Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Prošireni asortiman LG XBOOM audio proizvoda zauzeće centralnu poziciju na sajmu IFA 2018

Na sajmu IFA 2018. u Berlinu, kompanija LG Electronics (LG) će predstaviti svoj prošireni asortiman audio proizvoda XBOOM koji pored mini komponenti i all-in-one proizvoda, sada takođe uključuje portabilne bluetooth zvučnike XBOOM Go i pametne zvučnike XBOOM AI ThinQ. Ime XBOOM uvek je bilo sinonim za moćan zvuk na slavljima, što je doprinelo njegovom globalnom tržišnom udelu od 35 odsto u kategorijama mini komponenti i all-in-one audio uređaja.

 

LG XBOOM Go 01

 

Na 60. godišnjicu poslovanja, LG agresivno upravlja audio strategijom fokusirajući se pre svega na kvalitet zvuka, dok u velikoj meri ulaže u istraživanje i razvoj. Rezultat ovih napora je i partnerstvo sa kompanijom Meridian Audio, čija tehnologija je implementirana u LG XBOOM proizvode Kao kompanija zaslužna za prvi digitalni aktivni zvučnik na svetu i prvi kompaktni disk plejer u svojoj branši sa kvalitetom zvuka u skladu sa zahtevima audiofila, Meridian je igrao suštinsku ulogu u razvoju i implementaciji revolucionarnih audio tehnologija poput Master Quality Authenticated (MQA), a takođe je ekskluzivni audio brend za vrhunske automobile kao što su Land Rover, McLaren i Jaguar.

 

Proizvodi mini komponenta XBOOM (model CK99) i all-in-one (model OK99) su omiljeni među publikom zahvaljujući gromoglasnoj izlaznoj snazi koja počinje od 1.800W do maksimalnih 5.000W koji odgovaraju živoj atmosferi na žurkama. Pro DJ Wheel omogućava svakome da postane DJ sa funkcijama kreativnog miksinga i skrečinga i zabavnim svetlosnim efektima. Ljubitelji karaoka mogu da eliminišu snimak vokala iz skoro svake pesme, podese visinu tona pomoću funkcije potiskivanja vokala i promene tonaliteta, dok Grab & Move ručka i točkići modela LG OK99 podižu definiciju „portabilnog audio sistema“ na sasvim novi nivo.

 

Uvođenje XBOOM Go (modela PK3/PK5/PK7) omogućava još većem broju ljubitelja muzike da uživaju u prednostima LG audio ekspertize. XBOOM Go nastavlja tradiciju brenda u smislu moćnog zvuka i zabave i dizajniran je da očara slušaoce kako neprevaziđenim kvalitetom tako i lakoćom korišćenja. Zahvaljujući naprednoj audio tehnologiji Meridian, zvučnici XBOOM Go daju jasne visoke tonove i unapređeni bas, kao i izuzetno snažan, precizan zvuk uprkos svojoj kompaktnoj veličini. XBOOM Go je takođe prvi bežični zvučnik koji podržava Qualcomm-ov aptX™ HD za vrhunski audio streaming visoke rezolucije bez gubitaka od 24bit/576kbps. LG je bila prva kompanija koja je uključila aptX HD u smartfon sa G5 i ta napredna audio tehnologija se i danas nalazi u LG G7 ThinQ. Modeli XBOOM Go takođe sadrže osvetljenje za stvaranje ambijenta u više boja. kao i ručke Grab-N-Go i X-grip za maksimalnu prenosivost i stabilnost. Dugotrajna baterija i otpornost na spoljne uticaje, kao što je voda, čine zvučnike XBOOM Go savršenim za aktivnosti na otvorenom.

 

Zvučnici LG XBOOM AI ThinQ sastoje se iz modela WK7 i WK9 i sadrže Google Asistent-a koji pomaže da se njima upravlja samo pomoću glasa. Za razliku od drugih zvučnika na bazi veštačke inteligencije, kvalitet zvuka LG XBOOM AI ThinQ nije tek sporedna karakteristika. Partnerstvo LG-ja sa Meridianom donosi pun potencijal stručnosti dveju kompanija u audio oblasti, čime se realizuje hi-fi zvuk bez gubitaka, precizna definicija vokala i precizan bas, nalik na zvuk snimka iz studija. LG je sarađivao sa kompanijom Google kako bi Google Asistent integrisao direktno u proizvod kao kućni hub, čime se modelima WK7 i WK9 omogućava da kontrolišu pametne kućne uređaje koji su kompatibilni sa Google Asistent-om, pored LG kućnih aparata kompatibilnih sa LG ThinQ. Zvučniku XBOOM AI ThinQ WK7, koji se trenutno lansira na ključnim tržištima, uskoro će se pridružiti kasnije ove godine WK9 sa pametnim displejom od 8 inča u cilju bogatijeg interaktivnog iskustva.

 

 

„Proširenjem našeg brenda XBOOM koji sada uključuje i bežične i pametne zvučnike, LG otvara nove mogućnosti pri čemu XBOOM predvodi naše celokupno poslovanje u oblasti kućnih audio proizvoda”, izjavio je Seo Young-jae, rukovodilac za audio i video konvergenciju u kompaniji LG Home Entertainment. „Sa Meridianom kao partnerom na polju audio tehnologije, uvereni smo da će XBOOM ostvariti uspeh u Evropi kao što je to učinio u drugim regionima širom sveta”.

 

Posetioci LG štanda na sajmu IFA 2018. u hali 18 imaće priliku da sami vide proizvode LG XBOOM i druge inovacije na polju kućne zabave.

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela