Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Sony Interactive Entertainment predstavio PlayStation Classic konzolu

Sony Interactive Entertainment (SIE) predstavio je PlayStation Classic, minijaturnu game konzolu koja izgleda kao originalni PlayStation i dolazi sa instaliranih 20 originalnih igara. Konzola će na tržište stići u limitiranim količinama počevši od 3.decembra 2018. godine u Japanu, Severnoj Americi i Evropi. PlayStation Classic će se prodavati po ceni od 99,99 eur (PMC).

 

PlayStationClassic_03_1537338709

 

Originalna PlayStation konzola debitovala je u Japanu 3. decembra 1994. godine, a sa svojim istaknutim inovacijama kao što su 3DCG rendering u realnom vremenu i primena CD-ROM tehnologije, ova konzola ostavila je neizbrisiv trag na industriju video igara 1990-ih i kasnije.

Dizajn PlayStation Classic konzole u potpunosti se oslanja na originalni PlayStation, uključujući raspored dugmića, kao i kontroler i kutiju u kojoj se uređaj isporučuje, osim što je sve za 45% manje i ima 80% manje zapremine u odnosu na originalnu konzolu. Sa unapred instaliranih 20 PlayStation igara kao što su Final Fantasy VII (SQUARE ENIX Co., LTD.), Jumping Flash! (SIE), R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), i Wild Arms (SIE), PlayStation Classic je savršen uređaj za nostalgične PlayStation fanove koji su uživali igrajući se na originalnom PlayStation-u, kao i za nove PlayStation gamere koji žele da iskuse klasične PlayStation igre iz 1990-ih.

PlayStation Classic u sebi sadrži i HDMI kabl za konekciju sa eksternim ekranima kao što su TV monitori, kao i USB kabl koji se može priključiti na USB AC Adapter za napajanje. U određenim igrama igrači mogu igrati i sa, odnosno protiv svojih prijatelja uz pomoć dva kontrolera koji dolaze u pakovanju sa konzolom.

SIE će nastaviti da dodatno proširuje svoj softverski portfolio preko svih dostupnih  PlayStation platformi, kao i svoje network servise, kako bi igračima pružio gaming iskustva koja su jedino moguća na PlayStation platformi.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela