Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » NVIDIA predstavila najbržu gejming grafičku kartu na svetu

NVIDIA je danas predstavila svoj najbrži GPU ikada, GeForce GTX 1080 Ti, kao krunu svoje višestruko nagrađivane linije grafičkih čipova zasnovanih na Pascal arhitekturi. GeForce GTX 1080 Ti poseduje čak do 35% više perfomanse u odnosu na GTX 1080 i dolazi sa 11GB GDDR5X memorije sledeće generacije koja radi na čak 11Gbps kako bi omogućila ultimativne perfomanse. GTX 1080 Ti grafičke kartice, uključujući NVIDIA Founders Edition, će biti dostupne kod NVIDIA GeForce partnera od 10. marta po početnoj ceni od 699 dolara.

 

GeForce_GTX_1080Ti_3qtr_left-

 

Ultimativni GeForce, ultimativne specifikacije

NVIDIA je dizajnirala GeForce GTX 1080 Ti sa ciljem da izdrži grafičke zahteve 4K i 5K gejminga, DX12, HDR-a i imerzivnog VR-a. Neke od glavnih karakteristika nove karte su:

  • Neverovatne brojke koje omogućavaju neverovatne perfomanse: GTX 1080 Ti poseduje čak 3.584 NVIDIA® CUDA® jezgara i ogromni frame buffer od 11GB koji ima protok od čak 11Gbps. Sve ove brojke osiguravaju do 35% više perfomanse u odnosu na GeForce GTX 1080 i do 78% više perfomanse u odnosu na GTX 1070.(1) GTX 1080 Ti je čak brža kartica i od NVIDIA TITAN X Pascal modela, svog velikog brata od 1.200 dolara koji je dizajniran za deep learning i AI primenu.
  • Memorijska arhitektura sledeće generacije: GTX 1080 Ti je prvi grafički čip na svetu koji koristi G5X memoriju sledeće generacije kompanije Micron. 11GB G5X memorije sa protokom od 11Gbps (quad data rate) omogućava najefikasniji memorijski protok. A uz sve to ostavlja dovoljno prostora i za overklok.
  • Napredni FinFET proces: GTX 1080 Ti se proizvodi koristeći najnapredniji FinFET proces. Sa svojih 12 milijardi tranzistora omogućava dramatični skok perfomansi i efikasnosti u odnosu na proizvode prošle generacije.
  • Neverovatan kvalitet izdrade: Zahvaljujući naprednom vapor chamber sistemu hlađenja sa duplo više kontakt površine unutar samog hladnjaka i napajanja u sedam faza i uz 14 dualFET-a visoke efikasnosti GTX 1080 Ti je jako hladna karta.
  • Podrška za napredne grafičke tehnologije: 4K, VR, NVIDIA G-SYNC™ HDR i NVIDIA GameWorks™ omogućava interaktivno, filmsko iskustvo, uz neverovatno tečan gejmplej.

Pretprodaja od 2. marta, dostupnost širom sveta od 10. marta

GeForce GTX 1080 Ti grafičke karte, uključujući i NVIDIA Founders Edition, će biti dostupne širom sveta, u čak 238 zemalja i teritorija, kroz NVIDIA GeForce Partner mrežu koja uključuje kompanije kao što su ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY i Zotac, od 10. marta. Pretprodaja na nvidia.com stranici će krenuti od 2. marta u 8 ujutru (PT vremenska zona).

Ogromno GeForce GTX 1080 Ti nagradno izvlačenje

Istovremeno sa današnjim vestima, NVIDIA će podeliti čak 108 1080 Ti karti korisnicima svoje GeForce Experience zajednice. Kako bi učestvovali u nagradnom izvlačenju jedino što treba da uradite je da preuzmete GeForce Experience 3.0 i prihvatite opciju da dobijate najnovije nagrade i vesti od kompanije NVIDIA. Pobednici će biti obavešteni preko mejla 7. marta.

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela