Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Nokia na sajmu MWC 2016 u Barseloni

Nokia, lider u inovacijama koje se vode ljudskim mogućnostima tehnologije, je na Mobile World Congress 2016 sajmu u Barseloni predstavila i demonstrirala potencijal mobilnih mreža i rešenja koja menjaju način na koji ljudi žive i rade. Uz sve veću potrebu za konektivnošću inovacije u mobilnim mrežama omogućavaju promene koje pozitivno menjaju društvo i utiču na celokupnu industiju.
_MG_6867
Neke od inovacija i rešenja koje je Nokia predstavila na MWC 2016 sajmu su:
Nokia FastMile, tehnologija koja omogućava operaterima da koriste LTE radio tehnologiju kako bi isporučili internet konekciju velike brzine domaćinstvima na lokacijama koje su teško dostupne i uz to maksimalizuje upotrebu spektruma. FastMile je sačinjen od kućnog rutera koji je lako instalirati i spoljašnje antene, više aplikacija za pametne telefone koje mogu koristiti krajnji korisnici, specijalne RAN makro konfiguracije i kontrolera u cloud-u koji radi na Nokia AirFrame-u za samu mrežu.
nokia-logo
NetGuard Security Management Center rešenje je sveobuhvatna, laka za korišćenje platforma koja omogućava operaterima da nadgledaju i kontrolišu sve sigurnosne sisteme od velikog broja proizvođača koji su instalirani širom telekomunikacione mreže. Kombinacija nadgledanja i konfiguracije različitih sistema na jednom mestu unapređuje sigurnost iz razloga što se problemi mogu analizirati i rešiti centralno kako bi se zaštitila mreža od pretnji koje bi prošle nezapaženo u izolovanim sigurnosnim sistemima.
Nokia je takođe objavila uključenje OCP dizajna u svoj AirFrame Data Center portfolio. AirFrame je inspirisan OCP-om kako bi pružio veću efikasnost, gustinu, hlađenje i energetsku efikasnost, ključne karakteristike koje su već uštedele kompaniji kao što je Facebook preko 2 milijarde dolara u ceni infrastrukture u protekle tri godine.
Nokia SCORE omogućava lakše i brže postavljanje malih ćelija mreže u urbanim sredinama i uz nove ćelije kao što je Nokia Flexi Zone Mini-Macro bazna stanica koja je kompaktna a isporučuje 2 x 20W snage pokrivanje problematičnih lokacija je daleko cenovno efikasnije.
Nokia Pop-up mreža je servis koji omogućava do tri puta veću uplink brzinu i kapacitet na popularnim događajima na otvorenom. A uz Nokia Geo-Data servis korisnici mogu analizirati ponašanje krajnjih korisnika i perfomanse uređaja, aplikacija i mreže kako bi pomogli operaterima pri unapređenju planiranja mreže, prodaje i marketinga.
Na MWC 2016 sajmu Nokia je takođe prikazala LTE Advanced i LTE Advanced PRO inovacije koje značajno unapređuju kapacitet kako TD-LTE, tako i FDD-LTE mreža.
© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela