Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Nacionalni štand Srbije na sajmu CeBIT

Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), organizovala je nastup srpskih kompanija na najvećem svetskom sajmu informacionih i komunikacionih tehnologija – CeBIT koji se održao u Hanoveru od 10. do 14. marta 2014.

Vodeća tema na ovogodišnjem CeBIT-u bila je DATABILITY, tema koja podrazumeva sposobnost korišćenja velikog obima podataka na odgovoran i održiv način. Fokus ove godine takođe je bio i na bezbednosti i zaštiti podataka, s obzirom na to da je bezbednost aktuelna tema u svakom segmentu informacionih tehnologija. Ni jedna kompanija ne može koristiti veliki obim podataka održivo i odgovorno za svoju svrhu, bez dobrog funkcionisanja bezbednosti i zaštite podataka.

Ove godine bilo je prisutno oko 3400 izlagača iz 70 zemalja. Od toga je 55% izlagača izvan Nemačke, što govori o tome da je na CeBIT-u ove godine po prvi put prisutno više međunarodnih nego nemačkih izlagača. Izlagači na CeBIT-u predstavili su svoja rešenja, usluge i proizvode iz sektora informacionih tehnologija, ali i iz oblasti zdravstvene zaštite, saobraćaja i energetskog sektora.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavilo se pet srpskih kompanija: 2D Soft, Belit d.o.o., Comdata d.o.o., ComTrade i Soprex d.o.o.

 

cebit srbija

 

Sajam je počeo Ceremonijom otvaranja koja je održana 09. marta 2014. godine u 18h u Hannover Congresnom Centru, a otvorila ga je Kancelarka Savezne Republike Nemačke  dr Angela Merkel. Prisutnima su se obratili i premijer Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske H.E.David Cameron; Stephan Weil, Predsednik Vlade Donje Saxonije; Prof. Dieter Kempf, predsednik nemačkog Udruženja za informacione tehnologije, telekomunikacije i nove medije – BITKOM i Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Martin Winterkorn, predsednik Upravnog odbora kompanije Volkswagen AG.

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela