Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Novi AOC AGON zakrivljeni gejming monitori sa ultra tankim dizajnom

Specijalista za monitore AOC proširuje svoju AGON premium liniju gejming monitora sa dva nova zakrivljena modela – 31,5-inčnim QHD AG322QCX i 27-inčnim Full HD AG272FCX. Novi AGON modeli dolaze sa izuzetno malim radijusom zakrivljenosti od 1800 mm za dodatni nivo uranjanja u sadržaj. Zahvaljujući ultra tankom okviru na tri strane igrači se mogu još bolje fokusirati na igru, a stopa osvežavanja od 144 Hz i AMD FreeSync tehnologija omogućavaju super glatko iskustvo igranja bez zastajkivanja, kidanja slike ili zamućenja pokreta (motion blur). Kao dodatak tome, novi AGON modeli mogu se pohvaliti svim premium karakteristikama koje imaju i ostali zakrivljeni modeli iz AGON linije uključujući različite načine i postavke za igranje uz QuickSwitch tastaturu, držač za slušalice, ručku, ergonomske postavke i prilagodljiva LED svetla.

 

AG322QCX_B

 

Savršeni fokus i prožimajuće iskustvo igranja

Nova dva 16:9 AGON modela proširuju AGON liniju zakrivljenih monitora u dve veličine: AOC AGON AG322QCX može se pohvaliti svojim 35,5-inčnim (80 cm) VA panelom u QHD rezoluciji od 2560 x 1440 piksela za savršeno oštre grafike video igre. S druge strane, AG272FCX ima kompaktniji 27-inčni VA panel s Full HD rezolucijom od 1920 x 1080 piksela. Uz radijus od 1800 mm oba monitora omogućuju najčvršću zakrivljenost od dosadašnjih AGON modela. Ova zakrivljenost omogućaa savršeno prožimajuće iskustvo igranja sa povećanom percepcijom dubljine i smanjenim izobličenjem slike. Ultra tanki okvir na gornoj, levoj i desnoj strani monitora omogućava igračima da se još bolje fokusiraju na akciju na ekranu.

Snažne karakteristike za takmičaarski duh

Oba monitora mogu se pohvaliti visokim stepenom osvežavanja od 144 Hz koji eliminiše zamućenje pokreta (motion blur) i oživljava svet video igre u super glatkim i oštrim grafikama čak i kod najbržih scena. Za dodatni nivo glatkoće i brzinu, monitori imaju AMD FreeSync podršku koja smanjuje zastajkivanje i kidanje slike kao i ulazno kašnjenje. Gejmeri koji traže još brže iskustvo igranja imaće koristi i od AOC Low Input Lag opcije koja zaobilazi većinu unutrašnje obrade videa.

Uz ove mogućnosti, gejmeri mogu videti rezultat svoje akcije istog trenutka na ekranu što ima veliku prednost posebno u tkmičarskim igrama. AOC Shadow Control karakteristika daje posebnu prednost kod igrica sa jako tamnim područjima jer automatski posvetljuje tamna mesta slike i potamnjuje presvetla mesta, bez uticanja na ostatak ekrana.

Savršena svestranost i udobnost

Postavke igrica i druge postavke monitora mogu se brzo i jednostavno menjati uz pomoć AOC QuickSwitch tastature. Tako igrači umesto prebacivanja postavki kroz izbornik na kompjuteru mogu jednostavno podesiti specifične postavke sa obzirom na to kakvu vrstu igre igraju.

Kako  bi se povećala udobnost tokom dugih sati igranja igrica, novi monitori štite oči gejmera zahvaljujući ugrađenoj Flicker-Free tehnologiji koja sprečava umor očiju i AOC Low Blue Light opciji koja sprečava negativni efekaat štetne plave svetlosti. Za pravilno držanje brine se ergonomsko postolje AOC Ergo Base koje omogućava podešavanje visine kao i  naginjanje ili zakretanje monitora na željenu poziciju. Osim toga, monitor ima i ručku koja omogućava korisnicima da lako prenesu svoj monitor na drugu lokaciju te držač slušalica koji se može uvući u monitor kako bi gejmeri odložili svoje slušalice tokom pauze od igranja.

Različite mogućnosti povezivanja kao što su HDMI, DisplayPort, VGA i USB 3.0 čine AG322QCX i AG272FCX kompatibilnima sa širokim rasponom ulaznih izvora i uređaja.

Individualan stil

Kao dodatak minimalističkom dizajnu, oba monitora dolaze sa prilagodljivim LED svetlima na zadnjoj strani monitora i donjem ramu. Svetla se mogu podesiti u tri različite boje (crvena, zelena i plava) i na tri jačine kako bi se monitor prilagodio individualnom ukusu i željama svakog gejmera.

Tehničke karkteristike

Model AG322QCX AG272FCX
Monitor 31.5-inčni zakrivljeni VA@ 144 Hz 27-inčni zakrivljeni VA@ 144 Hz
Rezolucija 2560 x 1440 piksela 1920 x 1080 piksela
Tehnologija sinhronizacije AdaptiveSync AdaptiveSync
 Signalni ulaz 2 x HDMI2 x DisplayPort

1 x VGA

2 x USB 3.0
Audio izlaz

Microphone ulaz/izlaz

2 x HDMI1 x DisplayPort

1 x VGA

2 x USB 3.0
Audio izlaz

Microphone ulaz/izlaz

Posebne karakteristike Ultra tanki okvir sa tri straneErgonomsko postolje

AOC QuickSwitch

tastatura

Stereo zvučnici

4 ms GtG vreme odziva

2000:1 razmera kontrasta

100% sRGB lestvica boja

Ultra tanki okvir sa tri straneErgonomsko postolje

AOC QuickSwitch

tastatura

Stereo zvučnici

4 ms GtG vreme odziva

3000:1 razmera kontrasta

100% sRGB lestvica boja

Dostupan Maj 2017 Maj 2017
Maloprodajna cena 73.699 dinara (bez PDV-a) 55.249 dinara (bez PDV-a)

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela