Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » DIREKTORI KOMPANIJE LG PREDSTAVILI NOVU AI STRATEGIJU NA OTVARANJU IFA SAJMA 2018

Izvršni direktor kompanije LG Electronics (LG) Jo Seong-Jin i tehnološki direktor kompanije Dr I.P. Park održali su zajedničku uvodnu reč na IFA sajmu, predstavljajući ambicioznu strategiju za novu eru veštačke inteligencije,

Jo Seong-Jin- izvršn- direktor kompanijje LG

Njihovom obraćanju, pod naslovom „Misli Mudro, Budi Slobodan: Živi Slobodno uz veštačku inteligenciju“, prisustvovalo je više od 1.000 značajnih zvanica iz industrije, kao i brojni influenseri i novinari koji su se okupili kako bi saznali strateški pravac kompanije LG za budućnost tehnologije veštačke inteligencije (AI).

Otvaranje centralnog događaja na IFA sajmu, ujedno i prvo obraćanje članova uprave na otvaranju velikog globalnog sajma, predstavlja značajnu prekretnicu za kompaniju LG. Istaknuto mesto na svetskoj sceni najveće izložbe potrošačke elektronike kompanija je zaslužila posvećenim radom koji je rezultirao liderskom pozicijom u segmentu razvoja AI tehnologije u industriji potrošačke elektronike.

Počev od lansiranja ThinkQ platforme ranije ove godine, kompanija LG je fokusirana na demonstriranje uticaja ekosistema koji okuplja sve proizvode i usluge ove kompanije koje koriste veštačku inteligenciju, zasnovanog na jedinstvenoj filozofiji otvorene platforme, otvorenog partnerstva i otvorene povezanosti.

Izvršni direktor kompanije (CEO) Jo Seong-Jin, veteran kompanije LG, u uvodnom obraćanju naglasio je da je osnovni cilj kompanije da potrošačima obezbedi bolji život pružajući im veću mogućnost slobodnih i pametnih izbora u svakodnevnom životu. On je izrazio svoje čvrsto uverenje da je napredak u sferi veštačke inteligencije ključan za predstavljanje novih mogućnosti za bolji život.

„U kombinaciji sa metodom optimizacije aplikacija, Big Data, i mogućnošću upotrebe poboljšane povezanosti 5G tehnologije, veštačka inteligencija će svaki aspekt naših života povezati u jedno besprekorno povezano iskustvo. Vaš dom će znati kakav dan vam je bio u kancelariji i poželeće vam dobrodošlicu pripremivši savršeno okruženje kada dolazite kući“, izjavio je gospodin Jo.

Tehnički direktor kompanije, Dr Park, u svom obraćanju predstavio je tri ključna stuba veštačke inteligencije: razvoj, povezanost i otvorenost. Sa porukom da je veštačka inteligencija više od inovativnosti radi inovacija, već za cilj ima bolji život, Dr Park je ilustrovao na koji način će ova tri ključna stuba veštačke inteligencije poboljšati naše živote.

Evolucija veštačke inteligencije mora biti zasnovana na stalnoj komunikaciji sa korisnicima, kaže Dr Park, koji je objasnio LG metodologiju za razvoj tehnologije veštačke inteligencije: najpre, fokus kompanije na prepoznavanje govora i slika, biometrijsko prepoznavanje i deep learning algoritme; drugo, prednosti besprekorne povezanosti koju nudi raznovrsan asortiman proizvoda kompanije LG i koja omogućava eliminisanje tradicionalnih ograničenja prostora i vremena; i treće, beskonačni potencijal koji nudi poboljšana povezanost, za šta je najbolji primer LG robotski usisivač. Dr Park je svoje obraćanje zaključio isticanjem važnosti otvorenog ekosistema veštačke inteligencije objašnjavajući operativni sistem LGOS.

U uvodnom obraćanju su učestvovali i vodeći svetski stručnjaci iz sfere veštačke inteligencije, kao što su poznati naučnik dr. Endru Ng, predsednik Fondacije otvorene povezanosti Metju Peri, tehnički direktor za mapiranje kompanije HERE Piter Kurpik i izvršni direktor startap kompanije SG Robotics Kong Kyoung-chul. Ovi gostujući govornici bili su složni u podršci vizije kompanije LG za budućnost veštačke inteligencije.

Izvršni potpredsednik Messe Berlin grupe i izvršni direktor IFA sajma Jens Heithecker pohvalili su uvodni govor, rekavši: „Drago nam je da je LG otvorio događaj razmatrajući veštačku inteligenciju, veoma aktuelnu u industriji potrošačke elektronike. Verujem da prisutni poseduju LG viziju tehnologije fokusiranu na korisnika i nadam se da će posetioci imati priliku da posete LG štand.“

LG će prikazati svoju široku liniju proizvoda potrošačke elektronike i robota opremljenih najnovijim tehnologijama veštačke inteligencije u LG ThinQ zonama na LG štandu, koja zajedno sa otvaranjem centralnog događaja IFA sajma, dalje potvđuje poziciju kompanije kao vodeće u svetu.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela