Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Izumitelj World Wide Web-a, Sir Tim Berners-Lee, otvara WeAreDevelopers World Congress 2023 u Berlinu

WeAreDevelopers World Congress još jednom će okupiti najpoznatije lidere iz tech industrije u Berlinu. Najveći svetski događaj za developere desit će se tokom 27.-28.7.2023., okupivši globalnu zajednicu developera kako bi diskutovali o izazovima, trendovima i inovacijama u industriji. Ovogodišnji moto kongresa je “Shaping the Future. Together.”

Kao i tokom prethodnih kongresnih izdanja, developeri će ponovo biti u centralnom fokusu: više od 10.000 developera, donosilaca odluka i lidera iz tech industrije se očekuju kao posetioci. Prethodnih godina, kongres je okupio više od 1.000 uticajnih govornika uključujući: Steve Wozniak, Garry Kasparov, Cassie Kozyrkov, Amanda Silver, Joel Spolsky i mnogi drugi.

 

press release 1

 

Ove godine kongres će otvoriti, niko drugi do  Sir Tim Berners-Lee, izumitelj World Wide Web-a! S razvojem pionirskih komponenti kao što su HTML, HTTP i prvog web preglednika na svijetu, britanski fizičar pokrenuo je pravu prekretnicu u industriji i otvorio put eri interneta. Uz mnoga druga priznanja, časopis TIME ga je proglasio jednim od “100 najvažnijih ljudi 20. veka”.

“Obzirom da sam i sam developer, razumem kako je široj zajednici prijeko potrebna razmjena informacija preko platforim kao što je WeAreDevelopers. Developeri jako cijene svoj rad, jer je u pitanju strast za kodiranjem i guranje novih ideja naprijed. Inovacija i disrupcija su ključni pokretači u ovoj branši, a najbolji način da ih ostvarite je da delite znanje sa ljudima koji imaju slično mišljenje. A to je upravo ono za što se WeAreDevelopers zalaže,” navodi Sead Ahmetović, CEO i suosnivač WeAreDevelopers.

WeAreDevelopers World Congress poznat je i po iznošenju revolucionarnih vesti najpoznatijih tehnoloških lidera, poput Microsoftove najave službenog ukidanja Internet Explorera ili prve velike demo verzije GitHubovog Co-Pilota koju je predstavio izvršni direktor Thomas Dohmke tokom događaja u 2022. Stoga s nestrpljenjem očekujemo da saznamo kakva iznenađenja očekuju goste i publiku ove godine!

Više informacija o WeAreDevelopers World Congress 2023 možete pogledati na linku.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela