Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Pravi Home Entertainment projektor!

Mnogo dobre zabave – to je moto današnjeg života, bar za one koji sebi taj luksuz mogu da priušte, jer zabava ima svoju cenu. Možda neke stvari koje nam život mogu učiniti ultra zabavnim ne možemo da priuštimo, ali dobar projektor (uz malo muke i truda) možemo. Jedan sjajan model namenjen uživanju u filmovima, igricama, multimediji visoke definicije i neverovatnim prikazima svega i svačega dolazi iz kompanije BenQ i nosi oznaku W2000. Reč je o vrhunskom multimedijalnom projektoru baziranom na najnovijim tehnološkim otkrićima i Rec. 709 standardu koji korisniku donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu. Mnogi kažu da je sa ovim projektorom sedma umetnost doživela procvat u kućnom okruženju, a da li je tako saznaćemo iz redova koji slede…

 

W2000_1

 

Ono što u svakom pogledu W2000 projektor izdvaja od drugih projektora iz iste kategorije je njegov moderan dizajn i besprekorna izrada. Za kostur je upotrbljena aluminijumska konstrukcija (u odnosu na čeličnu ima znatno manju težinu) dok je kućište napravljeno od vrhunske plastike otporne na sve spoljne uticaje. Ista je veoma jednostavna za održavanje, a ono što je posebno zanimljivo je da se vremenom ne haba i ne bledi, tako da i nakon par godina upotrebe ovaj projektor će izgledati kao nov. Sa druge strane kompletnu elektroniku potpisuju najveći igrači u svetu projekcije slike, što unapred puno govori o kvalitetu W2000 projektora. Njegovu osnovu konkretno čini DLP sistem poslednje generacije kome je maksimalna operativna rezolucija podešena na 1920×1080 dpi. Osvetljenje je fiksirano na 2000 ANSI lumena i to pri maksimalnom kontrastu od 15000:1 čime je BenQ odlučio da i u prostorijama sa više svetla slika bude kristalno jasna i čista. To u bukvalnom prevodu znači da i kada zraci svetla silovito prodru koz roletne vaše sobe gde gledate film većeg dizbalansa u kvalitetu slike neće biti.

 

Od ostalih hardvesrki bitnih karakteristika W2000 projektora ističemo njegov objektiv (F = 2.59 – 2.87, f = 16.88 – 21.88 mm) zahvaljujući kom slika ima ogromnu dijagonalu na platnu i naravno zavidan nivo oštrine i dubine. Format slike kod ovog projektora je podešen na 16:9 mada smo mi očekivali da će proizvođač sa ovakvim rešenjem ispratiti novi trend od 16:10 ali to očito ostaje za modele koji tek dolaze. Prema specifikacijama radni vek lampe W2000 projektora je oko 6000 radnih časova u Eco modu, što je primera radi daleko bolje od većine konkurentskih rešenja iz iste klase – to je još jedna od velikih prednosti jer lampa pri zameni čini više od 30% ukupne cene projektora. Po pitanju konektivnosti W2000 može da se takimiči sa najboljim multimedijalnim projektorima na tržištu, ali ostaje žal što nije opremljen Wireless konekcijom jer bi ga ista učinila još komfornijim i fleksibilnijim u radu.

 

OSD koji prati ovaj projektor je pravi tata-mata sa brojem funkcija sa kojima može da operiše. Iste nisu skrivene kao kod drugih rešenja već su izvedene tako da korisniku budu na dohvat ruke. Grafički gledano OSD izgleda veoma moćno i što je jako važno izuzetno je lak za kretanje i upotrebu. U okviru istog nalaze se najrazličitiji radni modovi, ali i brojne opcije za upravljanje kontrastom, pigmentima, detaljnošću i oštrinom. Tu su i modovi kod prisustva veće količine svetla u prostoriji, ali i modovi za multimediju, filmove i prezentacije. Proizvođač stalno nadograđuje svoje OSD-jeve novim unapređenjima tako da je zaočekivati da će ih biti i za W2000 projektor.

 

Kvalitet slike koji donosi ovaj projektor je na najvišem mogućem nivou i to nisu samo reči pukog posmatrača već proverenih Altona i Color testova. Prema njima prirodnost boja je u samom vrhu što se isto može reći i za detaljnost i oštrinu. Čak i da sud testova stavimo po strani i prepustimo sve golom oku – u modernim SF i akcionim filmovima će se videti maksimalna dominacija W2000 projektora, tj. razlika u kvalitetu prikaza, reprodukcije boja i detaljnosti poređeno sa bilo kojim rešenjem iz istog cenovnog ranga. Grafika i 3D objekti su nestvarno dobro prikazani tako da ovaj projektor može dobro da dođe i arhitektama, ali i modelarima. Zbog brze promene sličica W2000 je i više nego korektna zamena za profi gejming projektore kojih je sve više i više na tržištu.

 

Budeći istinske emocije očuvanjem izvornih bioskopskih boja, model W2000 koristi ekskluzivnu BenQ CinematicColor tehnologiju i RGB točak boja za ispunjavanje najvećih standarda u industriji filma za preciznost boja. Sa pokrivenošću od preko 96% u gami boja, Rec. 709 tehnologijom i preciznim Delta E<3 performansama, model W2000 verno reprodukuje tačno ono što su ljubitelji pravih pokretnih slika imali na umu.

 

Zapanjujuće audiovizuelne performanse modela W2000 su nadalje unapređenje tehnologijama CinemaMaster Video+ i CinemaMaster Audio+ poslednje generacije. Čak i najskromniji prostori se pretvaraju u bioskopsku salu svetske klase pomoću adaptivnog unapređenja ivice piksela prilikom kretanja, prefinjenim algoritmima boje i lepom reprodukcijom nijanse kože, kao i dramatičnom obradom zvuka za rezonantne duboke i uzvišene visoke tonove.

 

Budući da slika govori više od reči krajnji sud za ili protiv W2000 projektora ostavljamo vama, ali ne zato što mi mislimo da on možda nije dobar ili u nečemu manjka već zato što je poprilično personalno ulaziti i lične preference kupaca, bar kada je reč o dizajnu bilo kog uređaja. Ovaj projektor je na nas lično ostavio izuzetno snažan utisak i prema našem mišljenju ovo je možda i najbolji HE projektor koji se može kupiti danas. Ko ima para, želi i može sebi ovako nešto da priušti bez razmišljanje treba svoj kućni prostor da oplemeni sa W2000 projektorom i istim donose sjajnu zabavu za sve članove porodice!

 

Cena (sa PDV-om): oko 150.000,00 dinara

 

Kontakt: List

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela