Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Epson i Megaphoto predstavili digitalni štampač SureLab SL-D3000

Kompanija Epson i njen patner, firma Megaphoto, prezentovali su digitalnu “suvu” foto-laboratoriju – šestobojni štampač SureLab SL-D3000. Ovaj štampač namenjen je izradi fotografija visokog kvaliteta i predstavlja odlično rešenje za foto-radnje, fotografska studija, pa čak i za potrebe vojske i policije koje iz bezbednosnih razloga štampaju fotografije u sopstvenim prostorijama.

Kao i svi Epson inkdžet modeli, model SureLab SL-D3000 koristi originalnu Micro Piezo tehnologiju, koja zajedno sa UltraChrome D6 mastilima daje precizne i verodostojne rezultate u visokoj rezoluciji (1440 x 1440dpi), na različitim tipovima medija (sjajnim, polusjajnim i mat), dimenzija od 9x13cm do 30,5x122cm.

Za korišćenje ovog uređaja nije potrebna posebna obuka. Štampanje je olakšano zahvaljujući softveru “OrderController” koji uključuje i bazično retuširanje fotografija. SL-D3000 brzo startuje sa radom i automatski sortira odštampane papire. Od održavanja zahteva samo menjanje potrošnog materijala.

 

epson d3000

 

Pored toga što je veoma jednostavan za korišćenje, SureLab SL-D3000 je štedljiv budući da koristi znatno manje energije nego klasična “mokra” laboratorija, tj. ne koristi vodu, kao ni filtere za vazduh i hemikalije, smanjujući time uticaj na životnu sredinu i ukupnu cenu eksploatacije. Takođe, nudi nižu cenu štampe jer je konfigurisan tako da mastilo koristi ekonomično, zadržavajući najbolji kvalitet štampe.

“Verujemo da će ova digitalna foto-laboratorija vrlo brzo naći mesto kako u segmentu komercijalne izrade forografija tako i u nezavisnim studijima koja imaju potrebu za kvalitetnom štampom u većim obimima”, izjavila je ovom prilikom Ivana Kokalović, regionalna menadžerka za Epson za Srbiju i Crnu Goru.

“Originalna tehnologija, kvalitet štampe, jednostavnost korišćenja i ekološka svojstva samo su neke od karakteristika koje krase model SureLab SL-D3000” izjavio je Goran Jocić, direktor firme Megaphoto koja uvozi i prodaje Epson SureLab SL-D3000 u Srbiji. “Sigurni smo da će njegov kvalitet biti prepoznat u domenu usluge štampanja na zahtev kakvu nude tradicionalne foto-radnje i kopirnice koji žele da unaprede poslovanje i otvore nove mogućnosti.”

© 2013 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela