Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Novi Sony Hi-Res audio uređaji nude nabolji kvalitet zvuka u svakoj prilici

Kompanija Sony je na IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu predstavila bogatu ponudu iz segmenta audio uređaja, koji ne samo da pružaju odličan kvalitet zvuka, već plene i svojim upečatljivim dizajnom.

 

Upotrebom napredne tehnologije akustičkog inženjeringa, kompanija Sony proširuje niz proizvoda iz segmenta Hi-Res zvuka, koji nadmašuje kvalitet zvuka sa CD-ova i omogućava vam slušanje muzike baš onako kako je umetnik zamislio. Zvuk visoke rezolucije predstavlja mogućnost reprodukcije punog spektra frekvencija snimljenog materijala masterizovanog od izvora kvalitetnijih od kompakt diskova. Uređaji za reprodukciju ovakvog sadržaja prilagođeni su audio fajlovima visoke rezolucije koji skladište više podataka u odnosu na kompresovane fajlove, a rezultat je kristalno čist, bogatiji i puniji zvuk koji se može čuti samo iz originalnog izvora ili u studiju za snimanje.

Jedinstvena Sony DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine) tehnologija proširuje frekvencije uzorkovanja kompresovanih audio izvora i njihovu dubinu preko originalnih vrednosti približno do kvaliteta HD zvuka, pa će i vaša audio arhiva u MP3 formatu zvučati bolje nego ikada ranije. Osim toga, Sony uređaji daju više opcija za povezivanje uz pomoć nove audio LDAC tehnologije koja prenosi tri puta više podataka u poređenju sa Bluetooth A2DP SBC standardom (pri 328 kb/s, 44,1 kHz) i omogućava da uživate u visokom kvalitetu zvuka korišćenjem Bluetooth i NFC standarda.

 

Uzbudljiv dodatak Sony audio ponudi su elegantne h.ear slušalice i Walkman modeli NW-A25HN i NW-A27HN koji će se savršeno uklopiti uz svačiji stil. Ovi uređaji su dostupni u dubokim nijansama viridijan plave, cinober crvene, ugalj crne, bordo roze i boje limete. Same h.ear slušalice su posebno dizajnirane tako da izgledaju kao da su napravljene iz jednog dela.

 

Sony h.ear on slušalice

Sony h.ear on slušalice

 

 

Sony h.ear on slušalice sa trakom se posebno ističu udobnošću pri korišćenju i impresivnim dizajnom jedinstvene završne obrade, sa neprimetnim spojevima između nosača i slušalice. Kompatibilnost sa audio sadržajem visoke rezolucije i precizan bas zvuk dopunjeni su dinamičnim HD drajverom od 40mm, koji reprodukuje zvuk do 60 kHz, dok lagane CCAW (Copper-Clad Aluminium Wire) zavojnice doprinose linearnosti zvuka kod visokih tonova. Membrane sa kupolama su presvučene titanijumom kako bi se smanjile neželjene vibracije za kristalno jasan zvuk. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu koji omogućava praktično sklapanje, kao i kablu koji se ne upetljava, h.ear on slušalice možete jednostavno i sigurno upakovati u priloženu futrolu.

 

Sony h.ear in NC slušalice za unutrašnjost uha su prve slušalice na svetu kompatibilne sa audio sadržajem visoke rezolucije sa funkcijom za digitalno potiskivanje buke. Ove slušalice su odličan primer posvećenosti kompanije Sony razvoju funkcionalnih uređaja upečatljive estetike. Kako biste bezbrižno mogli da utonete u omiljene muzičke numere čak i na najprometnijim mestima, tu je fantastična tehnologija dvostrukog senzora za buku na baterijsko napajanje, kao i automatske Al tehnologije za potiskivanje buke, koje filtriraju neželjeni šum do 16 sati. Ukoliko se ugrađena litijum-jonska baterija istroši, lako možete da je dopunite uz pomoć mikro USB kabla i tokom slušanja muzike sa uključenom opcijom za potiskivanje buke. Zahvaljujući novorazvijenom visoko osetljivom drajveru od 9mm, ove tanke i kompaktne slušalice mogu reprodukovati frekvencije do 40 kHz za najjasniji zvuk visoke rezolucije.

 

Sony NW-A27HN

Sony NW-A27HN

 

Kada je reč o Walkman uređajima, novi modeli NW-A25HN i NW-A27HN nastavljaju putem svog prethodnika NWZ-A15 i sigurno će prevazići sva vaša očekivanja. Sa slušalicama kompatibilnim sa zvukom visoke rezolucije i funkcijom za potiskivanje buke napravljenim za Hi-Res Walkman, možete utonuti u muziku bez spoljnih ometanja, dok sa unapređenim digitalnim pojačalom Sony S-Master HX, muzika zvuči delikatnije i dinamičnije nego ikad pre. U ponudi su dva kapaciteta memorije, od 16GB (model NW-A25HN) i 64GB (model NW-A27HN) sa dodatnim ležištem za mikro SD karticu koja omogućava uživanje u još više omiljenih numera i Hi-Res audio sadržaja. Baterija koja traje i do 50 časova omogućava još više muzike u pokretu.

 

Još jedan impresivan Walkman uređaj iz Sony ponude je NW-ZX100HN Walkman koji, zahvaljujući Hi-Res funkciji za potiskivanje buke u slušalicama suzbija ometanja iz spoljnog sveta i omogućava da dublje utonete u dobro poznate melodije. Ovaj uređaj takođe dolazi sa S-Master HX pojačalom koje ostvaruje potpuno digitalno procesiranje audio signala za reprodukciju zvuka visoke rezolucije. Performanse slušalica su unapređene smanjenjem buke u opsegu zvuka visoke rezolucije, eliminisanjem kondenzatora na izlazu za pojačalo za slušalice i korišćenjem jedinstvenog dizajna koji podrazumeva četiri nezavisna napajanja za pozitivni, negativni i levi/desni kanal.

 

Sam dizajn uređaja NW-ZX100HN, kako iznutra, tako i spolja, ima za cilj da postigne najviši kvalitet zvuka. Elegantnim, zaobljenim aluminijumskim okvirom i mesinganom pločom koji obezbeđuju veću čvrstinu, ostvaruje se reprodukcija čistih vokala, snažnog basa i jasnih visokih registara. Unutrašnje komponente izrađene su od najboljih materijala kako bi se postigao prvoklasni zvuk. Na primer, Sony je razvio sopstvenu leguru za lemljenje visokog kvaliteta koja daje poboljšan kvalitet zvuka u čitavom frekventnom opsegu, dok niska dielektrična ploča izoluje štampanu ploču, čime se maksimalno smanjuju elektromagnentne smetnje za glatkiji zvuk. Ova jedinstvena metoda stabilizuje sistem i smanjuje otpor kola. Pomoću ležišta za mikro SDXC memorijsku karticu od 64GB možete proširiti ugrađenu memoriju od 128 GB, što praktično znači da nema ograničenja u broju pesama koje možete čuvati, dok će trajanje baterije od 45 sati omogućiti neprekidno slušanje vaše obimne muzičke arhive.

 

Na sajmu IFA 2015 kompanija Sony je otišla korak dalje u dokazivanju da je zvuk visoke rezolucije pravi standard za luksuzno iskustvo slušanja u svakom okruženju. Nova serija Sony Hi-Res Audio uređaja za automobile obuhvata RSX-GS9 medijski risiver, XM-GS4 4-kanalno pojačalo, supervisokotonac XS-GS1, XS-GSW121D niskotonac, XM-GS100 mono pojačalo, XS-GS6921 zadnji zvučnici[1] i XS-GS1621 prednji zvučnici. Posetioci ovogodišnjeg IFA sajma će imati priliku da dožive iskustvo slušanja muzike u automobilu koje prevazilazi kvalitet zvuka na kompakt disku, kao i da prvi put čuju nazivnu DSD reprodukciju. Svaka komponenta ovog audio sistema je dizajnirana sa ciljem da omogući najbolju reprodukciju zvuka, a istovremeno smanji elektro-magnetni šum i vibracije. Ovaj idealan spoj zvuka visoke rezolucije i posvećenosti detaljima čini ovaj audio sistem za automobil pravim umetničkim delom.

 

Sony RSX-GS9 medijski risiver zahvaljujući svom unutrašnjem dizajnu obezbeđuje najbolji mogući doživljaj zvuka. Izuzetno čvrsto, dvoslojno kućište sprečava pojavu šuma, dok vrhunske komponente poput operacionog pojačivača i generatora takta povećavaju kvalitet i jasnoću zvuka i umanjuju unutrašnje i spoljne vibracije čak i u zahtevnom okruženju u automobilu. Najupečatljivija karakteristika risivera je digitalno-analogni konvertor od 32 bita ES9018S kompanije ESS Technology, Inc. On pretvara muzičke datoteke u analogne signale impresivnog dinamičkog opsega do 135dB i koeficijent harmonijskih obličenja na -120dB kako bi postigao jasnoću i jačinu koja se može porediti samo sa živim nastupima u koncertnoj dvorani ili u studiju za snimanje.

Slušanje nekompresovanih muzičkih datoteka je najbolji način za testiranje ovog uređaja. Naime, model RSX-GS9 je prvi plejer za automobile na svetu koji je prirodno kompatibilan sa DSD audio formatom (5.6MHz /1bit , 2.8MHz /1bit) koji reprodukuje muziku sa neuporedivom tačnošću. Akustična besprekornost i doživljaj slušanja bez premca ovog plejera ogleda se i u elegantnom spoljašnjem izgledu. Prednji panel čistih linija napravljen je iz jednog dela od brušenog aluminijima tankog 14mm, sa OLED ekranom, tasterima sa pozadinskim osvetljenjem, kao i velikim kotačićem za regulisanje jačine zvuka na sredini.

Ovaj risiver odlikuju napredne funkcije povezivanja koje omogućavaju puštanje muzike sa bilo kog medijskog izvora, uključujući pametne telefone, USB fleš memorije i mp3 plejere. Na raspolaganju su Bluetooth i NFC standardi koje podržava LDAC kodek, koji su povezani i sa Sony SongPal aplikacijom, dva USB ulaza tipa A i USB mikro-B ulaz (USB DAC).

Novo Sony XM-GS4 4-kanalno stereo pojačalo je još jedna ključna komponenta koja pretvara slabe audio signale male snage u ogromne talase zvuka koji će vas preplaviti. Svojim neverovatno širokim opsegom frekvencije od 10Hz do 100KHz, konzistentno pruža moćne, pune tonove koje dodatno možete podešavati po želji zahvaljujući filterima visokih i niskih učestanosti koji omogućavaju optimizaciju prelaznih frekvencija tako da savršeno odgovaraju konfiguraciji vašeg sistema.

Idealan dodatak ovom audio sistemu kada je reč o zvuku visoke frekvencije je kupolasti supervisokotonac od 25mm, XS-GS1, čiji frekventni opseg ide do 50kHz. Iako zvuci visoke frekvencije imaju veoma usku oblast prenosa, zvučnik XS-GS1 je usmeren na njihovo maksimalno prostiranje u celom automobilu. Dizajn ovog supervisokotonca je takođe osmišljen sa ciljem stvaranja najboljeg audio doživljaja. Njegova mrežica sa širokim otvorima i blago nagnut prigušivač omogućavaju maksimalno širenje zvuka, a sam zvučnik može biti postavljen tako da se zvuk odbija od vetrobranskog stakla, čime se postiže mnogo veća pokrivenost zvukom visoke frekvencije.

Raspon zvuka visoke rezolucije se ne ostvaruje samo kroz izuzetno visoke tonove, nego i kroz zapanjujući dinamički opseg, rezoluciju emitovanog zvuka, i glatke promene zvučnog pritiska kroz sve nivoe frekvencije. Sve ove odlike savršeno predstavljaju GS zvučnici punog opsega (model XS-GS1621) i niskotonac (model XS-GSW121D) koje pokreće mono pojačalo (model XM-GS100), uz pomoć originalnih Sony membrana ojačanih liskunom (MRC – Mica Reinforced Cellular) i MRC membrana u obliku saća.

Nove Sony h.ear slušalice i Walkman modeli NW-A25HN, NW-A27HN i NW-ZX100HN biće dostupni u Evropi od oktobra 2015. godine. Serija Sony Hi-Res audio sistema za automobile će biti dostupna od januara 2016. godine. Za više informacija, posetite http://www.sony.rs/.

[1] Zvučnici su prikazani na sajmu,, ali nisu dostupni u Evropi.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela