prvom CMOS senzoru punog formata sa pozadinskim osvetljenjem. Ovaj senzor se takođe može pohvaliti fokalnim poljem od 399 tačaka detekcije autofokusa – što je najšira pokrivenost autofokusa na senzoru punog formata – čime se omogućava neverovatno responzivan Fast Hybrid autofokus. Model α7R II je opremljen i stabilizacijom slike po pet osa i omogućava da zabeležite 4K video snimke na internoj memoriji očitavanjem pune rezolucije bez spajanja piksela.

4K BRAVIA

Kompanija Sony će takođe predstaviti i seriju 4K BRAVIA televizora, uključujući i modele X90C od 65 i 55 inča, najtanje LCD televizore na svetu sa približno 4,9mm debljine u najtanjem delu. Među ovogodišnjim novitetima je i model X91C sa dijagonalom od 75 inča i debljinom od 15mm, kao i modeli zakrivljenih 4K LCD televizora, S85C i S80C (od 65 i 55 inča) koji omogućavaju korisnicima da zarone u svet zapanjujućih vizuelnih elemenata. Svaka od ovih serija predstavlja veliki korak napred u pogledu jasnoće, boje i kontrasta zahvaljujući ugrađenom 4K X1 procesoru, dok Android platforma omogućava do sada neviđen pristup raznovrsnom sadržaju uz intuitivno korišćenje i neprevaziđenu integraciju sa pametnim telefonima.

Kompanija Sony je takođe započela partnerstva sa servisima za prenos snimaka kao što je Amazon Video kako bi pružila korisnicima više sadržaja u HDR (High Dynamic Range) formatu, koji prikazuje dublje nijanse crne boje, najvetlije bele i bogatiju paletu boja nijanse tonova. Opremljen jedinstvenom Sony X-tended Dynamic Range tehnologijom koja proizvodi neuporedivi kontrast, serija 4K BRAVIA ostvaruje pun potencijal HDR vizuala kao nijedan televizor do sad.

 

Sony_KD-75X9100C

 

Gejmerski i mrežni servisi

Project Morpheus, sistem za virtuelnu realnost kompanije Sony Computer Entertainment, donosi novu dimenziju vizualnog iskustva na poznatoj konzoli PlayStation 4 predstavljajući budućnost gejmerske industrije. Jednostavnim stavljanem VR seta za glavu, korisnik će uroniti u novi virtuelni svet od 360 stepeni. Pokreti igrača se precizno prate, a okretanjem glave igrača, potpuno prirodno i intuitivno se rotira i slika u realnom vremenu. Opremljen OLED ekranom od 5,7 inča sa rezolucijom 1920xRGBx1080 i mogućnošću prikazivanja slika brzinom od 120 kadrova u sekundi, sistem Project Morpheus stvara neverovatno jasne i realistične vizuale i postiže osećaj prisustva koji pomera granice igre. Ovaj uređaj će biti u prodaji u prvoj polovini 2016. godine.

 

Life Space UX

Sony će predstaviti uređaje iz napredne Life Space UX linije, među kojima je i kockasti prenosivi projektor ultra kratkog dometa, koji projektuje sliku veličine od 20 do 50 inča, uprkos kompaktnom telu od samo 10 cmm, a pritom se veoma jednostavno montira na sto ili zid. U okviru ove inovativne serije Sony donosi i Symphonic Light zvučnik, svetleći uređaj koji će ispuniti svaku prostoriju kristalno čistim zvukom. Oba uređaja odlukuje unapređeni dizajn i predviđeni su za izlazak na tržište tokom sledećeg proleća.

 

Program ubrzanja plasiranja na tržište

Program ubrzanja plasiranja na tržište je interni start-up sistem inkubacije kompanije Sony koji ima za cilj da ubrza i pokrene nove poslovne ideje koje prevazilaze postojeće poslovanje organizacije. Ovaj program je izvor start-up projekata kao što je pametan uradi-sam paket MESH, FES Watch, Qrio Smart Lock, HUIS REMOTE CONTROLLER i wena wrist. Ovi uređaji će prvi put biti zajedno predstavljeni na sajmu IFA 2015.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela