Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » CeBIT 2016 – platforma za startape

CeBIT nastavlja da jača svoju lidersku poziciju sajma inovacija i disruptivnih biznis modela kroz SCALE11 platformu namenjenu start-up zajednici. Afirmisane kompanije se uveliko oslanjaju na startape kao katalizatore digitalne transformacije. Prateći taj trend, CeBIT će 2016. proširiti SCALE11 pa će ova platforma još intenzivnije pružiti podršku ekosistemu koji okuplja mlade inovatore, preduzetnike i investitore.
cebit 2016
SCALE11 platformu organizuje kompanija Deutsche Messe u partnerstvu sa Nemačkom startap asocijacijom (BVDS). Posetici CeBIT-a 2016 mogu očekivati zaista reprezentativnu izložbu startapa koja izdiše kreativnošću i inspiracijom. Više od 350 mladih kompanija učestvovaće na vodećem svetskom sajmu IKT industrije. Zvanični moto za 2016. godinu je “enable the next …” koji odražava svrhu i posredničku ulogu platforme SCALE11 kao podrška startapima ka njihovom sledećem velikom koraku, njihov pokretač ka narednoj fazi razvoja i odskočna daska za sledeću “veliku stvar”. Startapi su u potrazi za partnerima, klijentima i investitorima i upravo ovde im SCALE11 može pomoći jer stvara mostove među njima.
Novi SCALE11 koncept čini 5 komponenti. Prvo, izložbeni deo gde će brojni da prezentuju svoje ideje i timove. Druga komponenta obuhvata konferencijski program sa brojnim vrhunskim govornicima iz celog sveta, uključujući i “Startup City Summit” gde će predstavnici vodećih gradova i inkubatori svetske startap scene (London, Pariz, Tel Aviv) podeliti svoja znanja i iskustva za stvaranje startap prijateljskog poslovnog okruženja. Dalje, Startup Stage gde će startapi „pitchovati“ svoje inovativne ideje investitorima, mentorima, korporacijama i stručnim posetiocima CeBIT-a. Ovo je sjajna prilika za mlade kompanije da se susretnu sa privatnim kapitalom i šansa da pronađu partnere za dalji razvoj. “Pitching” etapa će služiti i kao platforma za finalno startap takmičenje “Best of CeBIT” i “Founders Fight Club” gde će se startapi boriti međusobno u bokserskom ringu. Četvrta komponenta obuhvata seriju radionica i sastanaka u hali 11. Poslednja, peta, podrazumeva umrežavanje. Svake večeri tokom CeBIT-a hala 11 biće domaćin “speed-dating” susreta između startapa i ključnih IT igrača.
Učesnici SCALE11 platforme grupisani su u tri kategorije: prvu čine već afirmisane kompanije i mentori koji su tu da pruže podršku startapima, druga sastavljena od predstavnika vodećih gradova sa najrazvijenijim startap ekosistemima voljnih da podele iskustva iz svojih lokalnih zajednica i treća koju čine brojni mladi startapi sa svojim inovativnim idejama u okviru 15 tematskih celina, kao što su Big Data, Digital Health, eCommerce, FinTech, Internet of Things, Logistics, Media & AdTech.
Zainteresovani startapi koje žele da nastupe na SCALE11 mogu se prijaviti online. Svaki startap dobija prostor od 8 m2, „radnu stanicu“ sa priključkom za struju i internet na kojoj može da postavi svoje promotivne materijale i računar za prezentaciju, kao i „pitching slot“ za predstavljanje na forumu. Za rane prijave do 30. oktobra, važi dodatni popust. Više informacija na: www.cebit.de/en/scale11.
O CeBIT-u
CeBIT je sajam broj 1 u svetu digitalnih tehnologija koji se od 1986. godine održava u nemačkom gradu Hanoveru. Danas je to najznačajniji globalni IT sajam B2B orijentacije. Godišnje na ovoj prestižnoj manifestaciji učestvuje oko 4.000 izlagača i preko 220.000 stručnih posetilaca iz celog sveta, a vrednost ugovorenih poslova tokom sajma u proseku prevazilazi 25 milijardi evra. CeBIT krasi i vodeća IKT konferencija CeBIT Global Conferences sa preko 200 visokokvalitetnih govornika. Zemlja-partner na CeBIT-u 2016 je Švajcarska, jedna od najinovativnijih svetskih zemalja.
Vodeća tema sajma CeBIT 2016 biće “d!conomy: join – create – succeed”. U fokusu su ljudi i njihova uloga donosioca odluka i kreativnih dizajnera koja ih stavlja direktno u središte procesa digitalne transformacije. Digitalizacija pogađa svaku oblast biznisa i društva. Kompanije koje žele da prežive u sve više dinamičnom i turbulentnom poslovnom okruženju, moraju što pre početi da koriste prednosti koje digitalizacija nudi. Inspiraciju i odgovore kako da to učine mogu pronaći na CeBIT-u naredne godine.
© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela