Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Najmoćniji spoj mode i tehnologije ikada

Huawei Consumer Business Group danas je evropskom tržištu zvanično predstavila novi Huawei sat na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike i kućnih aparata (Internationale Funkausstellung Berlin – IFA) u

Berlinu.

Huawei Watch

Reč je o prvom pametnom satu iz Huawei porodice koji istinski uspeva da premosti jaz između mode i tehnologije.
Huawei sat, kog pokreće Android Wear, omogućava korisniku da ostane povezan gde god da se nalazi zahvaljujući notifikacijama za pozive, poruke i e-mail. Uz Bluetooth konekciju za bežičnu upotrebu slušalice i podršku za offline slušanje muzike, korisnik će ostati aktivan lakše nego ikada pre. Takođe, korisnik ima mogućnost da pokrene muziku uz pomoć glasovne komande kao i da zatraži pomoć prilikom pronalaska puta do lokacije na koju se uputio. Osim toga, pronalaženje telefona sada je olakšano uz pomoć funkcije ‘find my phone‘.
Zahvaljujući poslednjoj verziji Google Android Wear operativnog sistema, i Android i iOS korisnici moći će da se povežu sa Huawei satom.

Izrada

Huawei premium sat izrađen je od sofisticiranih materijala i poseduje kružni AMOLED ekran osetljiv na dodir dijagonale 1.4 inča. Najnoviji član Huawei porodice obložen je safirnim straklom otpornim na ogrebotine, poseduje okvir od nerđajućeg čelika i 6-Axis senzor pokreta. Ekran sata ima rezoluciju od 400×400 piksela i 286 ppi, sa kontrastom boja od 10.000:1 što ga čini ”najživljim” Android Wear pametnim satom današnjice.
U skladu sa klasičnim premium dizajnom sata, Huawei Consumer Business Group angažovao je najpoznatijeg svetskog fotografa Maria Testina kako bi osmislio reklamnu kampanju zajedno sa modelima Karlie Kloss i Sean O’Pray.
Nova era sportske tehnologije

Huawei sat poseduje senzor za praćenje broja otkucaja srca (PPG sensor) čiji se jedan deo nalazi izvan sata kako bi obezbedio bolji kontak sa kožom i osigurao preciznije merenje.
Osim toga, 6-Axis sensor pokreta sa žiroskopom i akcelerometrom prati kretanje korisnika bilo gde da se nalaze i u bilo kom trenutku i pravi razliku između različitih fizičkih aktivnosti kao što su hodanje, trčanje ili penjanje.
„Danas potrošači nisu zadovoljni samo mogućnošću da ostanu povezani, oni traže premium pametan sat koji je inovativan. Prilikom osmišljavanja dizajna sata, nastojali smo da kombinujemo tehnologiju i inovacije sa premium materijalima i klasičnim izgledom. Uz safirno staklo i okruglo kućište smatramo da je Huawei sat uspeo u tome”, tvrdi gospodin Benjamin Norton, Wearable Design Expert, Huawei Consumer BG.
„Huawei je posvećen kreiranju inovativnih proizvoda koji će odgovarati potrebama potrošača. Ovaj sat dizajniran je u skladu sa opsežnim istraživanjem koje smo sproveli i zahtevima potrošača. Huawei sat jedinstven je na tržištu zahvaljujući premium izgledu i klasičnom dizajnu, ukombinovanim sa najnovijom tehnologijom, što omogućava korisnicima da ostanu povezani i dok su u pokretu. Nema sumnje, prenosivi uređaji će ostati jedan od najznačajnijih trendova u industriji, a Huawei Consumer BG ima za cilj da bude lider u ovoj oblasti”, izjavio je gospodin Richard Yu, CEO Huawei Consumer BG.

Klasičan dizajn

Kućište sata jedinstvenog dizajna i okruglog oblika, prečnika je 42mm i poseduje krunicu koja se nalazi kod brojke koja pokazuje 2h.
Okvir novog Huawei sata dostupan je u boji roze zlata, nerđajućeg čelika ili u crnoj boji, dok dizajn može biti klasičan, luksuzan, poslovni, ženstven, moderan ili jednostavno estetski. Kaiš Huawei premium sata može biti izrađen od nerđajućeg čelika, roze zlata ili kože u braon ili crnoj boji.

Dostupnost i oprema

Huawei sat će biti distupan u više od 20 zemalja i regiona uključujući Ameriku, Veliku Britaniju, Argentinu, Australiju, Brazil, Kanadu, Dansku, Finsku, Francusku, Nemačku, Hong Kong, Italiju, Japan, Norvešku, Filipine, Rusiju, Singapur, Južnu Koreju, Španiju, Švedsku, Švajcarsku i Ujedinjene Arapske Emirate. Preporučena cena sata kreće se od €399 do €699.

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela