Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » CeBIT 2014 – Nove perspektive u IT poslovanju

CeBIT 2014, sajam broj 1 u svetu digitalne tehnologije, održaće se od 10. do 14. marta 2014. godine u Hanoveru (Nemačka). Na predstojećem CeBIT-u biće prikazana najnovija dostignuća i rešenja u okviru osam tematskih oblasti: ERP & Data Analysis, Enterprise Content Management, Web & Mobile Solutions, Research & Innovation, IT Services, IT Infrastructure & Data Centers, Security,  Communication & Networks.

Vodeća tema predstojećeg CeBIT-a je “Datability”. Termin je odabran kako bi doveo u vezu “Big Data” (veliku količina podataka) sa potrebom za održivošću i odgovornošću pri njihovoj upotrebi. Zvanična zemlja-partner je Velika Britanija.

cebit 2014

Dalje fokusiranje CeBIT-a na B2B sektor sa inicijativom „100% Business“ nastavlja se i 2014. U skladu sa tim je odabrana nova tematska struktura sajma sa osam oblasti, a datumi održavanja su pomereni tako da će ubuduće CeBIT trajati od ponedeljka do petka. Udeo stručnih posetilaca je proteklih godina kontinuirano rastao, da bi na proteklom CeBIT-u dostigao najvišu vrednost od 82 procenta. Sve ovo su jasni pokazatelji da je CeBIT vodeći svetski sajam za IKT profesionalce.

Paralelno sa sajamskom izložbom održava se vodeća međunarodna IKT konferencija CeBIT Global Conferences koju karakterišu prezentacije i forumi koji se bave svim ključnim pitanjima sa kojima se susreće digitalna ekonomija. CeBIT Global Conferences daje sveukupni pregled četiri ključna tržišta digitalne industrije: IT, telekomunikacije, digitalni mediji i potrošačka elektronika. Više od 100 kvalitetnih predavača iz poslovnog sveta, politike i nauke upotpuniće 70-časovni program konferencije. Među govornicima biće i Jimmy Wales, osnivač Vikipedije, koji se smatra jednim od najuticajnih umova u svetu digitalne tehnologije.

Srpsku IT industriju će u Hanoveru predstavljati četiri samostalna izlagača: Geneko, HCP, Iritel i Galeb Group i nacionalni štand koji po jedanaesti put organizuje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA). Srpski štand će, kao i prošle godine, biti smešten u hali 5 na lokaciji A37 i nosiće moto “Serbia Smart Solution”.

Na predstojećem CeBIT-u očekuje se više od 4.000 izlagača iz 70 zemalja uz poseta od oko 230.000 profesionalaca iz celog sveta.

Više informacija na: www.proexpo.co.rs

 

© 2013 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela