Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Philips Momentum – nova linija monitora s fokusom na gejming konzole

MMD, vodeći stručnjak za monitore i brend licencirani partner Philips monitorsa najavljuje najnoviju liniju monitora – Momentum, fokusiranom na kućnu zabavu, posebno igranje na gejming konzolama. Prvi Philips Momentum model, Philips 436M6VBPAB, dolazi s ogromnim 43-inčnim VA panelom u 4K rezoluciji. Osim impresivne veličine i rezolucije, ovaj monitor se može pohvaliti s maksimalnim osvetljenjem od 1000 nita (1000 cd/m2 ), ultra širokom lestvicom boja sa 100 postotnom podrškom za BT.709 spektar i 97.6 postotnom podrškom za DCI-P3 spektar koje postižu 8-bitni +2 bitnu dubinu boje FRC (Frame Rate Control) postajući tako prvi monitor u svetu koji će biti usklađen s novim standardom VESA DisplayHDR 1000.

 

436M6VBRAB 2

 

Philips 43M6VBRAB opremljen je Quantum Dot tehnologijom umesto klasičnim tehnologijama LED pozadinskog osvetljenja. Ova inovativna tehnologija poluvodiča proizvodi vibrantne i dinamične boje s još plavijim plavim, zelenijim zelenim i crvenijim crvenim nijansama. Zahvaljujući užem spektru talsnih dužina Quantum Dot izvora crvene, zelene i plave boje, ove primarne boje prikazane su s više zasićenosti što povećava vibrantnost slike i preciznost boja.

Novi Philips Momentum monitor je takođe i pravi gaming monitor! Ovaj monitor pruža gamerima vrhunsko iskustvo igranja kroz nisko ulazno kašnjenje zahvaljujući Low Input Lag načinu rada i SmartResponse tehnologiji za bržu vizuelnu povratnu informaciju i Adaptive-Sync podršci  za igranje bez zastajkivanja ili lomljenja slike.

Dok su mnogi gameri privrženiji PC igranju ne odvajajući se od tastatura i miševa, preferirajući sedenje na svojoj gamerskoj stolici i uglavnom za tu svrhu koriste 24-inčne ili 32-inčne gamerske monitore, ima korisnika koji više vole upotrebu konzola za igranje povezujući se na TV ili sličan veliki ekran, sedeći na kauču i igrajući sa veće udaljenosti od ekrana. Tržište gejmin konzola bilo je drugo najveće u 2017. s 29 posto globalnog gaming tržišta prema NewZoo analitičaru. Nažalost, mnogi televizori nisu dizajnirani s fokusom na gejming i zato su manje opremljeni za brze, interaktivne akcijske igre i prouzrokuju ghosting efekt (efekt duha), zamućenje pokreta (motion blur) i slične efekte koji nerviraju gejmere.

Momentum linija mijenja ovo područje i idealno popunjava prazninu u asortimanu Philips proizvoda. Cilj ove linije je da prebaci fokus na zabavu na velikim ekranima i console gaming dovodeći najnovije inovacije montora svesnom gejmeru ili korisniku. Posebno za manje prostore, Momentum linija pokriva sve potrebe za zabavu na monitoru s izuzetnim kvalitetom.

Philips 436M6VBPAB prvi model nove Momentum linije

Prvi model ove linije, Philips 436M6VBPAB  je elegantan veliki monitor s veoma tankim okvirom na modernom i futurističkom aluminijskom postolju. Monitor ima Ambiglow osvetljenje koje kreira jedinstveno i prožimajuće iskustvo gledanja s eksternom aureolom svetla oko monitora. Brzi interni procesor analizira sadržaj slike i prilagođava boju i osetljenje slici na ekranu. Ova krakteristika je posebno pogodna za filmove, sportski sadržaj i video igre. Elegantni spoljni dizajn 43M6VBRAB modela s Ambiglow karkteristikom je samo jedan u nizu bogate Momentum porodice monitora.

Ovaj model opremljen je brzim 43-inčnim VA panelom s CrystalClear 4K UHD rezolucijom (3840×2160 piksela), odličnom brzinom odziva od samo 4ms GtG, SmartResponse tehnologijom i Adaptive Sync podrškom za jedinstveno iskustvo igranja. Ekskluzivna Philipsova tehnologija piksela – SmartResponse, eliminše ghosting efekt u brzim i interaktivnim igrama i filmovima s najmanjom mogućom latencijom. Najnovije verzije gejming konzola mogu producirati određene igre u 4K i HDR (High Dynamic Range) rezoluciji za koje je 436M6VBPAB model idealan. Ovaj model takođe odlično odgovara korisnicima koji vole ležernu zabavu, gledanje filmova i serija ili igranje video igara i to posebno zahvaljujući svojoj Adaptive Sync podršci za AMD GPU grafike. Adaptive Sync omogućuje renderovanje ukupne količine sličica po sekundi sa stopom osvežavanja monitora i tako eliminiše zastajkivanje ili kidanje slike. Za još veći odziv, Low Input Lag opcija smanjuje ulazno kašnjenje, odnosno vreme potrebno video signalu da prođe put od ulaza u uređaj pa do njegovog prikazivanja na ekranu monitora.

Philips 436M6VBPAB model svestran je i praktičan monitor kao i ostali modeli Momentum linije. MultiView karkteristika omogućuje prikaz slike iz dva izvora simultano kroz Picture-in-Picture ili Picture-by-Picture opcije. Bogate opcije povezivanja uključuju DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort, HDMI 2.0 ulaz video signala kao i USB-C mogućnost povezivanja koji omogućuje prenošenje signala ekrana, struje, podataka i punjenje uređaja kroz samo jedan kabl, kao i ugrađeni USB 3.0 ulaz.

Monitor je takođe opremljen sa dva visoko kvalitetna 7W zvučnika s DTS Sound , povećavajući prožimajuće iskustvo ne samo u vizuelnom, nego i u audio smislu

Momentum linija dizajnirana je s ciljem da se monitor može postaviti na određenu udaljenost od korisnika, i za najudobnije iskustvo gledanja 436M6VBPAB monitor dolazi i s daljinskim upravljačem koji omogućuje mogućnost upravljanja HDMI povezanim monitorima ili uređajima s Philips EasyLink opcijom.

Prvi Philips Momentum monitor, Philips 436M6VBPAB biće dostupan već u maju ove godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od: 94.239,00 din. (bez PDV-a)

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela