Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Porsche Design i AGON by AOC predstavljaju novi premium monitor

Ekskluzivni lajfstajl brend Porsche Design i AGON by AOC – jedan od vodećih svetskih brendova monitora za gejming i IT opremu – predstavili su novi vrhunski gejming monitor: Porsche Design AOC AGON PRO PD32M. Vrhunski gejming monitor od 80 cm/31,5” ima jedinstven dizajn inspirisan karakteristikama i detaljima Poršeovog sportskog automobila. Kombinujući visoke performanse s vrhunskim kvalitetom i završnom obradom, PD32M savršeno je prikladan za visokooktanska takimičenja najzahtevnijih gejmera, zahvaljujući svojoj jasnoj 4K rezoluciji, brzini osvežavanja od 144 Hz i vremenu odziva od 1 ms GtG. Porsche Design AOC AGON PRO PD32M takođe ima i MiniLED tehnologiju pozadinskog osvetljenja i podršku za DisplayHDR 1400. To mu omogućava stvaranje neusporedivog vizuelnog iskustva.

 

1 monitor

 

“S našim dugogodišnjim partnerom Porsche Design-om, ponovno smo stvorili kultni i vrlo funkcionalan monitor za gejming koji kombinuje najbolje iz oba sveta. Kao pravi višenamenski uređaj, PD32M dolazi sa karakteristikama koje će se svideti veštim i ambicioznim gejmerima, kao i kreatorima sadržaja, omogućujući im da poboljšaju svoje performanse i produktivnost,” kaže Stefan Sommer, globalni direktor marketinga u TPV-u.

“Naš sveobuhvatni cilj bio je da stvorimo vrhunski monitor sofisticiranog dizajna i vrhunske tehnologije. 2020. godine, Porsche Design i AGON by AOC sarađivali su na PD27, 240 Hz QHD gejming monitoru, s postoljem nalik kavezu Porscheovog trkačkog automobila. S drugom generacijom gejming monitora, još smo više razvili dizajn inspirsan trkama. Na primer, novi dizajn integriše dizajnerske karakteristike iz volana i točkova sportskog automobila,” ističe Roland Heiler, glavni dizajner u Porsche Designu.

Funkcionalan dizajn inspirisan sportskim automobilima

Funkcionalnost postolja PD32M diktira njegov oblik. Čvrstoća i robusnost ključni su elementi unutar gejming industrije. Kao rezultat toga, te su karakteristike suptilno primenjene na kućište ekrana i peskareno aluminijsko liveno postolje. Kompaktnost je takođe od izuzetne važnosti za monitore, stoga dizajn kućišta monitora prati funkcionalni raspored unutrašnjih komponenti. To rezultira mekanim i suženim zadnjim površinama koje izlaze iz same ploče prema kućištima glavnih unutarašnjih komponenti. Uključene su odvojene vizuelne šupljine koje vode prema različitim mestima konektora. Dodatno, kako bi se vizuelno optimizovala tankoća ploča, zadnje kućište sužava se sa strane s blagim nagibom, stvarajući trapezoidni oblik, koji uključuje umetke od metalne mreže za hlađenje i audio zvučnike. Ova područja su takođe indirektno RGB pozadinsko osvetljena, kako bi se nenametljivo uronilo i poboljšalo celokupno iskustvo gejminga i izrazilo dinamiku. Suptilni dodatni detalji kao što je horizontalna rashladna traka s pozadinskim osvetljenjem inspirisana je usisima hlađenim vazduhom koji se nalaze na sportskim automobilima. Brendiranje proizvoda takođe je predstavljeno na dinamičan način, pomoću zamenjivog projekcijskog logotipa.

Iskustvo visokih performansi

Nije samo dizajn ono što ovaj monitor izdvaja od drugih gejming monitora na tržištu – veličina od 31,5” sigurno i čvrsto stoji na stolu, a monitor je podesiv i po visini za ergonomsko pozicioniranje. Postolje takođe podržava podešavanje zakretanja za horizontalnu orijentaciju.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M ima ravnu IPS (AAS) ploču koja reprodukuje 1,07 milijardi boja za prikaz čak i najsitnijih razlika u nijansama. Takođe, vrlo je precizan s 97 posto pokrivenosti prostora boja DCI-P3 za postizanje realističnih boja i nijansi. Uz integraciju najsavremenije tehnologije MiniLED pozadinskog osvetljenja, monitor ima 1152 zone zatamnjivanja, koje se mogu individualno osvetliti u skladu sa sadržajem slike. Dokazano prikazujući zasljepljujuću sunčevu svetlost i vrlo intenzivne crne senke u istom kadru, PD32M je sertifikovan s vrhunskim HDR sertifikatom, DisplayHDR 1400. S vršnim osvetljenjem do 1400 nita, nadmašuje uobičajenih ~300 nita osvetljenja modernih monitora za igre.

IPS ploča radi u oštroj 4K rezoluciji (3840 x 2160) s visokom, brzom stopom osvežavanja od 144 Hz. S pravim GtG vremenom odziva od 1 ms, takozvani „duhovi“ između okvira praktično su eliminisani. Uz uključivanje Adaptive-Sync, novi uređaj je sposoban da implementira varijabilnu brzinu osvežavanja (VRR), eliminišući pojave poput kidanja ili preskakanja slike. PD32M služi gejmerima i na PC-u i na konzolama, zahvaljujući DisplayPort-u 1.4 i dva HDMI 2.1 porta. Monitor dodatno podržava uređaje do 120 Hz pri 4K preko USB-C, kao i konzole tekuće generacije putem HDMI 2.1.

Savršeno prikladan za kreatore sadržaja

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M  vredi kao “mašina za produktivnost” za kreatore sadržaja, dizajnere, urednike ili programere. To je savršen home-office monitor sa svojim USB-C ulazom, koji mu omogućuje primanje signala, ​​kao i prenos snage (do 90 W – ovisno o HDR postavci) i podataka na povezano prenosno računar sa samo jednim USB-C kablom. Nadalje, prenosni računari mogu pristupiti i koristiti sve uređaje priključene na 4-portno USB 3.2 čvorište monitora, kao što su tastature, miševi ili spoljni pogoni. Konačno, PD32M ima KVM prekidač, tako da se korisnici mogu lako prebacivati ​​između dva izvora, poput računara za igre i radnog prenosnog računara, uz korišćenje iste tastature i miša. Monitor može istovremeno prikazati oba izvora u opciji Picture-by-picture (maksimalni UHD pri 60 Hz) sa svojih DP, HDMI ili USB-C priključaka.

Uz to, PD32M je opremljen snažnim zvučnim sistemom. Dvostruki zvučnici od 8 W poboljšani DTS zvukom pružaju bogato i jasno audio iskustvo koje gejmeri i očekuju.

Prilagodljiva RGB rasveta

Iako je PD32M već jedinstven, može se dodatno prilagoditi korisniku. Uređaj ima potpuno prilagodljivo RGB osvetljenje (Light FX) na zadnjoj strani monitora. Prilikom podizanja, monitor će korisnike pozdraviti animiranim logom pokretanja i posebnim zvukom. OSD izbornik na monitoru dizajniran je s jedinstvenom strukturom prilagođenom korisniku, dok je bežična tastatura za igranje uključena kako bi korisnici brzo i lako pristupili OSD postavkama monitora. Poslednje, ali ne manje važno, monitor dolazi u premium pakovanju i s USB stikom koji uključuje korisničke priručnike i pripadajući softver.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M odsad je dostupan u Porsche Design prodavnicama, specijalizovanim prodavnicama i onlajn na www.porsche-design.com, kao i u odabranim internetskim prodavnicama, po ceni od 231.700 dinara.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela