Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Narukvica zdravlja – Fitbit Charge

Dinamičan način života, nepravilna ishrana i veliki broj svakodnevnih stresnih situacija naterao je većinu poslovnih korisnika da ozbiljno razmisle o svom zdravlju i spas za svoj organizam potraže u nekom od popularnih Fitness and Health gedžeta. Isti su takođe veoma popularni kod sportista i rekreativaca, kao i kod svih korisnika koji žele ozbiljnije da se pozabave svojim zdravljem tj. isto podignu na viši nivo. Kompanija Fitbit jedan je od najvećih proizvođača ovih uređaja na svetu i brend za koji se vezuju brojne inovacije. Mi smo do sada već imali priliku da vam predstavimo nekoliko zaista impresivnih rešenja ovog proizvođača, a ovog meseca do nas je stigao trenutno najtaraženiji Fitbit-ov Fitness and Health proizvod – narukvica Charge.

Fitbit Charge_1

Charge narukvica integriše treker sa gomilom senzora i OLED displejom. Senzori se međusobno sinhronizuju i u sprezi sa apalikacijom pružaju nosiocu narukvice veoma validne informaciju o unetim kalorima, fizičkom angažovanju, kretanju i generalno o svim dnevnim i noćnim aktivnostima organizma. Aplikacija je za sada dizajnirana za iOS i Android mobilne platforme, a uskoro se očekuje i verzija za Windows Mobile okruženje. Ista je poprilično pregledna i što je jako važno jednostavna je za korišćenje pa će se sa njom snaći i korisnici sa manje iskustva. Ipak, ukoliko se nekom ne sviđa funkcionalnost iste kompanija je ostavila mogućnost da se Charge narukvica sinhronizuje i sa bilo kojom drugom Fitness and Health aplikacijom.

Proizvođač narukvicu nudi u više različitih boja što je mudar potez jer omogućava da se pomenuta uskladi sa bilo kojom garderobom. Izuzetno je lagana i prijatna i što je najvažnije nije je potrebno skidati svakog dana radi punjenja. Prema specifikacijama proizvođača jedno punjenje Charge narukvice donosi i do 10 dana korišćenja. Zanimljiv je i podatak da je kompletan ciklus punjenja baterije gotov za nepunih sat vremena. Dakle, za mesec dana korišćenja dovoljno je narukvicu da skinete tri puta na po sat vremena i to je period sa kojim se jedino razdvajate od nje. Inače, autonomija baterije može biti i duža zavisno od aktivnosti za koje se narukvica koristi i broja sinhronizacija u toku dana.

Došli smo i do najvažijeg dela – funkcija Charge narukvice. Kako smo već napomenuli narukvica meri potrošnju kalorija (prethodno treba preko aplikacije uneti šta je sve u organizam od hrane i pića uneto), fizičku angažovanost, kretanje, koliko stepenika je korisnik iskoračao, koliko brzo je trćao i hodao, kao i noćne aktivnosti (san, potrošnju kalorija dok spavate…). Takođe, ona je kompletan Fitness trener i u sprezi sa najrazličitijim Fitness aplikacijama može da pomogne u skidanju viška kilograma, kao i dovođenja tela u top formu. Sportistima može da bude i solidan trener, ali i gedžet koji im u svakom trenutku pruža prave informacije o vitalnim funkcijama organizma (puls, TA, disanje, temperaturu…). Naravno, ovo je samo jedan deo funkcija koje nudi Charge – postoje i brojne druge usko specijalizovane aktivnosti.

I to bi bilo to u nekim kratkim crtama o Fitbit Charge narukvici. Ona trenutno važi za jedan od najkompletnijih i najboljih Fitness and Health gedžeta na tržištu iako cenom nije baš previše atraktivna kupovina. U svakom slučaju sa njom je moguće značajno unaprediti zdravlje organizma i izgubiti višak kilograma na jedan bezbolan i sasvim prirodan način. Sve preporuke!

Cena (sa PDV-om): 15.900,00 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.rs

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela