Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Thecus N4310 NAS server

NAS server nisu nikakva novina na tržištu, šta više već duže vreme predstavljaju jedinu ozbiljnu opciju za brz, pouzdan i kvalitetan bekap najrazličitijih digitalnih sadržaja, bar kada su upitanja mala i srednja radna okruženja, kao i zahtevniji pojedinci. Upravo zbog toga danas je u prodaji moguće pronaći najrazličitija NAS rešenja od kojih su modeli kompanije Thecus domaćim kupcima posebno zanimljivi zbog dobrog odnosa cena-perfoemanse. Jedan model ove kompanije koji je privukao našu (malo veću) pažnju nosi oznaku N4310 i reč je o vrhunskom NAS server spremnom da odgovori i na najozbiljnije zadatke po pitanju skladištenja i bezbednosti informacija (podataka).

 

N4310

 

Vizuelno posmatrano N4310 je krajnje jednostavno dizajniran NAS server “skoro” kockastog oblika u koji je moguće smestiti čak četiri 3.5-inčna hard diska SATA tipa – nije malo, nije malo, pogotovo ako se uzme u obzir da u ovom momentu 4 “velika” HDD mogu da donesu i do neverovatnih 16TB prostora za smeštaj informacija – skoro pa nezamislivo. Pored “mogućeg” velikog prostora za skladištenje podataka N4310 NAS server nudi i maksimalnu bezbednost istih kroz softversko-hardvrske zaštite, kao i mogućnost rada ugrađenih drajvova kroz RAID modove (0, 1, 5, 6, 10 i JBOD), što je najzahtevnijim korisnicima od ključnog značaja za brz i pouzdan rad.

Po pitanju potrošnje energije Thecus-ov N4310 NAS server spada u jedne od energetski najefiksnijih obzirom da troši svega 29.5W u punoj operativnosti, tj. nešto manje od 10W kada se nalazi u stanju mirovanja. Koncipiran je tako da se odlično razume sa svim aktuelnim Windows i Mac okruženjima, ali nudi i mogućnost pristupa preko popularnih mobilnih platformi (Android i iOS) što verujemo da će pojedine korisnike i radna okruženja posebno prijatno iznenaditi. Ono što se nama veoma dopalo je činjenica da je ovaj NAS server moguće koncipirati kao BitTorrent storidž, ali i kao ozbiljan multimedijalni server sa širokim spektrom delovanja.

Kako bi u odnosu na slična konkurentska rešenja na tržištu N4310 NAS server bio dodtano zanimljiv i konkurentan Thecus uz njega nudi i skup sjajnih aplikacija zahvaljujući kojima korisnicima nudi pregrš dodatnih mogućnosti i daleko lakše upravljanje podacima i i samim NAS serverom. Pride poseduje i sopstvenih 1GB DDR3 radne memorije čime je efikasno izbegnut blo kakav zastoj u radu. Kada se pogleda šta sve nudi i koje su mu krajnje mogućnosti N4310 uopšte nije ni skup NAS server čak šta više spade i među povoljnija rešenja u svojoj klasi zbog čega od nas dobija preporuku više!

Cena (sa PDV-om): 34.899,00 dinara

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela