Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Vrhunski NAS server iz Thecus-a

NAS serveri su već duže vreme veoma tražena IT roba kako na svetskom, tako i na domaćem tržištu pa ne čudi činjenica da je sve veći broj proizvođača koji se ozbiljno bavi njihovim dizajniranjem. Thecus već više od 10 godina kreira impresivna NAS rešenja, a nedavno je posebno obradovao zahtevnije korisnike, tj. vlasnike malih i srednjih preduzeća modelom N5550 koji u ovom momemntu slovi za jedan od najboljih na globalnoj sceni.

Kao bi izašao na kraj sa visokim zahtevima tržišta proizvođač je N5550 NAS server opremio sa Atom D2550 (1.86GHz Dual Core) procesorom i 2GB brze DDR3 memorije. Thecus je ovaj model koncipirao tako da može da primi do 4 hard diska ukupnog kapaciteta do 16TB (4 x 4TB), mada prema specifikacijama on može da podrži rad i sa većom količinom skladišnog prostora tako da je odlična investicija i za budućnost zbog čega ima i realne šanse da zainteresuje širi krug korisnika.

 

Thecus N5550

 

Prema specifikacijama N5550 NAS server se odlično razume sa svim akruelnim Windows, Mac i Linux platformama, kao i sa najpopularnijim mobilnim okruženjima što mu je velika prednost u odnosu na slične konkurentske modele. Njega prati i odlična aplikativna podrška, kao i fantastičan softver koji obezbeđuje maksimalnu bezbednost podataka. Iznad svega N5550 NAS server je i veoma tih u radu, gotovo nečujan. Upravo zbog toga on predstavlja i idealno rešenje za skladištenje informacija u labarotorijskim okruženjima, kao i kancelarijama koje traže potpunu tišinu.

Za kraj priče o N5550 NAS serveru ostaje još da skrenemo pažnju na to kako isti podržava najnaprednije RAID opcije i kako ukoliko zatreba lako se može preneti sa jedne na drugu lokacije. Cenovno gledano pozicioniran je jako visoko, ali ako se malo detaljnije pogleda šta sve zapravo zna i ume apsolutno vredi svaki uloženi dinar.

Cena (sa PDV-om): 62.499,00 dinara

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela